Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ο καθένας διαλέγει το στρατόπεδό του!


Στην αριστερή φωτογραφία, ο Νικόλαος Ντερτιλής με το όπλο στο χέρι κατά την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Κυριακής, 18 Νοεμβρίου 1973.(Στη δεξιά φωτογραφία ο Ιωαννίδης)


Και έρχεται σήμερα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος να μας πει τα παρακάτω. Ωστόσο, πριν παραθέσουμε τις δηλώσεις του, επισημαίνουμε πως εμείς θεωρούμε ότι ο μόνος Θεός τέτοιων ανθρώπων, όσο "ψηλά" και αν βρίσκονται, είναι ο Μαμμωνάς! Φανταστείτε στη θέση του Μιχάλη Μυρογιάννη, και κάθε άλλου Δημοκράτη ή Αριστερού Αγωνιστή εκείνη την εποχή, να ήταν κάποιος δικός σας άνθρωπος... Παραθέτουμε από in.gr:


Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος θα επισκεφθεί στη φυλακή τον Ντερτιλή

«Πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής» χαρακτηρίζει τον Νίκο Ντερτιλή ο μητροπολίτης Καλαβρύτων   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Αίτηση να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τον τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της Χούντας, υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σύμφωνα με την Καθημερινή.


Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Νίκου Ντερτιλή, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής».

Παραπονείται ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ως τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ’ εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του.

»Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος μιλώντας στο δικτυακό τόπο εκκλησιαστικών ειδήσεων Romfea.gr επιβεβαίωσε ότι «βεβαίως και θα τον επισκεφθώ» λέγοντας ότι «ο Ντερτιλής δεν είναι εγκληματίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου