Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ Χ. ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ-ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΤΗ!


ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ) ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΣΩ Ε.Ε., ΞΑΝΑΚΑΤΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!



Ο Γερμανός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και πρώην Γενικός Γραμματέας της ΕΕ, Χορστ Ράιχενμπαχ, αναλαμβάνει ουσιαστικός τοποτηρητής-υπερκυβερνήτης της χώρας, επικεφαλής κοινοτικής ομάδας κρόυσης.
Ως γνωστόν τη σύσταση ομάδας επιτήρησης, με πρόσχημα την τεχνική προώθηση του γνωστού κοινοτικού πακέτου ΕΣΠΑ, είχε αποφασίσει κατ' αρχάς η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης 21ης Ιούλη, ενώ την οριστική σύσταση της εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Μανουέλ Μπαρόζο.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Χ. Ράιχενμπαχ και η ομάδα κρόυσης (task force for Greece) θα αναλάβουν το ρόλο του καθημερινού ελέγχου, της παρακολούθησης και της αυστηρής υλοποίησης του συνολικού Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των μνημονιακών επιλογών της χώρας. Με δυο λόγια θα αναλάβουν κεντρικό ρόλο στην υλοποίηση όλων των βασικών επιλογών της χώρας.
Είναι σαφές ότι οι κυρίαρχοι της ΕΕ και πρώτα απ' όλα η Γερμανία δεν θεωρεί ότι μπορεί να παίξει ουσιαστικά το ρόλο της κηδεμονίας της χώρας η γνωστή αποστολή της τρόικα.
Έτσι, χωρίς η τρόικα και η γνωστή τριάδα της, με τους συνεργάτες της, να σταματήσει τους περιοδικούς ελέγχους, διαμορφώθηκε μια νέα ομάδα κρούσης με συνεχή επιτόπιο έλεγχο στην Αθήνα και αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσιοδοτήσεις.
Στην ουσία ο Χ. Ράιχενμπαχ αναλαμβάνει το ρόλο του Γερμανού Διοικητή της χώρας, ο οποίος θα κινείται, περίπου, ως άτυπος υπερπρωθυπουργός, μιας και όλοι οι υπουργοί θα είναι υποχρεωμένοι να λογοδοτούν, να συντονίζονται και να προσανατολίζονται από τον ίδιο και την ομάδα του.
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα μετατρέπεται γοργά σε νεοαποικία εντός της ΕΕ, ενώ η περίφημη πολιτική ενοποίηση της ΕΕ υλοποιείται υπό την γερμανική ηγεμονία και την απώλεια, σχεδόν, κάθε έννοιας κυριαρχίας από τις άλλες χώρες, ιδιαίτερα δε από χώρες όπως η Ελλάδα!
Αυτονόητο είναι ότι ο γερμανικός ιμπεριαλισμός αναλαμβάνοντας σχεδόν “κατοχικό” ρόλο στη χώρα θα αποσπάσει, επιπλέον, τη “μερίδα του λέοντος” από τη λεία των “ασημικών” της Ελλάδας, έχοντας το προβάδισμα στους πλειστηριασμούς παραχώρησης και διάλυσης!

***Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή (01/08) ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης. Το πλήρες κείμενος της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

Οικονομικών
Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Θέμα: Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Χορστ Ραϊχενμπαχ και της ομάδας του στην Ελλάδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου συστάθηκε με εισήγηση του Μ. Μπαρόζο «ομάδα κρούσης» της Κομισιόν με επικεφαλής τον Γερμανό διπλωμάτη Χορστ Ραϊχενμπαχ.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ο Χορστ Ραϊχενμπαχ φέρεται να αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στον έλεγχο και την υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, παράλληλα με τον έλεγχο και την προώθηση του ΕΣΠΑ.

Επειδή οι αρμοδιότητες που αποδίδονται στον Χορστ Ραϊχενμπαχ και την ομάδα του ταιριάζουν περισσότερο σε ρόλους τοποτηρητών και ιδιόμορφης άτυπης υπερκυβέρνησης της χώρας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Ποιες ακριβώς, μια προς μια, θα είναι οι αρμοδιότητες του Χ. Ραϊχενμπαχ και της ομάδας του στην Ελλάδα;
2. Στη βάση ποιας απόφασης ορίζονται αυτές οι αρμοδιότητες, πότε ελήφθη, από ποιους, με ποιο σκεπτικό και τι ακριβώς περιλαμβάνει;

 Ο ερωτών Βουλευτής
 Λαφαζάνης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου