Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνίδες οι εγγονές του Τσε
Στην Ελλάδα ζούνε πλέον ο γιός και οι δύο εγγονές του εμβληματικού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Ο γιος του Τσε έχει παντρευτεί Ελληνίδα, την Μαρία-Έλενα, και ζουν στην Αθήνα μαζί με τις δυο κόρες τους. Η δεύτερη εξ αυτών μάλιστα είναι νεογέννητη και ήρθε στο κόσμο πριν απο μερικές ημέρες. Η πρώτη κόρη ειναι ήδη 10 ετών, φέρει το όνομα Έλενα και πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο, μιλώντας άπταιστα ελληνικά.
Η απόβαση της οικογένειας Γκεβάρα στην Ελλάδα έγινε, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής» το καλοκαίρι, όταν όλοι είχαν έρθει για να επισκεφθούν τη γιαγιά και το μεγαλύτερο κατά δύο χρόνια αδελφό της Μαρίας-Έλενας, μητέρας των δύο κοριτσιών.
Οι επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στη δεύτερη εγκυμοσύνη της τελευταίας την ανάγκασαν να παρατείνει την παραμονή της στη γενέτειρά της και να κρατήσει και κοντά της τη μικρή Έλενα, επειδή δεν ήθελε να την αποχωριστεί.
Στο μεταξύ, ο σύζυγός της, Ερνέστο Γκεβάρα, πηγαινοέρχεται όλο αυτό το διάστημα στην Κούβα, καθώς έχει αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις, οι οποίες, μάλιστα, δεν του επέτρεψαν να είναι παρών ούτε στη γέννηση της δεύτερης κόρης του.
Η Μαρία-Έλενα ασχολείται καλλιτεχνικά με τη σκηνοθεσία και έχει επαφές με γνωστούς Έλληνες σκηνοθέτες, με τους οποίους συνεργάζεται κυρίως σε ελληνοκουβανικά θέματα.
Ο σύζυγός της, Ερνέστο Γκεβάρα, είναι ο τέταρτος και μικρότερος γιος του Τσε, από τη δεύτερη γυναίκα του, Αλέιδα Μαρτς, με την οποία έκανε τέσσερα παιδιά. Ο μεγαλύτερος είναι ο Καμίλο, δικηγόρος στο επάγγελμα, όπως και ο Ερνέστο, η δεύτερη είναι η γιατρός Αλέιδα, που επίσης επισκέπτεται τη χώρα μας και η τρίτη η κτηνίατρος Σέλια.
Όλα τα αδέλφια ζουν και εργάζονται στην Κούβα και στηρίζουν το Κέντρο Μελετών "Τσε Γκεβάρα" στην Αβάνα. Πρόκειται για ένα κέντρο που σκοπό του έχει να εκδώσει όλο το έργο του Τσε.
Πηγή: "Το Κουτί Της Πανδώρας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου