Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Νίκος Αλέφαντος: "Μόνο αυτοί οι λίγοι που τσεπώνουν τα πολλά ευρώ, τρέμουν μήπως φύγουμε από το ευρώ…"



Ξέσπασμα του Νίκου Αλέφαντου για τους πολιτικούς! Γιατί τα χώνει στα κανάλια, πώς θα εκδικηθεί ο λαός, ποιοι θα βγουν στις εκλογές, τι λέει για την τρόικα.

 «Χρόνια πολλά σας εύχομαι, αλλά δεν θα μείνω στα συνηθισμένα. Μιλάω με πολύ κόσμο στη γειτονιά μου, και παντού, με σταματούν στο δρόμο, άνθρωποι που τους ξέρω χρόνια και βλέπω τις διαφορές που ήρθαν στη ζωή τους.

Πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές, στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές εκλογές θα δείτε τρελά πράγματα…

Πλήρης αποτυχία η τριπλέτα Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος. Πιστεύω ότι θα πάθουν τέτοιο στραπάτσο που δεν θα το πιστεύουν. Δεν λογαριάζω τις δημοσκοπήσεις, δεν πιστεύω και αυτά που λένε τα κανάλια τα οποία παίρνουνε γραμμή, μας δουλεύουν -με ελάχιστες εξαιρέσεις- ακούς ειδήσεις και σε πιάνουν τα νεύρα σου.

Στις εκλογές θα πάνε οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι με τους πετσοκομμένους μισθούς, οι εργαζόμενοι που έχουν μήνες να πληρωθούν, οι φτωχοί, θα πάνε και θα πάρουνε εκδίκηση. Διψάνε για εκδίκηση, αυτό νιώθω, αυτό βλέπω.

Χθες άκουσα ότι η Μέρκελ είπε πως αν η Ελλάδα είχε βγει από το ευρώ, θα την ακολουθούσαν έπειτα και οι άλλες χώρες. Πώς μας έμπλεξε έτσι λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου, πώς μας κατέστρεψε; Πρώτα με το ψεύτικο “λεφτά υπάρχουν” και έπειτα με τον εγκλωβισμό στην Τρόικα και στα μνημόνια, χωρίς διαπραγμάτευση, χωρίς να τους απειλήσει ότι θα φύγει από το ευρώ. Σε τι λούμπα μας έριξε.

Χριστούγεννα σήμερα και δεν βρίσκεις στη γειτονιά να παρκάρεις. Μεγάλος άνθρωπος στην ηλικία είμαι, θυμάμαι όλα τα χρόνια παλαιότερα που τέτοιες μέρες παρκάριζες άνετα διότι ο κόσμος έφευγε ταξίδια. Τώρα όλοι μέσα στα σπίτια τους κάθισαν, να βλέπουν τηλεόραση και να κρυώνουν γιατί ούτε πετρέλαιο δεν βάζουν.

Ακόμα και οι περιπτεράδες που πάω και παίρνω το ΦΩΣ, μου λένε ότι ο τζίρος τους είναι πεσμένος. Αλλά άμα βλέπεις τα κανάλια θα νομίζεις ότι είσαι σε άλλη χώρα… Μόνο αυτοί οι λίγοι που τσεπώνουν τα πολλά ευρώ, τρέμουν μήπως φύγουμε από το ευρώ… Στον άλλο τον κοσμάκη γίνεται λεηλασία.

Θα του βουτάει λέει το κράτος από τις καταθέσεις του, ακόμα και 2.000 ή 5.000 ευρώ να έχει καταθέσεις, θα του βουτάει λέει τα χρωστούμενα. Δηλαδή σαν να χρωστάω σε εσένα φίλε 500 ευρώ, να μην έχω να σου τα γυρίσω όλα με τη μία, δεν έχω αδερφέ, πεινάει η οικογένειά μου, θα σου δίνω 100 ευρώ κάθε μήνα μέχρι να σε εξοφλήσω, και να πεις εσύ “όχι” και να μπουκάρεις μέσα στο σπίτι μου να μου κλέψεις τα λεφτά, να μου λεηλατήσεις με τη μία όλο το ποσό που χρωστάω και το οποίο το έχω για τα παιδιά μου. Τραγέλαφος.

Τραγικά πράγματα, απίστευτα πράγματα. Βάζουν κάτι νόμους άπονους, δεν πονάνε με τίποτα, μειώθηκαν ή κόπηκαν τελείως τα εισοδήματα, αυξήθηκαν τρομερά οι φόροι, και όμως σου ζητάνε να πληρώσεις τα χρωστούμενα οι τράπεζες, το κράτος, και σε απειλούν με κατασχέσεις, με φυλακή, όλη τη μέρα αυτά ακούς, σε απειλούν με λεηλασία των λίγων χρημάτων που μπορεί να σου έχουν απομείνει.

Δεν έχουν γυναίκες αυτοί; Δεν έχουν παιδιά; Να τους πουν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πια στους δρόμους! Με τι μούτρα κυκλοφορούν στους δρόμους αυτοί οι άνθρωποι; Με πόσους σωματοφύλακες κυκλοφορούν; Τι σόι πολιτικοί είναι αυτοί, σε ποιον πλανήτη ζούνε, είναι τόσο σκληροί και άπονοι, φορτώνουν τον ελληνικό λαό με τα πάθη του Χριστού, και από την άλλη ακούς ότι μέχρι και ο τελευταίος τροχός της αμάξης για τους εξοπλισμούς τσέπωνε μίζες 15 εκ. ευρώ! Φανταστείτε τι γινόταν πιθανώς με τους πιο πάνω στα μεγάλα πόστα…

Είναι δραματική η κατάσταση, ο κόσμος περιμένει να εκδικηθεί στην κάλπη. Άλλα του είχαν πει πριν τις εκλογές και άλλα είδε πάλι. Μας έχουν κάνει να κυνηγάμε τα κουπόνια από τις εφημερίδες για να πάμε να ψωνίσουμε τρόφιμα και άλλα είδη, και ευτυχώς που βάζουν και αυτά τα κουπόνια.

Ο Τσίπρας από την άλλη λέει ότι θα πάει να διαπραγματευτεί καλύτερα. Άσε τα παραμύθια και εσύ, μας τα ΄παν κι άλλοι. Με αυτήν την πολιτική και μέσα στο ευρώ, μόλις θα βγεις πρωθυπουργός και πας την άλλη μέρα να συναντήσεις τη Μέρκελ, θα σου πει “καλώς τα παιδιά! Καλώς τα παιδιά, καλώς τα”! Για εμένα ο Αλαβάνος λέει την αλήθεια.

Ο Στουρνάρας δεν έχει εκλεγεί, κανείς δεν τον έχει ψηφίσει, και μας έχει κάτσει στο σβέρκο, κάνει ό,τι του γουστάρει. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα κάνουν, μόνοι τους θριαμβολογούνε, 5 χρόνια λένε ότι μας σώνουν, όμως 5 χρόνια μας βουλιάζουν.

Αυτοί παίρνουν τους παχυλότατους μισθούς και τις βουλευτικές χιλιάδες ευρώ από τα λεφτά του λαού που τον πλακώνουν στα χαράτσια, και δεν τους νοιάζει τίποτα.

Η πρόβλεψή μου είναι ότι ο Τσίπρας θα βγει πρώτος στις εκλογές αρκεί να σταματήσει να λέει αυτά που λέει. Η τριπλέτα Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας θα καταποντιστεί. Η Χρυσή Αυγή επειδή μιλάω με κόσμο, θα δυναμώσει κι άλλο, στις δημοσκοπήσεις δεν λέει ο άλλος ότι θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή, φοβάται. Πολύς κόσμος όταν πάει πίσω από το παραβάν, θα ψηφίσει με τσατίλα, με πείσμα, πολύς κόσμος θέλει να εκδικηθεί, και βλέπει ο κόσμος τι ρόλο παίζουν πολλά κανάλια …

Μπαίνουν στα υπουργεία μέσα οι Τροϊκανοί με ένα ύφος λες και είναι αυτοί οι αρχηγοί της Ελλάδας. Στις ευρωεκλογές θα γίνει κόλαση. Θα είναι πολύ δυνατό το χαστούκι που θα φάνε οι “σωτήρες” οι οποίοι αντί να υποστηρίζουν τον ελληνικό λαό, υποστηρίζουνε τις εντολές και τις επιταγές των ξένων. Ξένοι που ήθελαν να βασανίσουν τον ελληνικό λαό για να πάρουν ικανοποίηση οι δικοί τους ξένοι ψηφοφόροι».

Πηγές: 4news.gr (sportdog.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου