Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ε.ΠΑ.Μ.: Καμία διαπραγμάτευση με τον κατακτητή!


                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Η ενδοκυβερνητική κρίση που εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το μέγεθος της ανησυχίας που προκαλεί η επονείδιστη συμφωνία που επετεύχθη σε βάρος του λαού μας και την απόσταση μεταξύ των κυβερνητικών υποχωρήσεων και του λαϊκού φρονήματος. 

Πρωτοκλασάτα στελέχη θέτουν προ των ευθυνών της τη νέα κυβέρνηση προτρέποντάς την να αναθεωρήσει άρδην την τακτική της, ώστε να μη χρειαστεί να ακουστεί πάλι το...«φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».

Τα αποτελέσματα της επιβολής, των δύο Δανειακών Συμβάσεων και των εφαρμοστικών τους νόμων – μνημονίων, από το «ευρωπαϊκό ιερατείο» σε αγαστή συνεργασία με τις προηγούμενες δωσίλογες κυβερνήσεις, ισοδυναμούν με πραγματική γενοκτονία του ελληνικού λαού και ως τέτοια πρέπει να γίνονται αντιληπτά.


Μετά τη συμφωνία της ηγετικής ομάδας της νέας κυβέρνησης με τους δανειστές – εταίρους, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο Eurogroup της Παρασκευής και προβλέπει την παράταση της αποικιοκρατικής «Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης» (Master Financial Assistant Facility), που περιλαμβάνει το μνημόνιο του 2012 (Ν. 4046/12) είναι πασιφανής η συνέχιση της άσκησης φυσικής εξουσίας – κατοχής από ξένες εχθρικές δυνάμεις ένάντια στη χώρα και τον λαό μας. Η συμφωνία έτσι όπως διατυπώθηκε, φαίνεται να μην αφήνει περιθώρια οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης μέσα στο δεδομένο πλαίσιο κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας.
 

Κανείς και τίποτα δεν προδικάζει πλέον ότι ακόμα και οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που αντιστοιχούν στα λίγα μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας μπορούν να υλοποιηθούν.
 

Αντίθετα καθίσταται σαφές, ότι θα συνεχίσουμε να τελούμε υπό καθεστώς κατοχής και αποικιοκρατικής κηδεμονίας, ενώ η νέα κυβέρνηση θα είναι δέσμια, αδυνατώντας να ασκήσει οποιαδήποτε πολιτική προς όφελος της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών
 

Το ΕΠΑΜ διαπιστώνει πως κάτω από αυτές τις συνθήκες και μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που οριοθετείται η δήθεν διάσωση της χώρας και δέχεται να διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση, υπεραυξάνονται οι κίνδυνοι για το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Ακόμα και αν αποφασίσει να σκληρύνει εκ νέου την στάση της, επαναδιαπραγματευόμενη την συνθηκολόγησή της, πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’όψη της τους τρόπους εκβιασμού που διαθέτει στα χέρια της η αντίπαλη πλευρά, σε βάρος του ελληνικού λαού και να αντιδράσει συντεταγμένα για την αντιμετώπισή τους.
 

Το απάνθρωπο διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα διστάσει να κατατρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες. Το παράδειγμα της Κύπρου, με την πρόκληση πιστωτικού επεισοδίου, όπως και η κάθε είδους ενέργεια για πρόκληση κοινωνικής αστάθειας, δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στις επιλογές των αδίσταχτων οικονομικών δολοφόνων, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με τελικό στόχο την ολική αποδοχή της ήττας του.
 

Μόνη και αδιαμφισβήτητη συνθήκη για να αντιπετωπιστούν οι ωμοί εκβιασμοί, είναι η θεμελίωση της εθνικής κυριαρχίας.
 

Με άμεση καταγγελλία της Δανειακής Σύμβασης.
 

Με μη αναγνώριση και διαγραφή του δημόσιου χρέους, ως παράνομου και τοκογλυφικού, απόλυτα καταχρηστικού. με μονομερείς ενέργειες.
 

Με έξοδο από την ΟΝΕ και άμεση μετάβαση σε εθνικό – κρατικό νόμισμα για την θωράκιση της οικονομίας απέναντι σε κάθε είδους πιέσεις και απειλές από το εσωτερικό και το εξωτερικό.
 

Με εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος που θα δώσει την δυνατότητα να ελεγχθεί κάθε παράνομη δραστηριότητα καθώς και η ροή των κεφαλαίων και του χρήματος
 

Επίσης να αξιοποιηθεί η καταγγέλια για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αξίωση για αποζημίωση από την ΕΕ για τις ζημιές που προξένησε στην χωρα και στον λαό μας.
 

Με αυτές τις πράξεις και με αποφασιστικότητα πρέπει να απαντήσουμε στην ενορχηστρωμένη επίθεση που δεχόμαστε μεγιστοποιώντας ακόμα περισσότερο την δεδηλωμένη παλλαϊκή ενότητα.
 

Το ΕΠΑΜ καλεί:
 

- Τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. να καταδικάσουν την κατάπτυστη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης σεβόμενοι τη νωπή εντολή του Ελληνικού λαού.
 

- Τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση, και αποφασιστικότητα. Να συνεχίσει την περήφανη στάση που κράτησε μέχρι τώρα. Να μην επιτρέψει από τη νέα πολιτική ηγεσία να παραχωρήσει σπιθαμή από τα κυριαρχικά δικαιώματα του, και να την προτρέψει να συγκρουστεί μετωπικά και με πραγματικό πατριωτισμό με τους
επικυρίαρχους.
 

Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνειδητοποιήσει πως δεν διαπραγματεύεσαι με τον κατακτητή σου. Αντίθετα χρησιμοποιείς αν χρειαστεί και με αιφνιδιασμό όλα τα όπλα που σου προσφέρουν οι διεθνείς συνθήκες για την υπεράσπιση του λαϊκού και εθνικού συμφέροντος, επιφέροντας συντριπτικό χτύπημα στο πλαίσιο της άσκησης εθνικής κυριαρχίας.
 

Λύση είναι μόνο η αποτίναξη του κατοχικού ζυγού.
 

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ
 
Αθήνα 23/2/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου