Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Θ. Καρτερός: Μόκο Τσιριμώκο

Φωτίστηκαν πάλι με τον Φώτη δημοσιογράφοι, εφημερίδες και κανάλια. Διέρρευσε, βλέπετε, από το τμήμα ηθών και λεσχών του Μαξίμου το όνομά του για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εν αγνοία του, σύμφωνα με τον επί του Τύπου εκπρόσωπο της ΔΗΜ.ΑΡ.
Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, σύμφωνα με τον Σπύρο Λυκούδη. Θα είναι καλός Πρόεδρος, σύμφωνα με τον Βαρβιτσιώτη τζούνιορ. Σαμαράς και Βενιζέλος τον εκτιμούν βαθιά και τον θέλουν διακαώς στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με την κατευθυνόμενη ομοφωνία.
Τι τους ήρθε αυγουστιάτικα να παίζουν με τα νεύρα της ΔΗΜ.ΑΡ. και τα δικά μας; Δεν τους ήρθε φυσικά η θεία φώτιση για την αξία του Φώτη. Ούτε είδαν το φως το αληθινό στην ανάδειξη ενός υπεράνω αριστερού στη θέση του υπεράνω θεσμικού. Αν τα πιστεύει κάποιος αυτά, τότε προφανώς η κατάστασή του είναι χειρότερη και από του Άδωνι και του Καρατζαφέρη. Αυτό που τους ήρθε είναι η φαεινή να μπλέξουν τον Κουβέλη στα προεδρικά, για να μπλέξουν όλους εμάς για ενάμιση χρόνο ακόμα στα μνημονιακά. Να εξαγοράσουν τον Κουβέλη, για να αγοράσουν χρόνο και να τελειώσουν την πώλησή μας. Στοιχειώδες Γουότσον.
Η ιδέα δεν είναι κακή, αν και μυρίζει από μακριά αδιέξοδα. Θα πάρουμε σου λέει έτσι κάποιους από τη ΔΗΜ.ΑΡ. στην κρίσιμη ψηφοφορία, θα συγκινήσουμε κάποιες ψυχές από τους ενδιάμεσους, θα δώσουμε και ένα δείγμα ότι όσο ερωτευμένοι κι αν είμαστε με τον Μπαλτάκο, κάνουμε και τα αναγκαία για το στεφάνι μας. Ωραίοι! Μόνο που έχουν να λύσουν ένα τελευταίο πρόβλημα: Να πείσουν τον γαμπρό να δεχτεί τον γάμο συμφέροντος. Να φορέσει το γαμπριάτικο κυστούμι που του τείνουν και του προτείνουν. Να χορέψει στον ρυθμό που του παίζουν τα τουμπελέκια τους. Να γίνει ρόμπα ξεκούμπωτη εν ολίγοις. Και όχι μόνο στους αριστερούς.
Μπορεί να κάνει ο Κουβέλης τέτοιο πράγμα; Να καεί για να φωτίσει το έρεβος του Βενιζέλου και του Σαμαρά; Είναι τόσο εξωφρενικά εξευτελιστικό για τον ίδιο, τη διαδρομή του, και τους θεσμούς, να κάνει μόκο για να τον κάνουν Τσιριμώκο, ώστε κάθε λογικός άνθρωπος, ακόμα και κάθε παράλογος, να το αποκλείει. Γιατί λοιπόν δεν το αποκλείει ο ίδιος μια και καλή, να τελειώσει αυτή η διαρρέουσα ξευτίλα;
- See more at: http://left.gr/news/moko-tsirimoko#sthash.6FaQviYx.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου