Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Tariq Ali: Απόπειρα απάτης η δήλωση Τσίπρα

Το παρακάτω σχόλιο έκανε ο Tariq Ali σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναδημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο. Υπενθυμίζουμε - προς αποφυγή παρεξηγήσεων - ότι ο Tariq Ali ήταν ανάμεσα στους ευρωπαίους διαννοούμενους που στήριξαν αποφασιστικά το ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό, ενώ και προεκλογικά υποστήριξε ευθέως τη σημερινή κυβέρνηση. 
" Η δήλωση Τσίπρα δεν είναι καν ευσεβείς πόθοι, είναι ένα σύμπλεγμα ανακριβειών. Ο Σόιμπλε με φαύλη και θριαμβευτική διάθεση, είπε στην ελληνική αντιπροσωπεία ότι αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να εξηγήσει αυτή τη συνθηκολόγηση στο λαό της.
Η δήλωση Τσίπρα είναι απόπειρα απάτης. Ευτυχώς όμως είναι οι μαλακίες που κάνουν τους πολιτικούς να υπερέχουν. Θα μπορούσαμε να το δούμε ως μια τακτική υποχώρηση, αν ήταν μέρος μιας συνολικής στρατηγικής, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Μια πιο ειλικρινής δήλωση θα ήταν ως εξής:
Η ομιλία που ο Τσίπρας θα έπρεπε να κάνει
Προσπαθήσαμε, διαπραγματευτήκαμε ειλικρινά, αλλά ήταν αποφασισμένοι να εκκενώσουν πάνω από τα κεφάλια μας. Πρώτα οι Γερμανοί και, στη συνέχεια, οι οπαδοί τους. Αυτό ήταν ιδιαίτερα ανώμαλο για τον υπουργό Οικονομικών μας, ο οποίος δεν φορούσε το καπέλο του εκείνη την ημέρα. Ήταν στο χέρι του να αποφασίσει. Έτσι δε φέραμε πίσω τίποτα.
Έχουν κερδίσει τον πρώτο γύρο και τη Δευτέρα θα διευκρινίσουν περαιτέρω τους όρους του θριάμβου τους. Η Τρόικα είναι ακόμη υπεύθυνη. Θα ελέγχει την προσφορά χρήματος, θα ελέγχει πώς και σε τι θα ξοδέψουμε τα χρήματά μας. Η ελίτ της ΕΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την τιμωρία μας και αυτό το έχουμε αποδεχθεί για τέσσερις μήνες. Θα χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους τέσσερις μήνες για να προετοιμάσουμε ένα σχέδιο Β. Καλούμε τους πολίτες της Ευρώπης να κινητοποιηθούν για να μας υποστηρίξουν.
Ο εκβιασμός που μας επιβλήθηκε είναι παρόμοια με εκείνη που επιβλήθηκε στις μικρές χώρες κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου χρόνια. Η Ελλάδα δεν είναι ακόμα μια κυρίαρχη χώρα. Η δημοκρατία μας δεν σημαίνει τίποτα για τους Γερμανούς και την ελίτ της ΕΕ. Κάποιοι μας ευχαρίστησαν για τη διάσωση του ευρώ, αλλά αυτή η κολακεία δεν μπορεί καθόλου να μας εξαπατήσει. Τώραείμαστε αποφασισμένοι να σώσουμε την Ελλάδα.
Τελικά, αντί για την παραπάνω, ο Τσίπρας έκανε τη γνωστή δήλωση."
Πηγή: antapocrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου