Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Δ. Καζάκης: Να δείτε τελικά που θα βγει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απο πάνω...

του Δημήτρη Καζάκη

Να δείτε που θα βγουν κι από πάνω. Για ποιούς λέμε; Μα για τους δοσίλογους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ποιός θα τους βγάλει από πάνω; Μα το σκληρό αγόρι της "έξυπνης διπλωματίας" που εγκαινίασε η νέα κυβέρνηση με ταξίδια δημοσίων σχέσεων ανά την Ευρώπη ως δήθεν "σκληρή διαπραγμάτευση". Αυτός που ο Άδωνις εκστασιασμένος αποκάλεσε: "Θεός!"

Ειλικρινά τώρα. Έχετε δει κάτι ριζικά διαφορετικό μέχρι τώρα; Στυλιστικά ναι, αλλά επί της πολιτικής; Έχετε δει να διεκδικούν κάτι ριζικά διαφορετικό για τον λαό και την πατρίδα; Τι έχουν πει στις συναντήσεις τους ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης με τους δανειστές που δεν θα μπορούσαν κάλλιστα να το είχαν πει και οι προηγούμενοι κυβερνώντες;

Δεν απευθύνομαι στο νέο περίεργο είδος fashion freaks που ακούνε Βαρουφάκης και παθαίνουν παράκρουση. Απευθύνομαι σε όλους εσάς που παραμένετε νορμάλ. Δηλαδή απλοί άνθρωποι με όλες τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις της καθημερινής βιοπάλης. Όλοι εμείς που δεν υπήρξαμε ποτέ groupies κανενός συγκροτήματος, ή star των Μέσω Μαζικής Εξαχρείωσης, ούτε κομματόσκυλα για να γαυγίζουμε σ' όποιον τολμήσει να ασκήσει κριτική στο κομματικό μαντρί. Όλοι εμείς που ξέρουμε να κρίνουμε τη ζωή με βάση το χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Τι σημαίνει όταν το ΠΑΣΟΚ τη Κυριακή (1/2) βγαίνει με ανακοίνωση και λέει: "Είδαμε ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης επέλεξε ως σύμβουλό του για θέματα δημοσίου χρέους τη Lazard που είχε αξιοποιηθεί ως σύμβουλος του τότε Υπουργού, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του ΟΔΔΗΧ την κρίσιμη περίοδο των μεγάλων παρεμβάσεων στο χρέος (Ιούλιος 2011 – Μάρτιος 2012). Πρόκειται για μια πολύ καλή επιλογή."

Βέβαια, για ευνόητους λόγους το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου δεν θέλει να θυμάται την περίοδο βασιλείας του Γεωργίου Παπανδρέου, όταν ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προσέλαβε την Lazard ως σύμβουλο εφαρμογής του μνημονίου έναντι της καθόλου ευκαταφρόνητης αμοιβής των 31 εκατ. ευρώ. Μια πρόσληψη που έκανε τότε μπαμ από μακριά, ακόμη και για τον Τσίπρα, ότι επρόκρειτο για υπόγεια δέσμευση προς το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Η Lazard προσελήφθη ως "σύμβουλος" τοποτηρητής των συμφερόντων εξ Ουάσινγκτον.

Άλλωστε την επομένη της ανακοίνωσης της πρόσληψης της Lazard, ακολούθησε η δήλωση στήριξης του Ομπάμα προς Τσίπρα, την μεθεπομένη η στήριξη Κρούγκμαν στην (ανύπαρκτη) "πρόταση" Μπαρουφάκη. Ενώ δυο μέρες μετά ανακοινώθηκε η αποστολή ομάδας οικονομολόγων εξ ΗΠΑ με επικεφαλής υφυπυργό του Treasury Department - πρώην κορυφαίο στέλεχος της Goldman Sachs - για να συνδράμει το σκληρό αγόρι που έχουμε ως υπουργό οικονομικών. Όλα αυτά τα θεωρείτε τυχαία;

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: "Είναι τώρα καιρός να αντιληφθεί και να παραδεχθεί ο κ. Τσίπρας και όλα τα στελέχη της κυβέρνησης του την σημασία που είχε η δραστική παρέμβαση στο χρέος που συντελέστηκε στις 9 Μαρτίου 2012 με το δραστικό κούρεμα και τη ριζική αναδιάρθρωση του. Αναδιάρθρωση που εμπεριέχει και τη δέσμευση του Eurogroup για περαιτέρω μείωση, μέσα από την ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των κρίσιμων παραμέτρων, μόλις διαπιστωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος.

Είναι επίσης ευκαιρία να ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του για την προετοιμασία που έχει γίνει και τα επεξεργασμένα σχέδια που υπάρχουν για τη περαιτέρω μείωση και την ευνοϊκότερη αποτύπωση του ελληνικού δημόσιου χρέους, τώρα που κανονικά πρέπει να ενεργοποιηθούν οι ειλημμένες σχετικές αποφάσεις του Eurogroup. Αρκεί να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η μόνη υπάρχουσα και η μόνη ασφαλής εθνική στρατηγική".

Με άλλα λόγια το ΠΑΣΟΚ λέει στον Τσίπρα ότι έρχεται στην δική του γραμμή και ότι ακολουθεί τη δική του πολιτική. Απάντησε κανένας; Όχι. Μόνο ο Σακελλαρίδης ως εκπρόσωπος τύπου που επαναλαμβάνει κάθε φορά που βρίσκεται σε δύσκολη θέση η κυβέρνησή του τις προεκλογικές τζούφιες καταγγελίες εναντίον των κομμάτων που διαδέχθηκε στην κυβέρνηση.

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει υπάρξει ούτε βήμα διαφοροποίησης από τα παλιά σε όλα τα μεγάλα και κρίσιμα μέτωπα. Να γιατί ο Καραγκούνης, εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ απαντά στον Σακελλαρίδη με τα λόγια, τα καμώματα και τις ενέργειες του Βαρουφάκη: «Δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Σακελλαρίδη στο ύφος των δηλώσεών του. Επαναλαμβάνουμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει οτιδήποτε καλό για τη χώρα και θα στηλιτεύσει το λάθος. Σχετικά με τις αναφορές του για το τι έγινε τα τελευταία 2,5 χρόνια στη χώρα, τον παραπέμπουμε στις δηλώσεις του ίδιου του υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, ο οποίος, πριν από λίγο, συμφώνησε με το 60-70% των μεταρρυθμίσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, δεν βρήκε το πολιτικό σθένος να ψηφίσει ούτε μία μεταρρύθμιση στη Βουλή».

Να γιατί ο Άδωνης Γεωργιάδης έγραψε προχθές στο twitter του: "Καλά αν είχαμε πει εμείς αυτά που είπε ο Βαρουφάκης στον Ντράγκι, γερμανοτσολιάδες θα μας ανέβαζαν, Μερκελιστές θα μας κατέβαζαν! Θεός!"

Υπάρχει μια παλιά παροιμία στους κοινωνικούς αγώνες. Αν σε χειροκροτά ο εχθρός σου, ψάξε να δεις τι έχεις κάνει λάθος. Δεν ισχύει πάντα και για όλα. Όμως, όταν σε χειροκροτά γι' αυτά που κάνεις, για το γεγονός ότι κάνεις μ' αυτόν τις ίδιες επιλογές, τότε η παροιμία έχει κάτι παραπάνω από δίκιο.

Ας είμαστε επιτέλους ειλικρινείς με το εαυτό μας. Μην γλύφουμε τώρα εκεί που φτύναμε μέχρι χθες. Αφήστε να το κάνουν οι εξ επαγγέλματος τσανακογλύφτες της εξουσίας. Αυτοί άλλωστε περιμένουν να βολευτούν με κάποιο τρόπο από τη νέα κυβέρνηση. Κι όσο προσδοκούν πελατεία, καμιά θεσούλα, κανένα ρουσφετάκι ή καμιά αργομισθία από τη νέα κυβέρνηση είναι ικανοί να τα βρίσκουν όλα τέλεια. Είναι σε θέση να δικαιολογήσουν τα πάντα. Ακόμη και τα χειρότερα για το λαό και την πατρίδα.

Έτσι ήταν πάντα οι τσανακογλύφτες ιδιαίτερα όσοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ανακάλυψαν την ολοκλήρωσή τους στην κυβερνώσα αριστερά του δούναι-λαβείν. Το βασικό είναι εμείς να είμαστε σε εγρήγορση, σε επαγρύπνηση, γιατί έτσι όπως πάμε θα βγουν οι δοσίλογοι από πάνω και δικαιωμένοι. Για όλους τους υπόλοιπους που έχουν παθιαστεί με τα καινούργια νούμερα της κυβέρνησης και προπιλακίζουν όποιον ασκεί κριτική, τους αφιερώνω με όλη μου την καρδιά την Ωδή προς την Ελλάδα, του Γ. Σουρή. Τους αφορά άμεσα:

Τίποτε δεν απόμεινε
στον κόσμο πια για μένα,
όλα βρωμούν τριγύρω μου
και φαίνονται χεσμένα.

Μόνο σκατά φυτρώνουνε
στον τόπο αυτό τον άγονο
κι όλοι χεσμένοι είμαστε,
σκατάδες στο τετράγωνο.

Μας έρχεται κάθε σκατάς,
θαρρούμε πως σωθήκαμε,
μα μόλις φύγει βλέπομε
πως αποσκατωθήκαμε.

Σκατά βρωμάει τούτος δω,
σκατά βρωμά κι εκείνος,
σκατά βρωμάει το σκατό,
σκατά βρωμά κι ο κρίνος.

Σκατά κι εγώ, μες στα σκατά,
και με χαρτί χεσμένο
ό,τι κι αν γράψω σαν σκατό
προβάλλει σκατωμένο.

Σκατά τα πάντα θεωρώ
και χωρίς πια να απορώ,
σκατά μασώ, σκατά ρουφώ,
σκατά πάω να χέσω,
απ’ τα σκατά θα σηκωθώ
και στα σκατά θα πέσω.

Οταν πεθάνω χέστε με,
τα κόλλυβά μου φάτε
Και πάλι ξαναχέστε με
και πάλι ξαναφάτε
μα απ’ τα γέλια τα πολλά
κοντεύω ν’ αρρωστήσω
και δεν μπορώ να κρατηθώ,
μου φεύγουν από πίσω.

Σκατά ο μεν, σκατά ο δε,
σκατά ο κόσμος όλος
κι απ’ το πολύ το χέσιμο
μου πόνεσε ο κώλος!


Άντε να δούμε πότε θα γλυτώσουμε από τα σκατά. Αγάντα σύντροφοι, αγάντα πατριώτες συναγωνιστές κι όπου νάναι θα ρθει η στιγμή για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με τον σκατοβόθρο της πολιτικής και της κοινωνίας που μας έχει καταδικάσει η δεξιά και η αριστερά να ζούμε και να υπομένουμε. Η διορία τους τελειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου