Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Δ. Καζάκης:«Αν πει ο Τσίπρας διαγράφω το 70% του χρέους έχει γυρίσει το πιστόλι σε αυτούς που μας απειλούν»

Δ. Καζάκης:«Αν πει ο Τσίπρας διαγράφω το 70% του χρέους έχει γυρίσει το πιστόλι σε αυτούς που μας απειλούν»

Πίσω από τις δηλώσεις και τις πράξεις των κυβερνώντων για άλλη μια φορά διαβάζει άλλες εξελίξεις να δρομολογούνται ο πετυχημένος οικονομικός αναλυτής και μέλος του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου(ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής.

Ο κ. Καζάκης τόνισε κατηγορηματικά πως η Ελληνική οικονομία βρίσκεται στο χειρότερο σημείο με τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα και ένα πολύ σκληρό πακέτο με μέτρα, -το χειρότερο μέχρι τώρα-να ακολουθεί στο επόμενο μνημόνιο.

«Λίγο πολύ ζούμε το κλίμα του Οκτώβρη του 2009 όπως και τότε είχαμε μια κυβέρνηση να καταρρέει κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά. Έτσι και τώρα έχουμε μια καταρρέουσα κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, έχουμε τη θλιβερή διάψευση του σεναρίου επιτυχίας-success story- και ένα χρέος να φτάνει στο 180% του ΑΕΠ. Με την δίμηνη παράταση δείχνει ο κυρίαρχος πια ξένος παράγοντας, ότι θέλει να θέσει και την επόμενη κυβέρνηση προ τετελεσμένων γεγονότων και με μια βόμβα στα χέρια».

Σε ότι αφορά την επιλογή Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας, τη θεωρεί αποτυχημένη προκαταβολικά, καθώς κ. Σαμαράς επιθυμεί με μια στενή κομματική επιλογή, να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια…και να παραδώσει τα κλειδιά της παράταξης στην Καραμανλική πτέρυγα…η οποία στο μεταξύ μετά τη συντριβή που θα υποστεί στις επόμενες εκλογές…θα μεταλλαχθεί σε αντιμνημονιακή… έτοιμη να αναλάβει την μετά Τσίπρα εποχή…Αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. θεωρούν στο δίπολο ΝΔ -ΠΑΣΟΚ) ότι δεν θα αντέξει και σύντομα θα κληθούν οι…σωτήρες της καταστροφής να μας σώσουν και από την κυβερνώσα Αριστερά…

Είναι δεδομένο από τον κ. Καζάκη ότι οδηγούμαστε σε εκλογές, καθώς δεν θα βρεθούν οι 180, εκτός και αν έχουμε εκπλήξεις στην τρίτη ψηφοφορία…με άλλο υποψήφιο…

«Όμως και για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα! Ωραία βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδύναμος…Με ποιους θα κυβερνήσει; Είδατε τι είπε ο κ. Βενιζέλος στο βήμα της Βουλής; Με εμάς θα κυβερνήσετε αναγκαστικά (σ.σ. σαφώς και εννοεί τον κρατικό μηχανισμό) και εννοείται υπό το άγρυπνο βλέμμα του ξένου παράγοντα…»

Σύμφωνα με τον κ. Καζάκη, δύο είναι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ: ή θα συντρίψει αυτό το κράτος ή θα υποταχθεί σε αυτό και θα συμβιβασθεί, οπότε οι μέρες είναι λίγες της κυβέρνησης της Αριστεράς. Δεν θα είναι δική τους μια κυβέρνηση και θα κάνουν τα πάντα για να την ρίξουν…

«Ο κ. Τσίπρας μπορεί με μια απλή κίνηση να γυρίσει το πιστόλι με το οποίο μας απειλούν εναντίον τους. Να βγει με μια απλή δήλωση και να πει ότι διαγράφει το 70% του χρέους και ότι διαπραγματεύεται μόνο για το 30%. Με αυτόν τρόπο θα διαπραγματευθεί από θέση ισχύος και θα το πετύχει με μια απλή δήλωση. Η ρήξη είναι μονόδρομος», υπογράμμισε ο κ. Καζάκης.

Σε ερώτηση που του απευθύνθηκε για το αν συνομιλεί με τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε πως ναι έχει μιλήσει μαζί του, ωστόσο υπάρχουν διαφωνίες στη διαχείριση αρκετών θεμάτων.

Ο κ. Καζάκης χαρακτήρισε ως αμετροέπεια τις κρυφές συναντήσεις στο Λονδίνο… «Δεν συζητάς με τα αρπακτικά των αγορών. Αυτό για μας είναι αιτία πολέμου. Εμείς δεν επιθυμούμε υπουργικά θώκα και θέσεις υψηλές. Εμείς θέλουμε να συσταθεί ένα ευρύτατο αντιμνημονιακό μέτωπο, ένας τρίτος πόλος που θα αναλάβει να ανατάξει τη Χώρα στην μετά μνημόνιο εποχή. Βασικά να διεμβολίσουμε το διπολισμό που έχει καταστήσει αυτό το καθεστώς της δουλοπαροικίας. Να βγούμε από το αδιέξοδο…άσχετα με το ποιες είναι οι ιδέες μας. Μας νοιάζει η Ελλάδα. Αυτό για την απλή δήλωση του ότι διαγράφει το 70% του χρέους το έχω πει στην συνάντησή μου με τον κ. Τσίπρα, καθώς του επανέλαβα πως η ευθεία σύγκρουση είναι ο μόνος δρόμος».


Καταλήγοντας απαντώντας στην ερώτηση για το ότι έσπευσαν κάποιοι να επικροτήσουν την επιλογή Δήμα, σχολίασε με πίκρα και οργή: «Είμαστε υπό κατοχή, τι να διαφορετικό να περιμέναμε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου