Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ανδρέας Κολοβός: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή Γορτυνίας διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα με αδιαφάνεια»


Nέος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Γορτυνία Νέα Εποχή» εκλέχτηκε ομόφωνα ο Ανδρέας Κολοβός ο οποίος στην τοποθέτησή του είπε:

«Βρισκόμαστε τρεις μήνες μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου που θα διεξαχθούν σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα για το λαό και τη χώρα. Η κοινωνία δοκιμάζεται και φτωχοποιείται. Η ανεργία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει φτάσει στο 30%. Το ικανότερο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό οδηγείται στη μετανάστευση. Η εξοντωτική φορολογία και τα χαράτσια, η συμπίεση μισθών και συντάξεων οδηγούν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στα όρια της επιβίωσης. Το κοινωνικό κράτος καταλύεται , το ίδιο η παιδεία και η υγεία. Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία προκειμένου να διασωθούν οι τραπεζίτες και οι δανειστές. Η χώρα βρίσκεται πλέον σε καθεστώς υποτέλειας κάτω από το βάρος των μνημονιακών πολιτικών των τελευταίων κυβερνήσεων που εφαρμόζουν κατά γράμμα τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής  Ένωσης του Δ.Ν.Τ. και της Τρόικας.

Ο Καλλικράτης όχι μόνο δεν έλυσε τα χρόνια προβλήματα των δήμων αλλά τα επιδείνωσε περαιτέρω. Η ζωή των κατοίκων στη Γορτυνία χειροτέρεψε. Σε ένα τεράστιο σε έκταση δήμο, δύσκολο μορφολογικά με προβλήματα στο οδικό δίκτυο με ανύπαρχτη εσωτερική συγκοινωνία ήρθαν να προστεθούν, το κλείσιμο των σχολείων και η κατάργηση σημαντικών διοικητικών υπηρεσιών ενώ απειλούνται με κλείσιμο τα ήδη υποβαθμισμένα Κέντρα Υγείας. Ούτε λόγος να γίνεται φυσικά για απασχόληση και για υποστήριξη της υπό εξαφάνιση αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Ο τουρισμός, κύρια πηγή εισοδήματος για την πάνω Γορτυνία, σε φθίνουσα πορεία, χωρίς καμία σοβαρή προσπάθεια στήριξης και προβολής και το σχέδιο αξιοποίησης της λίμνης του Λάδωνα να συνιστά κάθε φορά προεκλογικό πυροτέχνημα.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή στάθηκε το λιγότερο ανεπαρκής  απέναντι σε όλα αυτά. Δεν έλειψε «το άρωμα» αλλά το όραμα και το σχέδιο. Υπηρέτησε στο ακέραιο τη Καλλικρατική λογική που οδηγεί τη Γορτυνία στην υποβάθμιση και την ερήμωση. Διαχειρίστηκε το δημόσιο χρήμα με αδιαφάνεια και αναποτελεσματικότητα δημιουργώντας ένα καινούργιο σύστημα πελατειακών σχέσεων. Αγνόησε προκλητικά και απαξίωσε το ρόλο των κοινοτήτων και των τοπικών προέδρων.

Δεν υπερασπίστηκε τη δημοκρατική λειτουργία και το κύρος του Δ.Σ. Και η αντιπολίτευση ωστόσο με τις δικές της παθογένειες και ανεπάρκειες δεν κατάφερε να κατοχυρώσει ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό ρόλο αφού από θέση άμυνας απέναντι σε μια αυταρχική πλειοψηφία δεν απέτρεψε πολλές φορές τον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και την απαξίωση του Δ.Σ.

Απευθύνομαι κατ’αρχήν στα μέλη και τα στελέχη της παράταξης ΓΟΡΤΥΝΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που πίστεψαν σε αυτή. Κανένα δεν τιμά η αναζήτηση στέγης κάτω από ένα φθαρμένο αυτοδιοικητικό κατεστημένο για προσωπικές φιλοδοξίες ή ακόμα κάτω από τη πίεση που ασκούν  απαξιωμένοι από τη κοινωνία «υψηλοί» κομματικοί παράγοντες και τοπικοί  κομματάρχες.

Απευθύνομαι στα έντιμα και ικανά στελέχη των άλλων αυτοδιοικητικών  παρατάξεων που με ανιδιοτέλεια συμμετέχουν και επιθυμούν να υπηρετήσουν το τόπο.

Στους νέους ανθρώπους που με δικαιολογημένη απογοήτευση έχουν γυρίσει τη πλάτη στα κοινωνικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Στη κοινωνία της ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ που κυρίως έχει την ευθύνη με τον αγώνα και τις επιλογές της  να υπερασπιστεί το παρόν και το μέλλον το δικό της και των παιδιών της.

Τώρα είναι ανάγκη να  συγκροτηθεί  ένα νέο διευρυμένο ριζοσπαστικό και διεκδικητικό μέτωπο .

Να απαιτήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο που η συνοχή και η συλλογικότητα  στο Δ.Σ. δεν θα εξαρτάται από το μοίρασμα  των έμμισθων θέσεων και των στρατηγικών ρόλων. Που το πρώτο λόγο θα έχουν οι τοπικές κοινότητες, οι λαϊκές συνελεύσεις, οι φορείς και τα κινήματα πολιτών, που θα ελέγχουν και θα στηρίζουν τη δημοτική αρχή.

Στο νέο τοπίο που διεξάγονται αυτές οι εκλογές κάτω από το βάρος των μνημονιακών πολιτικών και της καταστροφής που συντελείται όλοι οφείλουν να τοποθετηθούν.

Τώρα είναι ανάγκη η κοινωνία να σταθεί όρθια και να ανακόψει αυτή τη πορεία να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια.

Να υπερασπιστεί  τις αξίες της Δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης.

Η Γορτυνία εχει δημοκρατικές  παραδόσεις, με τα παιδιά της σκορπισμένα σε όλα τα σημεία του πλανήτη είναι και φιλόξενη και αλληλέγγυα .Θα είναι λοιπόν και απέναντι  στα φαινόμενα του φασισμού του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η Γορτυνία  έχει μέλλον.

Να μπουν οι νέοι άνθρωποι στο προσκήνιο. Το παλιό αμφισβητείται.

Να δημιουργήσουμε το καινούργιο και ελπιδοφόρο. Σωτήρες δεν υπάρχουν. Όλοι μαζί με τη κοινωνία μπροστά να σταθούμε όρθιοι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου