Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

E.ΠΑ.Μ.: Προς την κορύφωση του δράματος!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο χειρότερο σημείο από την αρχή της κρίσης βρίσκεται σήμερα η χώρα μας.

Η κυβερνώσα συμμορία κατάφερε να οδηγήσει την Ελλάδα σ’ ένα εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο. Oλα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταλυθεί, ενώ ολόκληρη η επικράτεια σε εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο καταστρέφεται ολοκληρωτικά.

Η αποικία Ελλάδα προορίζεται να διαμελιστεί και να μετατραπεί σε οικόπεδο, για να μοιραστεί στη συνέχεια σε όσους ξένους και ντόπιους γύπες ορέγονται την προνομιακή της θέση, τον πλούτο της, την δημόσια και ιδιωτική περιουσία όσων την πότισαν και την ποτίζουν με τον ιδρώτα τους.

Η σκόπιμη θεσμική και οικονομική κατάρρευση, η αποδόμηση του πολιτειακού, η δικαιοσύνη ως τιμωρός του λαού και προστάτης των ισχυρών και των τραπεζών, ο εκφασισμός του σκληρού πυρήνα των δομών του κράτους και ο εθνικός ενδοτισμός, αποτελούν την εκρηκτική ύλη στα χέρια του μαύρου μετώπου. Πειθαρχώντας στις εντολές των ξένων επικυρίαρχων, είναι έτοιμοι να την πυροδοτήσουν, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για την τελική αναμέτρηση με τον λαό μας.

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε την κορύφωση του δράματος, αφού:

- Το success story αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη πολιτική απάτη του φερόμενου ως πρωθυπουργού. Η σκληρή γραμμή των δανειστών δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών όχι μόνο στην κυβερνώσα συμμορία αλλά και σε όποια διάδοχη κυβέρνηση φιλοδοξεί να διαπραγματευτεί μαζί τους. Η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας μέσω της δανειακής σύμβασης, η -επί της ουσίας- στέρηση του δικαιώματος σύνταξης κρατικού προϋπολογισμού σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και ο απόλυτος έλεγχος των συστημικών τραπεζών από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης.

- Το κοινοβούλιο δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από ένα πεδίο ανταγωνισμού στο πλαίσιο του... κοινοβουλευτκού κρετινισμού. Ένας στίβος χρηματισμού και μεθοδεύσεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας των σφετεριστών της λαϊκής κυριαρχίας. Εκεί όπου η επίκληση της νομιμότητας γίνεται μόνον όταν πρόκειται να επιβεβαιωθεί η κατάλυση κάθε έννοιας συνταγματικού δικαίου και να νομιμοποιηθεί η πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου.

- Η δυνατότητα απόδοσης δικαιοσύνης στον έλληνα πολίτη, σε κάθε πτυχή του κοινωνικού και εργασιακού βίου, βρίσκεται στο εκτελεστικό απόσπασμα. Η δικαστική εξουσία μόνο κατ’ επίφαση είναι ανεξάρτητη και δεν λειτουργεί με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων του λαού. Αυτό που απομένει είναι να τεθεί η ταφόπλακα πάνω από το πτώμα της Δικαιοσύνης, με την αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

- Η φασιστικοποίηση και η προσπάθεια αποδόμησης της ζωντανής ελληνικής ιστορίας και των αγώνων για δημοκρατία στον τόπο μας, παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις μέσα στις δομές λειτουργίας του κράτους. Ενώ οι πολιτειακοί παράγοντες φαίνονται εντελώς ανάξιοι να υπερασπίσουν ιερά και όσια, την ίδια την δημοκρατία, απέναντι στην απολυταρχία της άρχουσας τάξης. Διαστρεβλώνοντας την έννοια της φιλίας μεταξύ των λαών, επιχειρούν να αποκαθάρουν τα φρικτά εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας, προκειμένου να ξεχαστεί το ποιοι ήταν οι θύτες και ποιοι τα θύματα.

- Η ληστοσυμμορία που διαχειρίζεται προς όφελος ξένων συμφερόντων τις τύχες της χώρας, μάς οδηγεί μαθηματικά σε νέα εθνική προδοσία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, με την ενδοτική πολιτική απέναντι στο νεο-οθωμανισμό και τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας. Το διήμερο της επίσκεψης κορυφής του τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα και οι προκλητικές δηλώσεις του περί επίλυσης του Κυπριακού και κοινής εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων της ΑΟΖ της μεγαλονήσου, ξεπερνά κάθε φαντασία.

- Από δω και στο εξής κάθε μεμονωμένη και ασύντακτη προσπάθεια κινητοποίησης και αντίστασης των πολιτών στις πολιτικές της βαρβαρότητας θα αντιμετωπίζεται από τις δυνάμεις καταστολής εν τη γενέσει της, διασπείροντας τον φόβο και τον τρόμο στην ήδη κατακερματισμένη και αποσβολωμένη κοινωνία. Η απαγόρευση των συναθροίσεων και των διαδηλώσεων μαρτυρά αφ’ ενός τον τρόμο των κυβερνώντων μπροστά σε πιθανή γενικευμένη εξέγερση, αφ’ ετέρου την υιοθέτηση όλο και πιο φασιστικών πρακτικών και τακτικών.

Μπροστά σ’ αυτή προοπτική, που στην τελική της έκβαση θα εμφανίζει όλα τα χαρακτηριστικά μιας ανοικτής δικτατορίας χωρίς προσχήματα, το Ε.ΠΑ.Μ.:

- Απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους βουλευτές, που σέβονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ελλήνων πολιτών, να παραιτηθούν –χωρίς δεύτερη σκέψη– από το απονομιμοποιημένο κοινοβούλιο. Να σταματήσουν επί τέλους να προσφέρουν άλλοθι δημοκρατικής νομιμότητας στο κατοχικό καθεστώς της πρωτοφανούς βαρβαρότητας και στην κυβερνώσα συμμορία της ακραίας εθελοδουλίας. Τι θα πρέπει να συμβεί ακόμα σ΄ αυτόν τον τόπο για να κατανοήσουν τα αυτονόητα; Πόσες χιλιάδες θυμάτων της πρωτοφανούς γενοκτονίας πρέπει να θρηνήσουμε ακόμα για να αντιληφθούν ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια ανοχής; Αν διαθέτουν ακόμα κάποια ψήγματα ανθρώπινης ευαισθησίας και αν έχουν ακόμα τη δυνατότητα να συναισθανθούν -έστω στοιχειωδώς- την τεράστια ευθύνη απέναντι στη χώρα και το λαό, να εγκαταλείψουν ΤΩΡΑ τα κοινοβουλευτικά έδρανα. Και να ενωθούν με το λαό στο πλαίσιο ενός ανένδοτου αγώνα με αδιαπραγμάτευτο στόχο την ανατροπή. Τίποτα λιγότερο!

- Καλεί όλες τις δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, σύμπασες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που αντιλαμβάνονται και βιώνουν τις συνέπειες της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής και τον κάθε συμπολίτη που ανησυχεί για το μέλλον αυτού του τόπου, σε μια οργανωμένη και ενωτική σύμπραξη με έναν και μοναδικό στόχο: Τη συντριβή του άθλιου καθεστώτος που επέβαλαν στη χώρα μας δανειστές και τοκογλύφοι!

Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια!

ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 7/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου