Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Οι Anonymous Γερμανίας δημοσιεύουν φωτογραφίες της Μέρκελ με νεοναζί


Η ομάδα των Anonymous έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν την Άνγκελα Μέρκελ με μια παρέα νεοναζί (Pics)
Οι Anonymous Γερμανίας έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω της σελίδας τους στο Facebook μία σειρά φωτογραφιών στις οποίες ισχυρίζονται ότι απεικονίζεται η καγκελάριος της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ στα 38 της χρόνια, με μια παρέα νεοναζί.

Στη λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία, γράφουν χαρακτηριστικά:

"Πρώτα μέλος των FDJ, μετά κατάσκοπος του Ανατολικού Βερολίνου, στη συνέχεια παρέα με τους skinheads και τώρα καγκελάριος της Γερμανίας. Αυτό θα πει καριέρα κ. Μέρκελ!".


  Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει όπως ήταν αναμενόμενο, σωρεία αντιδράσεων.

Οι φωτογραφίες είναι από το 1993, στο κέντρο νεολαίας νεοναζί Elbterrassen του Μαγδεμβούργου.

Πλέον, έχουν "ανέβει" σε διάφορα αντιφασιστικά sites και blogs, όπως το angetafe.blogspot.com.es/ και το critiqueaujourdhui.blogsport.de.

Τότε, η νυν καγκελάριος ήταν υπουργός γυναικείων υποθέσεων και νεολαίας και είχε επισκεφθεί το κέντρο των νεοφασιστών μαζί με την υφυπουργό Εσωτερικών, Σαμπίνε Λετέουζερ.

Η επίσημη εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης είναι πως η νέα τότε Μέρκελ, βρέθηκε στο εν λόγω μέρος για να "αποθαρρύνει" τους νέους από τις νεοναζιστικές τους ιδέες και να τους εντάξει στο πρόγραμμα που προωθείτο εκείνη την εποχή από τη Γερμανία, για περαιτέρω εκδημοκρατισμό και πάταξη του φασισμού.

Ωστόσο, η επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα νεαρού Thorsten Lamprecht, στο ίδιο σημείο. Ο νεαρός είχε δεχτεί θανάσιμα χτυπήματα με ρόπαλο του μπέιζμπολ από 60 σκίνχεντ.

Το παρακάτω βίντεο αναφέρεται στο περιστατικό και απεικονίζει τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2013 εναντίον των νεοναζί στην πόλη του Μαγδεμβούργου.



No Pasaran Uncut from CS Productions on Vimeo.

Η Μέρκελ έγινε η πρώτη καγκελάριος της Γερμανίας που παραδέχτηκε πως η χώρα της έχει διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα των Ναζί, αλλά και η πρώτη Γερμανίδα ηγέτης που επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Νταχάου.

Η ίδια όμως κατηγορείται για τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με την νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας και τον Ολέγκ Τιαγκνιμπόκ, τον ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος "Ελευθερία" (Svoboda), που είναι παγκοσμίως γνωστό για τις αντισημιτικές του θέσεις.

Κόμμα που έπαιξε κομβικό ρόλο στην πτώση του Γιανουκόβιτς. Μέχρι το 2004 αυτοχαρακτηριζόταν "εθνικοσοσιαλιστικό" και είχε ως λογότυπο μια παραλλαγή σβάστικας.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου