Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς μαζικούς φορείς


                                                                                                                         Αθήνα,  27.7.11


Αγαπητοί συναγωνιστές,

Όπως πιθανά  γνωρίζετε η Πρωτοβουλία για την Σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους έκανε τα πρώτα της βήματα στα τέλη του 2010 .
 Φιλοδοξία όλων όσων υπέγραψαν τη ιδρυτική διακήρυξη, αγωνιστές και προσωπικότητες από την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο, ήταν και είναι,  το εγχείρημα αυτό να ανήκει  στην κοινωνία , στον κόσμο της εργασίας , στο λαϊκό κίνημα .

Μετά το διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο  Μάιο στο πλάι του Ελληνικού κινήματος για την δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου  βρέθηκαν διεθνείς οργανώσεις και αγωνιστές, όπως  η Λουτσία Μαρία Φατορέλι, ο Ερίκ Τουσέν, ο  Άλαν Σίμπιλς, η Φιόνα Τσιπούνζα, ο Άντι Στόρι  και  άλλοι πολλοί που χρόνια παλεύουν , ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και το χρέος και σήμερα συμβάλλουν με την πείρα και την τεχνογνωσία που διαθέτουν στον  διεθνή συντονισμό  της  πάλης κατά του χρέους και των τραπεζών.

Σήμερα,  ένα διακριτό ρεύμα πολιτών, ανεξαρτήτως  και πέρα  από τα κόμματα  στα οποία ανήκει, έχει αντιληφθεί τη σημασία του κοινωνικού ελέγχου επί του χρέους και τις δυνατότητες  που παρέχει  ως εργαλείο  απάντησης στην κρίση.

Αγαπητοί φίλοι,


Η Πρωτοβουλία μας από την αρχή  έκανε σαφές ότι για να συσταθεί ΕΛΕ απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο εργατικός, λαϊκός και δημοκρατικός έλεγχος  επί του Δημοσίου Χρέους να απαιτηθεί με όρους κινήματος ,ώστε το ο λαϊκός παράγοντας να είναι αυτός που θα πάρει στα χέρια του τον έλεγχο όλου του χρέους με σκοπό τη διαγραφή του.

Η πραγματικότητα των χιλιάδων πολιτών που υπέγραψαν υπέρ της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (85.ΟΟΟ περίπου) επιβεβαιώνει ότι η Πρωτοβουλία  αποκτά  στέρεες βάσεις  και μπορεί να παίξει  ουσιαστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις . Ήδη έχει γίνει εμφανής η απαίτηση από τον κόσμο της εργασίας για διεύρυνση του πολιτικού πλαισίου του κινήματος για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και η υπόθεση της στάσης πληρωμών φαίνεται να διαπερνά τους προβληματισμούς ευρύτερων στρωμάτων και να δυναμώνει μετά την ψήφιση  του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σε όλη την κοινωνία.

Αγαπητοί φίλοι  και συναγωνιστές,

Το εάν  θα ευοδωθεί τελικά  η προσπάθεια για σχηματισμό Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, εξαρτάται και από την υποστήριξη της κοινωνίας ,  του μαζικού κινήματος  και τις οργανώσεών του.

Είναι σίγουρο ότι η όποια κατάληξη του εγχειρήματος για  συγκρότηση   Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου , εξαρτάται και από τη δική σας συνεισφορά . Η ηθική ,πολιτική, οργανωτική και οικονομική στήριξη της προσπάθειας αυτής είναι η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση.

Επίσης, είναι σίγουρο ότι  η συμβολή σας, θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας και από μας εξαρτάται αν αυτές  θα είναι προς όφελος του λαού μας.

Το Δεν χρωστάμε Δεν πουλάμε Δεν πληρώνουμε μαζί με το  Ελέγχω Διεκδικώ Αρνούμαι απαιτεί τον  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΡΑ.

Το Δεν χρωστάμε Δεν πουλάμε Δεν πληρώνουμε μαζί με το  Ελέγχω Διεκδικώ Αρνούμαι απαιτεί και την  ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.

Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε σε μια συνάντηση με σκοπό να γνωριστούμε  και να συζητήσουμε από κοντά τα αιτήματά μας.

Με εκτίμηση,

Επικοινωνία:
info@elegr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου