Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Δεν έχω - Δεν πληρώνω Έκτακτη Εισφορά

Από το ομώνυμο group στο Facebook. Δεν γνωρίζουμε αν έχει ξεκινήσει από κάποια πολιτική δύναμη ανάλογη πρωτοβουλία.Δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην καταδίκη της χώρας μας και του λαού της. Δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση, δεν τα «φάγαμε μαζί» και δεν χρωστάμε σε κανέναν.. Να πληρώσουν αυτοί που συσσώρευσαν όλον τον παγκόσμιο πλούτο στις τσέπες τους, αυτοί που τα έφαγαν και εξακολουθούν να τα τρώνε, εσαεί κλέβοντας, εσαεί εξαπατώντας, εσαεί φοροδιαφεύγοντας και εσαεί παραμένοντας ατιμώρητοι..

Αρνούμαστε να υποθηκεύσουμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας σε βίαιους «δανεισμούς» και στον ατέλειωτο χειμώνα ενός «χρέους» που δεν έχει αποπληρωμή. Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στο αποδεδειγμένο λάθος και στο συνειδητό έγκλημα, στο βάθεμα της ύφεσης και του στασιμοπληθωρισμού, στο ξεπούλημα του τόπου, στη βία της φτώχειας και στην ανθρώπινη εξαθλίωση. Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην χρεοκοπία των ανθρώπων για να σωθούν άδειες «πατρίδες» και γεμάτες «αγορές»..Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην εθνική μειοδοσία, στην διαρκή καταπάτηση του Συντάγματος και της δημοκρατίας από υπόγεια και αδιαπραγμάτευτα «μνημόνια», αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην υποταγή της κοινωνίας και ολόκληρου του δυτικού πολιτισμού στην εξουσία των «αγορών», των τραπεζιτών και διεθνών τοκογλύφων.. Δεν την δημιουργήσαμε εμείς την κρίση, δεν τα φάγαμε μαζί και δεν χρωστάμε σε κανέναν..

Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε άλλο και το «φτάνει πια» δεν είναι λαϊκισμός. Η επιβολή έκτακτης εισφοράς και κεφαλικού φόρου σε δηλωμένο εισόδημα είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Τολμάμε και δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά ακόμα και αν βρεθούμε ενώπιων ανελεύθερων και αντιδημοκρατικών νόμων που ψήφισε μια κυβέρνηση των διεθνών τοκογλύφων χωρίς καμία απολύτως δημοκρατική νομιμοποίηση. Δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά και αυτό είναι μια στοιχειώδης πράξη αντίστασης και ελευθερίας. Ας γεμίσουν τα δικαστήρια, οι φυλακές και οι εξορίες.. Καλύτερα στα ξερονήσια παρά άνεργοι και εξαθλιωμένοι στον πολιτισμό των «αγορών».. Δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς ανθρώπους και δεν υπάρχει ευτυχισμένη πολιτεία με δυστυχισμένους πολίτες.. Δεν πληρώνουμε έκτακτη εισφορά γιατί αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην καταδίκη της χώρας μας και του λαού της, δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση, δεν τα φάγαμε μαζί και δεν χρωστάμε σε κανέναν και αυτό δεν είναι λαϊκισμός. Είναι έκφραση στοιχειώδους αξιοπρέπειας που πλέον αποτελεί την μοναδική ικανή και αναγκαία λύση, οικονομική, πολιτική, κοινωνική και άλλη, πλην της αξιοπρέπειας μας, δεν υπάρχει πια.. Οι πλατείες έχουν τον λόγο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου