Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η ...Lady Gaga του σύχρονου δοσιλογισμού

«Και να ήταν ένας ο Γιακουμάτος, θα μπορούσες να πεις κομμάτια να γίνει. Εδώ μιλάμε, ότι ένας σημαντικός αριθμός, απ' αυτούς που έχει στείλει ο κυρίαρχος λαός στη Βουλή, είναι για το χρυσό κουφέτο της Αννίτας Πάνια.».
Κώστας Καίσαρης, εφημερίδα «GOALNEWS» 13-09-2014.
______________________________

του askordoulakos
Όταν είχαμε στο σβέρκο την κυβέρνηση ΓΑΠ σκεφτήκαμε, ότι δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πιο αστείος κι αντιπαθής κυβερνητικός εκπρόσωπος από τον ...απίθανο Πεταλωτή!

Αρκεί να θυμηθούμε τη γελοιοποίησή του στα ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. Έως τότε είχαμε δει «καθηγητές» Πανεπιστημίου (Σημίτης, Παναγιωταρέα), ο οποίοι δε μπορούν να βάλουν 5 λέξεις στη σειρά και να σχηματίσουν μια πρόταση αλλά όχι κυβερνητικό εκπρόσωπο. Με τον Πεταλωτή αποκτήσαμε και κυβερνητικό εκπρόσωπο τοιαύτης «κατηγορίας». Σκεφτήκαμε, ότι ο Πεταλωτής κι η -σχεδόν πρωτόγονη- βλακεία του, θα ’ταν το τελευταίο κρούσμα. Αμ δε! Η πραγματικότητα μας διέψευσε!
Ήρθε η κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία άρχιζε να σπάει όλα τα ρεκόρ δοσιλογισμού, βλακείας και ψέματος! Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πάλαι ποτέ συνεργάτης της εκπομπής...
«Bravissimo» της Ρούλας Κορομηλά, Σίμος Κεδίκογλου! Ένας αστοιχείωτος «χαλβάς», γεμάτος συμπλέγματα κι ανεκπλήρωτα απωθημένα, ο οποίος κάνει μπαμ από χιλιόμετρα, ότι ασχολήθηκε με την πολιτική, «μόνο και μόνο για να βρει γκόμενα», όπως έλεγε κάποτε κι ο μακαρίτης, ο Κακαουνάκης, για έτερους... χαλβάδες του αστικού πολιτικού συστήματος. Μπροστά στον Κεδίκογλου, ο Πεταλωτής φάνταζε ως... Τσόμσκυ! Ξεχάσαμε τον Πεταλωτη κι αρχίσαμε ν’ αναρωτιόμαστε, μετά από πόσα χρόνια θα ξαναδούμε πρόσωπο επιπέδου... Κεδίκογλου στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου: Πέντε, δέκα, δεκαπέντε;
Ο Σαμαράς αφουγκράστηκε το σχετικό προβληματισμό μας κι έσπευσε να μας «ικανοποιήσει» με τη...Σοφάρα τη Βούλτεψη! Είναι πραγματικά εκπληκτικό το φαινόμενο της Σοφάρας με το «μπουζουκόβιο» μαλλί, η οποία έκανε τον Πεταλωτή και τον Κεδίκογλου να φάνε τη σκόνη της! Προσωπικά, δε θυμάμαι γυναίκα τέτοιας ηλικίας και δημόσιο πρόσωπο, να παρουσιάζει τέτοια εξευτελιστική εικόνα.
Κατά τη γνώμη του γράφοντος και λαμβάνοντας υπ’ όψη  τον Carlo Cipolla («Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας»), η Σοφάρα δεν είναι ούτε η ηλίθια (stupid S), που "προκαλεί ζημιά σε άλλον άνθρωπο ή σε ομάδα ανθρώπων χωρίς να ωφεληθεί η ίδια ή ακόμα έχοντας και προσωπική ζημία", αλλά ούτε κι η ανήμπορη/ φουκαριάρα (the helpless Η), που "ωφελεί μεν τους άλλους, αλλά ζημιώνεται η ίδια, διότι οι άλλοι την εκμεταλλεύονται". Με άλλα λόγια, δεν ανήκει στην κατηγορία «Άδωνις, Ντινόπουλος κλπ».
Η Σοφάρα ανήκει στους κακοποιούς ή ληστές (bandit Β), όπως ο Βορίδης, ο Παπουτσής κλπ, ο οποίοι "ζημιώνουν τους άλλους, για να ωφεληθούν οι ίδιοι".
Για το λόγο αυτό, καταδέχεται να γίνεται χειρότερο «νούμερο» από τους πρόσφατους προκατόχους της, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και πάντα με το αζημίωτο!
Προς το παρόν κι εν αναμονή του επομένου (και πιο γελοίου) κυβερνητικού εκπροσώπου, ψηφίζουμε... Σοφάρα!
Διότι εκφράζει το αυθεντικό πολιτισμικό στίγμα της σύγχρονης παρασιτικής και ξενόδουλης άρχουσας τάξης.
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου!
από το «Βαθύ Κόκκινο»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου