Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

E.ΠΑ.Μ.: Για την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την πατρίδα που οφείλουμε στους γονιούς και χρωστάμε στα παιδιά μας!




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Και η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά θα «γιορταστεί» σε συνθήκες κατοχής της χώρας, σε συνθήκες κοινοβουλευτικού απολυταρχισμού!

Οι δωσίλογους που μας κυβερνούν, χωρίς ντροπή προσπαθούν να πείσουν το λαό για τις επιτυχημένες πολιτικές τους. Εμείς όμως θα κληθούμε να πληρώσουμε και το νέο λογαριασμό της χρεοκρατίας. Τα Μ.Μ. Εξαπάτησης μας βεβαιώνουν ότι οι καλύτερες μέρες έχουν ήδη αρχίσει.

Άλλη μία χρονιά  ψεύτικων ελπίδων και φρούδων προσδοκιών.

Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο από τις εργατικές-λαϊκές-δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών. Ότι ξέραμε για «κοινωνικό κράτος» είναι πλέον παρελθόν. Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο από  το εργατικό δίκαιο. Ούτε ακόμη και το ίδιο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Η απελευθέρωση του αριθμού των απολύσεων,  οι καταργημένες ΣΣΕ, οι μισθοί και οι συντάξεις «χαρτζιλίκι», τα «λουκέτα», η απελευθέρωση του ωραρίου και η υπονόμευση-κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροεπιδρομή, η απαξίωση και δήμευση των ιδιωτικών περιουσιών, το κούρεμα  των καταθέσεων… Όλα τούτα πάνε μαζί με τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (και την κατάργηση του ενιαίου της επικράτειας), την Ευρωπαϊκή κι όχι Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (στο «ελεύθερο» από εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα) Αιγαίο, που ανοίγει την όρεξη των γειτόνων σε όφελος των «διεθνών επενδυτών», το κάλπικο πρωτογενές πλεόνασμα που επιβεβαιώθηκε από το γιούροστατ ως πρωτογενές έλλειμμα, και η «έξοδος στις αγορές» που παρουσιάζουν οι δωσίλογοι ως κινητήριους μοχλούς «ανάπτυξης»…

Όλα τούτα και τόσα άλλα, δεν είναι παρά τ’ αποτελέσματα της οικονομικής κατοχής και της προσπάθειας διαμελισμού  (βλέπε …Καλλικράτη) και ξεπουλήματος της πατρίδας. Οι κατακτητές-δανειστές-επενδυτές μας θέλουν δούλους.

Εθνική ανεξαρτησία και λεύτερη πατρίδα χρειαζόμαστε, περισσότερο από όλα τα κοινωνικά στρώματα, εμείς, οι εργαζόμενοι. Άλλωστε, μόνο σε εθνικό έδαφος μπορούν να κατακτηθούν, να υπάρξουν εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα! Εμάς, την τάξη μας, θέλουν να μεταβάλουν σε διαχειρίσιμους «ανθρώπινους πόρους», σε άμορφη μάζα, σε αγέλη ανίσχυρων και αλλοτριωμένων «εξαρτημάτων» του πολυεθνικού κεφαλαίου, των Αγορών! Σε μετανάστες μέσα ή έξω από τη χώρα μας! Γι’ αυτό και πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας , να πρωτοστατήσουμε στον σύγχρονο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα! Άλλωστε, κανένα εργατικό αίτημα, ούτε η πιο μικρή διεκδίκηση δεν μπορεί να ικανοποιηθεί χωρίς εθνική κυριαρχία.

Τίποτα δεν μπορούμε να  περιμένουμε  από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό. Έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουμε! Οι ίδιοι «συνδικαλιστικοί παράγοντες » επιδίδονται στον φατριασμό, την μικροπαραταξιαική ίντριγκα επί των ερειπίων! Βάζουν πολιτικά τερτίπια και κομματικά συμφέροντα πάνω από τις ανάγκες της τάξης, του λαού, της χώρας!

Μόνο με μονομερή άρνηση αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ευημερία, αξιοπρέπεια και κοινωνική προκοπή! Και αυτό δεν γίνεται όσο το νόμισμα το ελέγχουν οι δανειστές, όσο  η εθνική κυριαρχία εκχωρείται από το δωσιλογικό καθεστώς στην φεντεραλιστική Ε.Ε.!

Η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η πατρίδα που οφείλουμε στους γονιούς και χρωστάμε στα παιδιά μας! Αυτή είναι το σημερινό διακύβευμα των αγώνων της εργατικής τάξης και όλου του λαού! Είναι ταξική μας υποχρέωση, είναι διεθνιστικό μας καθήκον!

Το ΕΠΑΜ καλεί τον ελληνικό λαό να πάρει την τύχη στα δικά του χέρια. Να οργανωθεί στη γειτονιά του, τη συνοικία του, την πόλη του, το χώρο δουλειάς του μακριά από μεσάζοντες και «σωτήρες» και να προχωρήσει στην οργάνωση και κήρυξη  ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της κατοχικής κυβέρνησης και τη συγκρότηση ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ με σκοπό τη δημιουργία νέου Δημοκρατικού Συντάγματος και την εκλογή κυβέρνησης λαϊκής θέλησης και επιλογής. Για:

    1. Την μονομερή διαγραφή του παράνομου και καταχρηστικού χρέους  σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
    2. Την τιμωρία όλων των ενόχων για να απονομιμοποιηθούν, να κριθούν οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις τους σε βάρος του ελληνικού λαού ως ανυπόστατες.
    3. Την έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ.
    4. Την μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, ως εργαλείο αποκατάστασης της Εθνικής Κυριαρχίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
    5. Την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη και κύρια την Τράπεζα της Ελλάδος και όλων των ζωτικών τομέων για την οικονομία και τη ζωή του λαού (Υγεία, Παιδεία, υποδομές, ενέργεια, νερό…), καθώς και την ακύρωση των συμβάσεων εκποίησης δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, την ανάκτηση του ελέγχου και της ιδιοκτησίας τους από το Δημόσιο.
    6. Την έναρξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, με την εφαρμογή ενός πολύ καλά μελετημένου σχεδίου, όπως το Ε.ΠΑ.Μ. το επεξεργάζεται και το προτείνει, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά στις Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με τα Σωματεία τους.

Το συνδικαλιστικό τμήμα του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου