Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Γ. Λιβιτσάνος: Καταχάρηκαν με την (επικείμενη) χρεοκοπία της Αργεντινής, Νεοδημοκράτες και Πασόκοι στην Βουλή!


Επίδειξη απίστευτης χαιρεκακίας από Α.Γεωργιάδη και Π.Ρήγα. Δεν δίστασαν να ειρωνευτούν τον λαό της Αργεντινής, προκειμένου να δικαιώσουν τις μνημονιακές πολιτικές.
Σε δηλώσεις και εκδηλώσεις υπέρμετρης χαιρεκακίας σχετικά με την Αργεντινή επιδόθηκαν (Πέμπτη 31/8) στην Βουλή οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη εκπνεύσει η προθεσμία προκειμένου να κηρυχθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας η εν λόγω χώρα της νότιας Αμερικής.



Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Ιδιαίτερα προκλητικός ήταν ό Αδωνις Γεωργιάδης που φρόντισε να αξιοποιήσει τις εξελίξεις προκειμένου να δικαιολογήσει την πολιτική των μνημονίων. «Το δεν πληρώνω στον σύγχρονο κόσμο σημαίνει χρεοκοπώ» υποστήριξε χαρακτηριστικά ενώ δεν έλειψαν και οι ειρωνείες απέναντι σε έναν λαό που υποφέρει επί χρόνια εξαιτίας της τοκογλυφικής συμπεριφοράς των διεθνών funds. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του πρώην υπουργού υγείας, προς τα έδρανα της αριστεράς: «Εκείνος ο δικός σας ο Μαδούρο που έχει τα πετροδόλλαρα ,γιατί δεν έδωσε κανένα εκατομμύριο να μη χρεοκοπήσει η Αργεντινή; Εγώ υποπτεύομαι ότι έχει κάνει κρυφό ταξίδι στην Ουκρανία, είμαι σίγουρος.Πού είναι ο εναλλακτικός σας δρόμος;Η Αργεντινή 13 χρόνια μετά δεν έχει δει άσπρη μέρα;»

Στην ίδια λογική όμως κινήθηκε και ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας. Αναφερόμενος στους διεθνείς πιστωτές δήλωσε – πάντα αναφερόμενος στην αριστερά- ότι «τα κοράκια αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τα βάλετε με τα κοράκια. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε τους τσάμπα μάγκες;». Συνέχισε μάλιστα λεγοντας «να πάτε να τα πείτε στους Αργεντινούς αυτά. Να πάτε να τα πείτε στο λαό της Αργεντινής, που με τις πολιτικές τις οποίες εσείς θέλετε να εφαρμόσετε σε αυτή η χώρα χρεοκοπεί για τρίτη φορά».

Αντίστοιχες τοποθετήσεις έκαναν αρκετοί ακόμη βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: http://www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου