Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ενημέρωση από τις Διεθνείς Σχέσεις του Ε.Πα.Μ. για τα συμβαίνοντα στην Ιταλία




Τι συμβαίνει στην Ιταλία;

Υπάρχουν δύο πραγματικότητες: η μία του δρόμου και η άλλη που καλλιεργείται από τα ΜΜΕ.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στην Σικελία από μια ομάδα στις μεταφορές, αλλά ξέφυγε γρήγορα από τον έλεγχο και εξελίχθηκε σε μαζική αντίδραση στην οικονομική κατάστα-ση χωρίς όμως σαφή αιτήματα, στην οποία εισχώρησαν πολλά ακροδεξιά στοιχεία δίνοντας την ευκαιρία στα ΜΜΕ να μιλούν για ταραχές μεταξύ μαφίας και φασιστών. Αυτό όμως είναι λάθος: τα ΜΜΕ τις βάφτισαν ταραχές φασιστών και μαφίας.

Κατά την γνώμη των Marco Balestra και Giacomo Bracci, που συμμετείχαν στη Συνάντηση των Αθηνών και βρισκόμαστε σε απ' ευθείας συνεχή επαφή, πρόκειται για την ίδια τακτική που...
ακολουθήθηκε στην Ελλάδα: τα ΜΜΕ και το καθεστώς εφαρμόζουν την τακτική του αποπροσανατολισμού και μέσω του "διαίρει και βασίλευε" προσπαθούν να συνδέσουν τις διαδηλώσεις με την μαφία με μόνη απόδειξη ένα αστείο φυλλάδιο που μίλαγε για ξεσηκωμό της μαφίας και με βάση το οποίο, η ξεπουλημένη πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου της Ιταλίας, κάλεσε τον κόσμο να απόσχει λέγοντας ότι οι κατακτήσεις των εργατών δεν κερδίζονται στις πλατείες!

Η δε αριστερά φοβάται μήπως το κίνημα της πλατείας καπελωθεί από την άκρα δεξιά κάτι που ως ένα βαθμό έχει ήδη συμβεί, λόγω της δικής της απραξίας και της αδυναμίας κατάθεσης ενός πραγματικά εναλλακτικού σχεδίου για τη χώρα.

Κανείς δεν ξέρει, προς το παρόν, πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, που λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις ενάντια στις πολιτικές λιτότητας, το ευρώ και την Ε.Ε..

Ένα άλλο εκπληκτικό γεγονός είναι το κάλεσμα ενότητας από τον Μπέμπε Γκρίλλο: σε ένα πολύ τολμηρό κείμενο καλεί τον στρατό και την αστυνομία να μην προστατεύουν πια την τάξη των πολιτικών, μιας και η Ιταλία έχει πλέον χάσει την νομισματική της κυριαρχία (αυτό μετά το γεγονός της ένωσης των ΜΑΤ με τον κόσμο!).


Από τον τομέα διεθνών σχέσεων του ΕΠΑΜ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου