Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Δ. Καζάκης: Μήνυμα εκφασισμού της ευρωζώνης από την Ισπανία


του Δημήτρη Καζάκη

Σχέδιο νόμου περί «ασφαλείας των πολιτών» υιοθέτησε πρόσφατα η Ισπανική Κυβέρνηση και πρόκειται να υποβληθεί στο κοινοβούλιο για υιοθέτηση. Το σχέδιο νόμου προβλέπει πρόστιμα ύψους 60 χιλιάδες ευρώ για εξύβριση αστυνομικού κάλυψη του προσώπου σε διαδήλωση ή η επιβολή προστίμου 600 χιλιάδων ευρώ για διαδηλώσεις χωρίς άδεια πλησίον του Κοινοβουλίου. 
 
Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου εντάσσεται στην επιχείρηση περί επιβολής του «νόμου και τάξης» που κήρυξε ο Μπαρόζο κατά την διάρκεια της ομιλίας του για την «Κατάσταση της Ένωσης» τον Σεπτέμβριο του 2013 στο ευρωκοινοβούλιο. Το σχέδιο νόμου της Ισπανικής κυβέρνησης εντάσσεται σε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία καταπάτησης θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, όπως του συνέρχεσθαι, συναθροίζεσθαι και την ελευθερία έκφρασης. Οι ελευθερίες αυτές δεν συνάδουν πια με την επιβίωση του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως στην πορεία της προς την ομοσπονδιοποίηση και οφείλουν να καταργηθούν.
 
Ανάλογα σχέδια νόμου εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στις κυβερνήσεις της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας. Κι όχι μόνο. Ο εχθρός λαός πρέπει πάσει θυσία να παταχθεί και να καταλυθεί ακόμη και η τελευταία υποψία ελεύθερης έκφρασης. Πολύ σύντομα θα κατατεθούν και σε άλλες χώρες μέλη σχέδια νόμων όπου ακόμη και η πιο ειρηνική κοινωνική διαμαρτυρία να χαρακτηρίζεται «στάση» εναντίον του «νόμου και της τάξης» που αντιπροσωπεύουν οι ξενοκίνητες και ξενοστήριχτες κυβερνήσεις στις χώρες του ευρώ και της ΕΕ.
 
Στην Ισπανία το σχέδιο νόμου θυμίζει εποχές Φράνκο, απ’ όπου αντλήθηκε και η βασική του φιλοσοφία, ενώ παραβιάζει ακόμη κι αυτή την Συνθήκη της Λισσαβόνας. Στην Ελλάδα με άλλοθι την Χρυσή Αυγή γίνεται προσπάθεια να ταυτιστεί με την εσχάτη προδοσία ακόμη και η πρόθεση να στραφεί κανείς πολιτικά εναντίον των κυβερνήσεων και του καθεστώτος δεσμεύσεων υπέρ ξένων δυνάμεων που έχουν επιβάλλει στον τόπο και τον λαό. Πόσο λέτε να απέχουμε από την εποχή των χουντικών απαγορεύσεων και των τόπων ανανήψεως και μαρτυρίου; Ή μήπως αυτά δεν γίνονται στην δήθεν φιλελεύθερη και δημοκρατική «Ευρώπη»;  
 
Τι άλλο περιμένει κανείς να δει για να διαπιστώσει το προφανές; Ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμβιβάζονται ούτε καν με τις πιο στοιχειώδεις ελευθερίες. Όποιος αντιμετωπίζει το ευρώ και την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» ως απαράβατο μέτρο των πάντων και ως υπέρτατη νομοτέλεια είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει να υπερασπίζεται χουντικά καθεστώτα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Κανείς πλέον δεν μπορεί να εθελοτυφλεί. Ή μάλλον όποιος εθελοτυφλεί διαπράττει μέγιστο έγκλημα εναντίον του λαού και της χώρας.
 
Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Όποιος δεν θέτει εδώ και τώρα το αίτημα της εξόδου από το ευρώ και την ευρωζώνη ως πρώτο βήμα για την διεκδίκηση και την κατάκτηση της δημοκρατίας, όπου ο λαός είναι απόλυτα κυρίαρχος στον τόπο του, τότε βάζει πλάτες στον χουντικό κατήφορο στον οποίο ωθούν τα επιτελεία της ευρωένωσης προκειμένου να μην καταρρεύσει το ευρώ και η «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
 
Το ΕΠΑΜ εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τους Ισπανούς συναγωνιστές που διαδηλώνουν για την διατήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του λαού, για να μην ξανακυλήσει η χώρα τους στα χρόνια του Φράνκο και να μην ζήσουν ξανά στο όνομα του ευρωπαϊκού ονείρου, τον εφιάλτη μιας μακρόχρονης φασιστικής τυραννίας. Ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου