Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Δ. Καζάκης: Η ομάδα Τσίπρα, Δραγασάκη, Βαρουφάκη έχει ενδώσει. Εμείς;

του Δημήτρη Καζάκη

Tελειωμένη θεωρούν την όλη υπόθεση με την Ελλάδα οι δανειστές της. Έτσι διοχετεύουν στα μέσα μαζικής εξαπάτησης, που θεωρούν βεβαία τη συμφωνία αύριο στην ευρωομάδα. Το κυρίως ζητούμενο αύριο Δευτέρα στη σύνολδο είναι να διαμορφωθεί ένα κοινό ανακοινωθέν, που να μπορέσει η ελληνική πλευρά να το "πουλήσει" στον ελληνικό λαό σαν επιτυχία.

Οι δανειστές ζητούν να υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση της ελληνικής πλευράς ως προς την εξυπηρέτηση των δανείων, αλλά και τους όρους τους. Αυτό σημαίνει ότι καμιά αμφισβήτηση δεν πρόκειται να ανεχθούν της δανειακής σύμβασης. Πρωτίστως αφορούν την άνευ όρων και αμετάκλητη απεμπολίση όλων των ασυλιών της περιουσίας, υφιστάμενης και μελλοντικής, των ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής κυριαρχίας με την προσφυγή στα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και το αγγλικό δίκαιο.

Το δεύτερο απαιτούμενο από τους δανειστές είναι ότι τίποτε δεν θα γίνει στην Ελλάδα, τόσο δημοσιονομικά, όσο και στο επίπεδο μεταρρυθμίσεων χωρίς την σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων και των οργάνων της ευρωζώνης. Και τους δυό αυτούς όρους, τους δέχθηκε η ομάδα Τσίπρα.

Από την άλλη, προκειμένου να διευκολύνουν την ελληνική πλευρά να εμφανίσει δήθεν έναν "έντιμο συμβιβασμό" για τον οποίο μιλά ο κ. Τσίπρας, αλλά και ο κ. Βαρουφάκης. Το επίδικο ζήτημα είναι καθαρά επικοινωνιακό, καθαρά τεχνικό. Οι "κόκκινες γραμμές" της ελληνικής πλευράς, είναι να μην εμφανίζεται πουθενά η λέξη "μνημόνιο" και η λέξη "τρόικα". Τίποτε άλλο.

Από κει και πέρα η ελληνική πλευρά έχει αποδεχθεί να τηρήσει απαρέγκλητα τον υφιστάμενο μνημονιακό προϋπολογισμό, που υπογράφουν οι Σαμαράς, Χαρδούβελης, αλλά έχει συνταχθεί με βάση τις εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το μόνο που επιτρέπεται είναι η όποια αλλαγή κονδυλίων να συνοδεύεται αυστηρά από "δημοσιονομικά ισοδύναμα". Με άλλα λόγια, αν προσληφθούν κάποιοι, θα πρέπει κάποιοι άλλοι να απολυθούν, κοκ.

Επίσης, η ελληνική πλευρά θέλει να εμφανιστεί η έγκριση του "προγράμματος-γέφυρα" ως νέο δάνειο χωρίς νέο μνημόνιο. Οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει με το δάνειο καί ψάχνουν τεχική λύση για να το εμφανίσουν ως μέρος της ήδη υφιστάμενης δανειακής σύμβασης. Επί της ουσίας όι μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται καθότι ο υφιστάμενος κρατικός προϋπολογισμός θα συνεχίσει ως έχει.

Κι επειδή Ευρωπαίοι και "σύμβουλοι" της ελληνικής πλευράς αντιμετωπίζουν τους έλληνες ιθαγενείς με τον ίδιο τρόπο που οι άποικιοκράτες πρόγονοί τους αντιμετώπιζαν τους γηγενείς των χωρών που κατακτούσαν, θα ανακοινωθεί - ίσως και σ' αυτή τη σύνοδο - η ίδρυση ενός ειδικού ταμείου για την χρηματοδότητη ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα με κονδύλια από την ΕΕ. Χώρια το ΕΣΠΑ. Χαράς ευαγγέλια για τα τρωκτικά του δημοσίου.

Πρόκειται για τις λαμπερές χάντρες που χρειάζονται οι ιθαγενείς προκειμένου να ξεχάσουν ότι το καθεστώς της αποικιοκρατίας που βιώνουν, της δουλοπαροικίας του χρέους, όχι μόνο δεν αλλάζει στο ελάχιστο, αλλά θα γίνει ακόμη χειρότερο. Να ξεχάσουν ότι η χώρα τους έχει παραδωθεί αμαχητί στους ξένους δανειστές και ότι η ίδια η επιβίωσή τους εξαρτάται αποκλειστικά από την ευαρέσκειά τους.


Η συμφωνία έχει ήδη κλείσει με την ομάδα Βαρουφάκη. Όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ την ξέρουν. Ο μόνος άγνωστος παράγοντας είναι ο λαικός, δηλαδή ο λαός, αλλά και όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ δεν ανέχονται τις κωλοτούμπες και τις προδοσίες. Από αύριο ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Για να δούμε. Ο σοβαρός και αξιοπρεπής κόσμος τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των ΑΝΕΛ, θα δεχθούν την χιλόπιτα, ή θα την ανατρέψουν μαζί μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου