Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Γ. Δελαστίκ: Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ προσγειώνουν βίαια Σαμαρά - Βενιζέλο

του Γιώργου Δελαστίκ
Επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα για την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Τέρμα τα όνειρα θερινής νυκτός. Χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ είχε μαζέψει στο Βερολίνο τους ηγέτες αυτών που οι Ευρωπαίοι αποκαλούν παραπλανητικά "Δυτικά Βαλκάνια". Εννοούν τα κρατίδια στα οποία τεμάχισαν την αλήστου μνήμης Γιουγκοσλαβία. Σκοπός αυτής της σύναξης κάτω από τις φτερούγες του γερμανικού αετού ήταν η προώθηση της ένταξης των χωρών αυτών στην ΕΕ. Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί η νοτιοανατολική πτέρυγα του Τέταρτου Ράιχ.
Παρούσα φυσικά στο Βερολίνο και η ηγεσία των Σκοπίων. Οι Γερμανοί πολιτικοί και διπλωμάτες δεν κρύβουν άλλωστε στις ανεπίσημες συζητήσεις τους ότι έχει παρατραβήξει η ιστορία με το όνομα της ΠΓΔΜ και πρέπει οπωσδήποτε να ενταχθεί στην ΕΕ όσο το δυνατόν γρηγορότερα - δηλαδή όποτε το αποφασίσει το Βερολίνο. Μια εβδομάδα νωρίτερα είχε έρθει από την Κομισιόν το ισχυρότατο πλήγμα για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου στην υπόθεση των ροδάκινων.
Οι Ελληνες ροδακινοπαραγωγοί, οι οποίοι πέρυσι εξήγαγαν στη Ρωσία ροδάκινα και νεκταρίνια συνολικής αξίας σχεδόν 35 εκατομμυρίων ευρώ -24,5 εκατ. για ροδάκινα και 10 εκατ. ευρώ για νεκταρίνια- υφίστανται φέτος σοβαρότατη οικονομική ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων εξαιτίας των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας, στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου που της κήρυξε κατ' απαίτηση των ΗΠΑ και των δικαιολογημένων ρωσικών αντιμέτρων. Η Κομισιόν λοιπόν αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή ότι θα διαθέσει 32,7 εκατομμύρια για τα ροδάκινα. Οχι όμως μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία! Το αποτέλεσμα είναι ότι ζήτημα αν θα πάρουν οι Ελληνες ροδακινοπαραγωγοί 4-5 εκατομμύρια ευρώ!
Καθώς από το ποσό αυτό τα 3 εκατομμύρια ευρώ προορίζονται για την προώθηση των ροδάκινων και των νεκταρινιών και μοιράζονται στις τέσσερις χώρες με βάση την παραγωγή τους, στην Ελλάδα αντιστοιχεί το ένα... δέκατο! Για την ακρίβεια... 317.215 ευρώ! Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ρώσος αρμόδιος Σεργκέι Ντάνκβερτ ανακοίνωσε στη Μόσχα σε αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας ότι η Τουρκία επιθυμεί να αντικαταστήσει όλα τα προϊόντα που εξήγε η Ελλάδα στη Ρωσία!
Κατέστρεψε κυριολεκτικά πολλούς Ελληνες αγρότες η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου να συμμετάσχει στις αντιρωσικές κυρώσεις της ΕΕ, κάνοντας ταυτόχρονα δώρο στην Τουρκία τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία! Υπέροχη η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης! Το είπε όμως τόσο ωραία στο Mega η κυβερνητική εκπρόσωπος πριν από δύο εβδομάδες! "Μια υπεύθυνη πολιτεία δεν καθορίζει την εξωτερική της πολιτική με βάση κάποια φορτία ροδάκινου"! Εμείς συμφωνούμε απολύτως μαζί της, αλλά έχουμε κάποιες αμφιβολίες αν συμφωνούν και οι αγρότες που ψηφίζουν ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πάντως συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο ταξιδεύει την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία για να υπερασπιστεί με κάθε μέσο την... Τουρκία! Oχι, δεν αστειευόμαστε, ούτε μιλάμε συμβολικά. Ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ήταν σαφέστατος στις δηλώσεις που έκανε: "Εάν κάποιος από τους συμμάχους μας, και στην περίπτωση αυτή ιδίως η Τουρκία, απειληθεί από οποιονδήποτε, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουμε την άμυνά της" υπογράμμισε.
Το διασκεδαστικό είναι ότι ο "εχθρός" που μπορεί να απειλήσει την Τουρκία κατά τον Ράσμουσεν είναι οι... τζιχαντιστές. Αυτοί δηλαδή οι κατσαπλιάδες που επί τρία χρόνια τώρα μεταφέρονται μυστικά από το Κατάρ με μεταγωγικά αεροπλάνα στην... Τουρκία! Από την Τουρκία ξεκινούσαν τις επιθέσεις τους, έχοντάς την ως ορμητήριο, για να ανατρέψουν τον Ασαντ στη Συρία!
Αυτοί οι μισθοφόροι που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδαραβία και τα Εμιράτα του Κόλπου και καθοδηγούνται εμμέσως από τις ΗΠΑ! Είμαστε σοβαροί, αυτοί θα απειλήσουν την Τουρκία; Ποιον κοροϊδεύουν οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και τα φερέφωνά τους;
Ο πρωθυπουργός της χώρας πάντως θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αποφασισμένος να συμπλεύσει με τη γραμμή υπεράσπισης της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ! Ωμά αντιρωσική θα είναι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην ουσία της, πέρα από τα παραμύθια περί τζιχαντιστών. Θα αποφασίσει τη χρηματοδότηση του νέου "ψυχρού πολέμου" εναντίον της Ρωσίας που προωθούν λυσσωδώς οι Αμερικανοί για να επαναβεβαιώσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους.
από το «Έθνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου