Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δημήτρης Καζάκης: «Δεν είμαι διανοούμενος του καναπέ αλλά μαχητής του λαού μου»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει το βιβλίο του Δ. Καζάκη: «Μονόδρομος η ανατροπή», με σταθμό αυτή τη φορά την Πάτρα και το βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου, τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου.
Τα καθίσματα, και αυτή τη φορά, αποδείχθηκαν λίγα για τον κόσμο, ο οποίος συνέρευσε για να ακούσει τον Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ προκειμένου να ενημερωθεί για τις προτάσεις που προωθεί το Κίνημα για την έξοδο από την κρίση.

Ο Δημήτρης Καζάκης, αναφέρθηκε στις τρεις μορφές αντίστασης, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η ελληνική κοινωνία για να καταφέρει την ανατροπή αυτού του καθεστώτος. Την παθητική αντίσταση, δηλ. δεν συνεργάζομαι με τον κατακτητή,  με δεύτερο στάδιο «ότι είμαστε όλοι μαζί απέναντι σε αυτούς» και τρίτο στάδιο τη Γενική Εξέγερση.  Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ κατέθεσε την πεποίθησή του ότι ο ελληνικός λαός αυτή την περίοδο ανδρώνεται με το ίδιο ατσάλι με το οποίο ήταν φτιαγμένοι ήρωες όπως ο Ανδρούτσος και ο Αρης και ότι «θα βγει παλικάρι και σε αυτή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα». Ζητούμενο ο επανακαθορισμός του καθήκοντος του λαού για να σωθεί ο τόπος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί μια διεξοδική ανάλυση για τα αίτια που μας οδήγησαν εδώ με την οποία ο Δ. Καζάκης, κατέληξε ότι σήμερα ζούμε μια ιδιότυπη καπιταλιστική φεουδαρχία, με τους σημερινούς πολίτες να είναι οι σύγχρονοι μουζίκοι ή δουλοπάροικοι και οι σύγχρονες κυβερνήσεις να είναι ταυτισμένες με τις τράπεζες καθώς δουλεύουν μόνο για τα συμφέροντα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 50 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ελέγχουν ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ αναφερόμενος στο δίλλημα ευρώ ή εθνικό νόμισμα, τόνισε ότι η αντίθεσή του για το ευρώ έχει καταγραφεί από το 1992, και επικαλέστηκε τον παγκόσμια γνωστό έλληνα οικονομολόγο Ζενοφώντα Ζολώτα ο οποίος, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας το 1981, σε σχετική έκθεσή του είχε προβλέψει την εποχή του κοινού νομίσματος καταγράφοντας αναλυτικά τους λόγους γιατί δεν πρέπει να υιοθετήσουμε αυτή την οικονομική πολιτική και μάλιστα το υποστήριζε και στις διαλέξεις του στο εξωτερικό.

Και επικαλούμενος μια ρήση του Καρλ Μάρξ, ο Δ.Καζάκης επισήμανε με νόημα: «Το δύσκολο δεν είναι να διορθώσεις ένα πρακτικό λάθος, το χειρότερο είναι να απαλλαγείς από τις ιδέες σου, που για να τις καθησυχάσεις πρέπει να υποταχθείς σε αυτές!»

«Πρέπει να είσαι χρήσιμος για το λαό σου», δήλωσε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ και συγκινημένος πρόσθεσε: «Δεν είμαι διανοούμενος του καναπέ αλλά μαχητής του λαού μου για να δώ αυτό τον τόπο λεύτερο».

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο εκδότης της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ, Γιώργος Χριστοφορίδης ενώ το βιβλίο προλόγισε ο δημοσιογράφος – ιστορικός

Γιώργος Πετρόπουλος ο οποίος μιλώντας για τον Δ.Καζάκη είπε χαρακτηριστικά: «ο Δημήτρης είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει χωρίς να προσέξει καθώς είπε αλήθειες την ώρα που οι άλλοι δεν μιλούσαν. Εβαλε το χρέος σε σωστή διάσταση, απέδειξε ότι ο λαός το έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές και ότι πρέπει να διαγραφεί». Παράλληλα προέτρεψε τους παρευρισκόμενους να αγοράσουν και να διαβάσουν το βιβλίο καθώς είναι ένα σύγχρονο εργαλείο για μελέτη και γνώση ενώ δικαιώνονται πλήρως οι εκτιμήσεις του για την πορεία της χώρας .

"Διαβάστε με προσοχή το βιβλίο και διεισδύστε στη φιλοσοφία του και τα όπλα του συγγραφέα θα γίνουν και δικά σας όπλα", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πετρόπουλος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου