Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Η Ελληνική κυβέρνηση στηρίζει αυτούς τους εγκληματίες; Ο Ελληνικός Λαός πάντως ΟΧΙ!


Μια συνηθισμένη μέρα για τα παιδιά της Παλαιστίνης

Μερικές μέρες πριν,  στις 22 Ιουλίου 2011 στην Ραμάλα, τρία παιδιά -όπως κάνουν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο-συναντιούνται  για να παίξουν ποδόσφαιρο στον δρόμο. Κάποια στιγμή εμφανίζεται ένα λευκό αυτοκίνητο που τα πλησιάζει και σταματάει δίπλα τους. Από το αυτοκίνητο κατεβαίνουν τρεις  ένοπλοι μασκοφόροι και στη συνέχεια ακολουθούν άλλοι τέσσερεις άντρες των Ισραηλινών δυνάμεων που βγαίνουν από άλλο αυτοκίνητο που βρισκόταν κοντά. Οι επτά οπλισμένοι σαν αστακοί Ισραηλινοί απαγάγουν τα παιδιά και τα βάζουν μέσα στο λευκό αυτοκίνητο.

Η σκηνή βιντεοσκοπήθηκε:


 Όπως δήλωσε η Παλαιστινιακή Αρχή, τo ένα από τα παιδιά στο βίντεο, ο 13χρονος Islam Jaber-τον οποίο οδήγησαν σε ένα νεκροταφείο και τον χτύπησαν πολύ άσχημα – υπέστη σοβαρές κρίσεις άγχους από το περιστατικό.

Συναγερμός για τις επιθέσεις Ισραηλινών στα παιδιά της Παλαιστίνης



Ραμάλα (Ma’an)
Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Η Παλαιστινιακή Αρχή προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στα  παιδιά της Παλαιστίνης έχουν  κλιμακωθεί  σε “ένα ανησυχητικό ποσοστό”  και κάλεσε τον ΟΗΕ να επέμβει.

Σύμφωνα με δήλωση του Κέντρου Τύπου της Κυβέρνησης,  Ισραηλινοί στρατιώτες και έποικοι έχουν σκοτώσει  εννέα παιδιά μέσα στο 2011 μέχρι στιγμής και έχουν τραυματίσει σχεδόν 200 παιδιά. Η Παλαιστινιακή Αρχή πρόσθεσε, «Εκατοντάδες παιδιά κάθε μήνα πέφτουν θύματα των ισραηλινών  δυνάμεων, τα οποία συλλαμβάνουν, βασανίζουν και φυλακίζουν χωρίς την δέουσα νομίκή διαδικασία και παραβιάζοντας άμεσα τους διεθνείς, τους Παλαιστινιακούς και τους Ισραηλινούς νόμους.

Η δήλωση αναφέρεται σε ένα πρόσφατο επεισόδιο όπου νεαροί παλαιστίνιοι απήχθησαν από ένοπλους μασκοφόρους των  ισραηλινών δυνάμεων, ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρό.

Η Παλαιστινιακή Αρχή δήλωσε ότι το Ισραήλ προσπάθησε να παρακάμψει το ανθρωπιστικό δίκαιο με την εφαρμογή «στρατιωτικών διαταγών» εναντίον των Παλαιστινίων. Η κυβέρνηση κάλεσε τον ΟΗΕ να εφαρμόσει το ψήφισμα του 1998 που προστατεύει το δικαίωμα των παιδιών σε σύγκρουση.

Η Παλαιστινιακή Αρχή προτρέπει  τον ΟΗΕ και  και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις “να προβούν σε νομικές διαδικασίες ώστε  να δώσουν ένα τέλος στην ατιμωρησία του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ ασκεί βία στα παιδιά της Παλαιστίνης εδώ και δεκαετίες”.

http://wp.me/pPn6Y-9NW 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου