Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Το ΕΠΑΜ Πάτρας για την αθώωση των φραουλοπαραγωγών της Ηλείας

Ανακοίνωση

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών στις 30 Ιουλίου 2014 , με βάση την οποία αθωώθηκαν από όλες τις κατηγορίες οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους, ενώ για τους άλλους δύο οι ποινές είναι εξαγοράσιμες, προκάλεσε δικαίως αντιδράσεις στους πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο!

Η υπόθεση αφορούσε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 17 Απριλίου του 2013 όταν περίπου 200 μετανάστες που εργάζονταν σε γεωργική επιχείρηση καλλιέργειας φράουλας, είχαν συγκεντρωθεί στη Νέα Μανωλάδα, ζητώντας τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Όμως, έπειτα από λίγη ώρα άρχισαν να δέχονται πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 28 από αυτούς.

Η δικαστική απόφαση συνιστά επί της ουσίας επιβράβευση της εμπορίας και στυγνής εκμετάλλευσης συνανθρώπων μας και μάλιστα εις βάρος μιας από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, τους μετανάστες.

Το πολιτικό προσωπικό, έχοντας απορρυθμίσει εντελώς τις εργασιακές σχέσεις ακολουθώντας τις εντολές των δανειστών, έχει δημιουργήσει στη χώρα ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο μετατρέπει κυριολεκτικά τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους.

Τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις έρχονται προς ενίσχυση της πολιτικής αυτής.

Το ΕΠΑΜ Πάτρας, με συνέπεια και αγωνιστικότητα, είναι στο πλευρό των εργαζομένων, αντιστεκόμενο σε κάθε προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε έναν απλά γεωγραφικό χώρο όπου οι εργαζόμενοι θα έχουν απολέσει ακόμη και τα στοιχειώδη  δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και αυτής της ίδιας της αξιοπρέπειάς τους!

Το ΕΠΑΜ Πάτρας δεν πρόκειται να κάνει πίσω στην προσπάθειά του να αντισταθεί στην κατευθυνόμενη μετατροπή των ανθρώπων σε απλά οικονομικά μετρήσιμα μεγέθη, μετατροπή που εξυπηρετεί τα σχέδια των εταίρων-δανειστών της χώρας και των κυβερνητικών εντολοδόχων τους.

Καλούμε τον λαό της Πάτρας να διατρανώσει την αντίθεσή του προς την συγκεκριμένη δικαστική απόφαση, απαιτώντας την τιμωρία των ενόχων.

Καλούμε τον λαό της Πάτρας να καταστήσει σαφή την αντίθεσή του ακόμη και με δικαστικές αποφάσεις που αγνοούν εγκληματικές ενέργειες, προκειμένου να εξαλείψουν οποιαδήποτε μορφή διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλούμε τον λαό της Πάτρας, να μην αδρανήσει και συντασσόμενος με τους μετανάστες-εργαζομένους να διεκδικήσει την αξιοπρέπειά του, γιατί η απόφαση αυτή στόχευσε στην αξιοπρέπεια όλων!

31 Ιουλίου 2014

Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου