Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ- GREECE IS NOT FOR SALE


15/8/11 ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΛΑΚΩΝΙΑ
  •        Σάββατο 13/8/11 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

12.00 Παραλία Πορί
19.00 Πύλη Κάστρου

  • Κυριακή 14/8/11  ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ

10.30 – 11.30  Λιμάνι  Πούντας
13.00   Παραλία Σίμου (λαιμός)

  •   Δευτέρα  15/8/11  ΓΥΘΕΙΟ

14.30   Παραλία Βαθύ ( κοντά στο κάμπινγκ Κρόνος)
19.30   Λιμάνι Γυθείου ( είσοδος μόλου)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Καμία από τις παραπάνω παρεμβάσεις δεν συνιστά «αποκλεισμό» ή παρεμπόδιση κυκλοφορίας πεζών ,αυτοκινήτων, λουομένων, γλάρων κλπ  και δεν στρέφεται κατά των τουριστών ή των ντόπιων επιχειρηματιών που σέβονται αυτήν την Χώρα και τα δικαιώματα του Λαού της!



Σας περιμένουμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά και να αποδείξουμε ότι ο αγώνας δεν κάνει «διακοπές»  αλλά ότι και στις διακοπές κάνουμε αγώνα!
Η συμμετοχή σας καθώς και ιδέες για πάρτι σε παραλίες , συναυλίες αλλά και αυθόρμητες συνελεύσεις  είναι ευπρόσδεκτες!

·       ΞΥΠΝΑΤΕ-ΞΥΠΝΑΤΕ /ΔΕΝ ΘΑ ‘ΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ!
·       ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ /ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!
·       ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ / Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ‘73/ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΛΙΑ!
·       ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

        ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΟΛΑΩΝ
                 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011
Plateiamolaon.wordpress.com    smolaoi@yahoo.com
.......................................................................................................................................................

Τα κείμενα που θα μοιράσουμε είναι τα


ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ!
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

Αγαπητοί συμπολίτες,
Το Ecofin της Ευρώπης των τοκογλύφων δεν έσωσε τον Ελληνικό Λαό από την χρεοκοπία!
Έδωσε απλώς μιαν «ανάσα» στις μόνο κατ’ όνομα ελληνικές τράπεζες ,για να συνεχίσουν να μας πίνουν το αίμα με τα ληστρικά τους επιτόκια!
Ας μάθουμε τι ψηφίστηκε στη Βουλή από βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων, σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) στις 29 και 30/6/2011.

·           ΑΥΞΗΣΕΙΣ σε προϊόντα και υπηρεσίες που βαραίνουν την καθημερινή μας ζωή.
·        ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ υγείας και παιδείας.
·        ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΕΠΙΘΕΣΗ σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
·        Νέες ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ σε συντάξεις και μισθούς.
·        Πλήρης ΑΝΑΤΡΟΠΗ των εργασιακών σχέσεων.
·        ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Ιδρύεται  Ταμείο Αξιοποίησης  της κρατικής Περιουσίας(με συμμετοχή βουλευτών από ΠΑΣΟΚ , ΝΔ και ΛΑΟΣ) που ξεπουλάει με ταχύτατους ρυθμούς και με τραγικούς για τη χώρα όρους, όλες τις παραγωγικές μονάδες και οργανισμούς, αλλά και το σύνολο της  περιουσίας του Δημοσίου και των δήμων. (Λιμάνια , δρόμους ,αεροδρόμια , Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αγροτική Τράπεζα, Δ.Ε.Η, Ε.Υ.Δ.Α.Π., Ο.Π.Α.Π  κ.λπ.).  Ξεπουλιούνται επίσης, ο φυσικός και  ορυκτός πλούτος της χώρας, τα δάση και οι παραλίες μας για πολλές δεκαετίες.

Αγαπητοί συμπολίτες

Όλα αυτά θα μας  συμβούν στα επόμενα χρόνια και μας αφορούν όλους. Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, βρισκόμαστε κάτω από οικονομική κατοχή που θα εξαθλιώσει τη ζωή όχι μόνο τη δική μας αλλά και των παιδιών μας και των εγγονιών μας.
Είναι ανάγκη να ενημερωθούμε, όχι βέβαια από την πληροφόρηση της τηλεόρασης, για να γνωρίζουμε τι ακριβώς μας περιμένει.
Αυτή η γνώση θα μας δώσει τη δύναμη να ενωθούμε, να αντιδράσουμε και έτσι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το μέλλον της πατρίδας μας.
Κανένας πολίτης δεν είναι δυνατόν να ευτυχεί σε μια κοινωνία που δυστυχεί.

Το ατομικό «βόλεμα » ως λύση πέθανε.

Καιρός να ανακαλύψουμε την χαμένη μας αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια !

 
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΜΟΛΑΩΝ /ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ/ ΚΙΑΤΟΥ /ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 ......................................................................................................................................................

ΕΙΣΑΙ  ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ;

-Είσαι ικανοποιημένος με την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα;
-Σου αρέσει το σημερινό διεφθαρμένο, αλλά εξυπηρετικό για τα μεγάλα συμφέροντα, καθεστώς της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που έχουν θεσπίσει για το λαό και τη χώρα σου;
-Σου αρέσει που η τύχη σου βρίσκεται στα χέρια διεφθαρμένων και απατεώνων πολιτικών και κομμάτων; Που λειτουργούν ως μαντριά; Που σε εξαπατούν πριν τις εκλογές για να υφαρπάξουν την ψήφο σου, και μετέπειτα θεωρούν ότι έχουν την εντολή σου να αποφασίζουν πράγματα για σένα αντίθετα από αυτά που σου παρουσίαζαν προεκλογικά; Που εξυπηρετούν ξένα προς το λαό και τη χώρα συμφέροντα;
-Σου αρέσει να μην υπολογίζουν τη διαμαρτυρία σου και να καταστέλλουν βίαια ειρηνικές και απόλυτα δημοκρατικές συναθροίσεις πολιτών που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε όλα αυτά;
-Συμφωνείς με το ξεπούλημα της πατρίδας σου και με την οικονομική αφαίμαξη του λαού, που θεσπίζεται με τα νομοθετήματα του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού  του νόμου:
ü  για τη συντήρηση του σάπιου τραπεζικού συστήματος
ü  για την κάλυψη των ληστρικών τόκων και του απεχθούς και άδικου χρέους που έχουν επιβάλει στη χώρα και το οποίο έχει ήδη αποπληρωθεί στο παρελθόν από τον ελληνικό λαό;
· ΕΑΝ συμφωνείς με όλα αυτά τότε μείνε με την ψευδαίσθηση ότι ζεις σε μία δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη πολιτεία. Περίμενε τις εκλογές για να εγκλωβιστείς σε ψευτοδιλήμματα  που θα σου θέσουν τα κόμματα για να παραμείνεις ψηφοφόρος τους.  
· ΕΑΝ όμως ΟΧΙ,  ΜΠΟΡΕΙΣ και ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτό το σάπιο σύστημα.
Εδώ και μήνες υπάρχει ένα κίνημα ελεύθερων και ανεξάρτητων από κόμματα πολιτών που προσπαθεί να διαμορφώσει μια πιο δίκαιη μορφή στη δημοκρατία που πιστεύουμε  όλοι μας.
Αυτό το κίνημα βρίσκεται σε κάθε γειτονιά, στις πλατείες, στο Σύνταγμα, στις γειτονιές της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, στις μεγάλες πόλεις αλλά και εδώ στον τόπο μας, στη Σπάρτη, στους Μολάους. Είμαστε απλοί πολίτες που έχουμε αντιληφθεί ότι κανένα πρόβλημα δε λύνεται όταν το αναθέτουμε σε άλλους αλλά όταν ασχολούμαστε εμείς με αυτό.  Είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε σε αρχές όπως η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔIΚΑΙΟΣΥΝΗ, η ΙΣΟΤΗΤΑ , η ΙΣΟΝΟΜΙΑ, η ανατροπή κάθε διαχωρισμού των πολιτών σε λίγους και πολλούς σε ισχυρούς και αδύναμους, σε εξουσία και λαό.
Κάθε εβδομάδα γίνονται λαϊκές συνελεύσεις, συζητώνται προβλήματα, γίνονται διαβουλεύσεις, λαμβάνονται αποφάσεις για διάφορες δράσεις που θα ενημερώσουν και θα αφυπνίσουν από την παραπληροφόρηση-προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. περισσότερους πολίτες, αλλά και θα ορθώσουν τη φωνή εναντίωσής μας σε όσα άδικα μας επιβάλλουν τα ξένα κέντρα εξουσίας, η Τρόικα, το Δ.Ν.Τ. η Ε.Ε. η Ε.Κ.Τ. μέσω της ξεπουλημένης Κυβέρνησης αλλά και ολόκληρου του πολιτικού συστήματος, το οποίο ολοφάνερα πια δεν ενδιαφέρεται για το συμφέρον του λαού αλλά των λίγων και οικονομικά ισχυρών. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αποδείξουμε σε όλους αυτούς αλλά και στους ίδιους μας τους εαυτούς ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε οι ισχυροί όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να ξανακερδίσουμε το ΜΕΛΛΟΝ μας.
· Ήρθε η ώρα να γίνει πιο μαζική και δυναμική όλων αυτών των ανθρώπων, ΟΛΩΝ ΜΑΣ, από κάθε πόλη και χωριό του τόπου μας.
· Ο εχθρός είναι κοινός και πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να τον αντιμετωπίσουμε.
· Μη μείνεις και αυτή τη φορά αμέτοχος.  ΠΑΡΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ.
· ΕΛΑ και ΕΣΥ να διαμορφώσουμε μαζί ένα πιο δίκαιο σύστημα πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας μας.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

 ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΟΛΑΩΝ Plateiamolaon.wordpress.com-Λαϊκές συνελεύσεις: κάθε Πέμπτη 9.00μ.μ. , Πλατεία εκκλησίας, Μολάοι

.......................................................................................................................................................

Χάνεις τη δουλειά σου!
Θα κλείσεις την επιχείρησή σου , αν δεν την έχεις  κλείσει  ήδη!      
Οι τράπεζες θα σου πάρουν τα κτήματα , αν δεν το ‘χουν κάνει ήδη!
Θα πληρώνεις «χρυσά» το νερό, το ρεύμα ,το πετρέλαιο ,τα λιπάσματα και τους σπόρους!
Η επίσκεψη στα σούπερ- μάρκετ έχει  γίνει πανάκριβη «έξοδος πολυτελείας»!
Θα πληρώνεις τα μισά από τα έξοδα νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία κι ’ας  ήσουν ασφαλισμένος τόσα χρόνια!
Θα πληρώνεις για παιδικό σταθμό κι’ αργότερα αν θές τα παιδιά σου να μάθουν σωστά γράμματα ή θα τα στείλεις σε ιδιωτικό ή θ’ αναγκαστείς ν΄ αλλάξεις περιοχή!
Τα παιδιά σου θα γίνουν μετανάστες!
Θα πoυλήσεις την περιουσία σου για ένα κομμάτι ψωμί!
Ως πότε θα κάθεσαι στον καναπέ σου να βλέπεις τα ψέματα της τηλεόρασης απαθής και αδιάφορος?
Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε πλατεία σε κάθε χωριό!
Έλα μαζί μας ν’ αλλάξουμε αυτόν τον τόπο και τις ζωές μας!
Έλα μαζί μας να φτιάξουμε καινούργιους και ελεύθερους αγροτικούς συνεταιρισμούς , αντί για τα ξεπουλημένα συνδικάτα να δημιουργήσουμε αμεσοδημοκρατικά εργατικά συμβούλια !Τα έκτακτα χαράτσια αντί για την εφορία να τα δώσουμε στις άμεσα ανακλητές αμεσοδημοκρατικές επιτροπές διαχείρισης των δημόσιων οργανισμών του Nομού μας! Μην περιμένεις πια έτοιμες λύσεις από του «άλλους».
Έλα μαζί μας να συμμετέχεις ισότιμα και να προτείνεις εσύ λύσεις!
Έλα ν’ αγωνιστούμε για να μην πεινάσει κανείς και να μην χάσει κανείς το σπίτι του ή το χωράφι ή το μαγαζί του για τις τράπεζες!
Έλα μαζί μας να φέρουμε επιτέλους αληθινή δημοκρατία σ’ αυτόν τον τόπο, έλα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! Το χρωστάμε στα παιδιά μας!!!

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑIΟΣΥΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
     ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΟΛΑΩΝ Αύγουστος 2011-08-04
Plateiamolaon.wordpress.com                smolaoi@yahoo.com     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου