Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Έφτασε η ώρα για την αποχώρηση Σαμαρά;


Σχόλιο: Πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αναφέρουν, ότι τα ευρήματα των αλλεπάλληλων δημοσκοπήσεων που γίνονται από την κυβερνητική πλειοψηφία, έχουν κάνει το επιτελείο του πρωθυπουργού όπως και τον ίδιο, να έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους, παρά το κλίμα ενθουσιασμού που θέλουν να μεταφέρουν, από τη δήθεν επιτυχία των επισκέψεων του κ. Σαμαρά στα γραφεία των Βρυξελών!
Η αλήθεια όμως καθρεφτίζεται μπροστά τους, όταν στη Β΄ Αθήνας βλέπουν ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ποσοστό ψήφων και Πανελλαδικά να συναγωνίζονται στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Μπροστά στην κατάσταση αυτή και με την ταυτόχρονη εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ (με τίποτα δεν συγκεντρώνει 3%), το σχέδιο" στριβειν δια του αραβώνος" έχει αρχίσει και στήνεται. Τον πρωθυπουργό-αντικαταστάτη ψάχνουν, αφού για εκλογές ούτε κουβέντα να γίνεται. Ας γίνουν, λένε, μετά τον εξευτελισμό των ευρωεκλογών και με άλλον "ιδιοκτήτη" του μαγαζιού! Να λοιπόν που δικαιολογούνται και τα πολλά "σούρτα-φέρτα του Καραμανλή με τη Ντόρα''.
Το παρακάτω άρθρο είναι αποκαλυπτικό.


Προς ραγδαίες εξελίξεις;
του Γιάννη Κωνσταντινίδη
Η χθεσινή κίνηση τού Α.Τσίπρα να ρίξει το γάντι στο πολιτικό ρινγκ, για τον χαρακτήρα τών ευρωεκλογών δέν ενέχει ουδεμία ουσιαστική πρόκληση δεδομένου ότι είναι ηλίου φαεινότερον ότι η οργή της Ελληνικής κοινωνίας λειτουργώντας ως ηφαίστειο θα εκραγεί στις ευρωεκλογές οι οποίες θα έχουν ξεκάθαρα το χαρακτήρα εθνικών εκλογών.
Τα κομματικά επιτελεία το γνωρίζουν και ήδη έχουν ξεκινήσει τον στρατηγικό προγραμματισμό... τους. Η ειδοποιός διαφορά όμως έγκειται στο γεγονός ότι η Ν.Δ. σε αυτές τις εκλογές δέν θα έχει αρχηγό της τον Αντώνη Σαμαρά...! Στο άμεσο μέλλον (σύντομο) θα αλλάξει αρχηγό και η χώρα πρωθυπουργό!
Ο Αντώνης Σαμαράς και το στενό του περιβάλλον γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι οδυνηρό για την Ν.Δ. και η σίγουρη συντριβή της θα χρεωθεί αποκλειστικά στον ίδιο. Για τον λόγο αυτό επεξεργάζεται το σχέδιο αποχώρησής του από την πρωθυπουργία με "κομψό" τρόπο. Δεν θέλει να χρεωθεί πολιτικά με ένα προσωπικό εξευτελισμό όπως ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος θα διαμορφώσει την πολιτική του υστεροφημία. Ίσως...6-7 βουλευτές να καταψηφίσουν κάποιο νομοσχέδιο... η να αυτομολήσουν από την Ν.Δ. και ο Α.Σαμαράς να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία με έντεχνο τρόπο ( την γνωρίζει καλά εξ' άλλου αυτή την διαδικασία!).
Είναι προτιμότερο να επικαλεσθεί αποστασία παρά πολιτικό εξευτελισμό...! Η διαδικασία αυτή θα λειτουργήσει ως κολυμβήθρα τού Σιλωάμ αλλάζοντας το αρνητικό πολιτικό του προφίλ καί σώζοντας το πολιτικό του μέλλον και υστεροφημία.
Και αμέσως θα επικαλεσθεί τα εμπόδια... τα οποία συνεχώς δέν του έδιναν την ευχέρεια να κυβερνήσει θετικά προς όφελος του λαού π.χ. οργανωμένα συμφέροντα ύποπτα κέντρα κ.λ.π. και μάλιστα θα προβαίνει και στην απαραίτητη κριτική του σε μελλοντικές αποφάσεις του αντικαταστάτη του η στον Στουρνάρα, ( στην ουσία θα αποστασιοποιείται από την προσωπική του στρατηγική ως πρωθυπουργός!!!)
Ο οβιδιακός του μετασχηματισμός έχει ήδη ξεκινήσει. Ήδη αναζητείται "εύκολος" νέος πρωθυπουργός.

από το «http://dimtris-kypriotis.blogspot.gr/»

1 σχόλιο: