Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΝΕΟ ΚΡΑΧ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ! ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΝΕΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΥΦΕΣΗ!


Πηγή: iskra.gr


MORGAN STANLEY: Η ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ "ΔΕΙΧΝΕΙ" ΝΕΑ ΚΡΙΣΙΑΚΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ!

Πλέον, φαίνεται πως έχουμε περάσει σε ένα στάδιο όπου οι φόβοι μιας νέας εφιαλτικής  κρισιακής υποτροπής της παγκόσμιας οικονομίας, έχουν "εξέλθει" από τη "σφαίρα" των αναλύσεων, της αθρογραφίας και των εκτιμήσεων και έχουν "εισέλθει" στην καθημερινότητα των ανά τον κόσμο χρηματιστηρίων.

Έτσι σήμερα Πέμπττη (18.8), τα χρηματιστήρια, στιςδύο όχθες του Ατλαντικού, κατέρρεαν μετά από λίγες ημέρες "νηνεμίας".
Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE (Λονδίνο) έκλεισε υποχωρώντας κατά 4,49%, ο DAΧ (Φρανκφούρτη) κατά 5,82% ενώ ο CAC (Παρίσι) έκλεισε στο -5,82%.


Αντίστοιχα, άσχημο ήταν και το "κλείσιμο" στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με το δείκτη MIB (Μιλάνο) να υποχωρεί κατά 6,10%(!), τον Ibex (Μαδρίτη) κατά 4,70% στην, και τον PSI (Λισαβόνα) κατά 4,12%. 

Τέλος, στην Ελλάδα, ο Γενικός δείκτης του ΧΑΑ, έκλεισε επίσης με μεγάλες απώλειες, της τάξης του3,38%, κατρακυλώντας στις 976,62 μονάδες.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι τρεις βασικοί δείκτες (S&P 500, Dow Jones, Nasdaq), αυτήν την ώρα (~20:00 ώρα Ελλάδας) κατά 3,80%, 3,62% και 4,40% αντίστοιχα... 

Νωρίτερα χαμηλά είχαν κινηθεί και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Εν μέσω όλου αυτού, του κρισιακού σκηνικού, ο χρυσός σημείωσε νέο ράλι, φτάνοντας στο Λονδίνο τα$1824/ουγγιά. 
Τη σημερινή κατάσταση, που εξελίχθηκε σε ένα ακόμα χρηματιστηριακό κράχ, πυροδότησαν τα εξής γεγονότα:

Πρώτη, η ανακοίνωση της Morgan Stanley, κάνει λόγο για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονονομίας, με ρυθμό ανάπτυξης 3,9% (αντί προηγούμενης εκτιμήσής της για 4,2%) για το 2011 και3,8% (αντί 4,5%) για το 2012. Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η παγκόσμια οικονομία "είναι επικίνδυνα κοντά στην ύφεση", ενώ "ούτε οι αναδυόμενες οικονομίες είναι απολύτως προστατευμένες", κάτι το οποίο σημαίνει πως η όποια υφεσιακή υποτροπή δεν θα αφορά μόνο την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία,όπως συνέβη με την κρίση του 2008.

Δεύτερον, τα πολύ κακά εταρικά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων για το α' εξάμηνο του 2011,προκάλεσαν πανικό σε πολλούς επενδυτές.
Τρίτον, στη Μεγάλη Βρετανία τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο, δείχνουν αύξηση μόλις κατά 0,2% (αμετάβλητη σε ετήσια βάση) σε σχέση με τον Ιούλιο, μια εξέλιξη δυσμενέστερη από αυτή την οποία περίμεναν οι αναλυτές! 

Τέλος, η είδηση ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Fed, καθώς και πολιτειακές αρχές αυξάνουν την επιτήρηση στους αμερικανικούς βραχίονες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών κι έχουν ζητήσει από πολλές θυγατρικές πληροφορίες για το αν έχουν πρόσβαση σε επαρκή κεφάλαια για την καθημερινή τους λειτουργία, επιτείνει τις πιέσεις στις τράπεζες...
Βέβαια, το γεγονός πως τέτοιας έκτασης και σημασίας γεγονότα κατακρημνίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, δείχνει την τραγική κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας! Κάθε αρνητική είδηση προκαλεί πραγματικό πανικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου