Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Το Ε.Πα.Μ. στη Βόρεια Ελλάδα (2)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκλονιστική ομιλία του Δ. Καζάκη στην κατάμεστη
αίθουσα της Ε. Μ. Σ. στη Θεσσαλονίκη

«Δεν φιλοδοξούμε να κυβερνήσουμε την Ελλάδα. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τον λαό να κυβερνάει. Να είναι νοικοκύρης στον τόπο του»!




Μ’ αυτή την σαφέστατη και κατηγορηματική δήλωση, ο Γ. Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης προσδιόρισε επακριβώς το όραμα που κινητοποιεί καθημερινά ολοένα και περισσότερους συμπολίτες στον κοινό αγώνα για την ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, την Τρίτη 3/12/2013, σε εκδήλωση του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης.

Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. ανέλυσε διεξοδικά την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και κατάστησε σαφές ότι «ζούμε σε συνθήκες ενός καταστροφικού πολέμου που ναι μεν δεν διεξάγεται με στρατιωτικά μέσα, αλλά δεν έχει τελειωμό, ούτε ημερομηνία λήξης». Επισήμανε ότι οι κυβερνώντες προσπαθούν πάση θυσία να κρατηθούν στην εξουσία διότι «πρέπει να βάλουν ξανά τις υπογραφές τους προς όφελος των δανειστών πριν τον Απρίλιο». Αυτή η κυβέρνηση «θα μπορούσε να είχε πέσει αν η αντιπολίτευση έπραττε το καθήκον της αποχωρώντας από το κοινοβούλιο και οργανώνοντας τον κόσμο για να ανατρέψει το κατοχικό καθεστώς».

Ο Δημήτρης Καζάκης αναφέρθηκε σ’ όλα όσα …«έρχονται» το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως η αύξηση της φορολογίας ακινήτων κατά 45% και η επιβολή αντικειμενικής αξίας στα αγροτεμάχια και παρουσίασε με σαφήνεια και με τη δέουσα επιστημονική τεκμηρίωση την πρόταση του Ε.ΠΑ.Μ. για τη σωτηρία της χώρας και του λαού.

Το ενδιαφέρον των ακροατών ήταν αμείωτο μέχρι και την τελευταία στιγμή, ενώ ο καταιγισμός των ερωτήσεων κατέδειξε για πολλοστή φορά την ανάγκη των απλών ανθρώπων για ουσιαστική πληροφόρηση και αναζήτηση ουσιαστικής διεξόδου.

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ …«ΓΑΛΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ
                                                                                                                            
Το απόγευμα της Τετάρτης 4/12/2013, το κλιμάκιο της Π.Γ. και του Ο.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. που αποτελείται από τον Γ.Γ. Δημήτρη Καζάκη, τον Γιάννη Αθανασιάδη, συντονιστή του Ο.Γ., τον Κώστα Αβαράκη, μέλος της Π.Γ. και τον Γρηγόρη Πιερουτσάκο, μέλος του Ε.Σ.Σ., μαζί με μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης, μετέβησαν στην Ιερισσό και συναντήθηκαν με το συντονιστικό των Σκουριών, παρουσία πολλών κατοίκων της περιοχής.

Εκπρόσωπος του συντονιστικού παρουσίασε συνοπτικά τις εξελίξεις που σχετίζονται με το θέμα της εξόρυξης χρυσού και τους αγώνες των κατοίκων που αντιτίθενται δυναμικά σ’ αυτή την «ιστορία διαφθοράς, περιβαλλοντική καταστροφής και κρατικής τρομοκρατίας».

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης επισήμανε ότι αυτό που συμβαίνει στη Χαλκιδική «είναι ένα πείραμα για τη μετατροπή της περιοχής σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, κάτι το οποίο δεν μπορούν να το θεσμοθετήσουν και το επιβάλλουν de facto με κατασταλτικό τρόπο».
«Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, πρόσθεσε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., είναι η ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, που θα επιτευχθεί με τη συλλογική οργάνωση του λαού σ’ ολόκληρη την Ελλάδα στο πλαίσιο ενός κοινού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα».

Η συζήτηση διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, ενώ οι ερωτήσεις και η ανταλλαγή απόψεων επέδρασαν καταλυτικά στη διάθεση όλων για διεύρυνση της συνεργασίας και της συμπόρευσης, απέναντι στο απάνθρωπο κατοχικό καθεστώς. Μάλιστα, συμφωνήθηκε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης με διεθνείς συμμετοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου