Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Προσαγωγές και συλλήψεις μελών του Ε.ΠΑ.Μ. για συμμετοχή στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον «πανικό που διακατέχει τη φερόμενη ως ελληνική κυβέρνηση, εξαιτίας του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που εντείνεται με ραγδαίο ρυθμό» απέδωσε ο Α΄συντονιστής του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) κ. Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος, τις προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν χθες (Τετάρτη 3/12/2014) στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των πλειστηριασμών -παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων- 17 πολίτες, μεταξύ των οποίων μέλη και φίλοι των πυρήνων του Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης, προσήχθησαν στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας. Εν τέλει σε οκτώ εκ των προσαχθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Στους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται και οσυναγωνιστής Γιάννης Τσακμάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Μετώπου.

Σε δήλωσή του ο Α΄ συντονιστής του (Ε.ΠΑ.Μ.) υπογράμμισε ότι «η δυναμική που εμφανίζει το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, το οποίο αναπτύσσεται σε ενωτικό κλίμα χωρίς ιδεολογικές αποχρώσεις και κομματικές κηδεμονίες, αποτελεί σαφή απειλή για το κατοχικό καθεστώς, τις τράπεζες και τα "κοράκια", που απεργάζονται την ολοκληρωτική υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι «το Ε.ΠΑ.Μ. στηρίζει ανεπιφύλακτα την οργανωμένη αντίσταση του λαού κατά των πλειστηριασμών και καλεί τους συμπολίτες να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται και αναπτύσσονται σ΄ολόκληρη τη χώρα».

Το Γραφείο Τύπου
Αθήνα 4/12/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου