Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλαδικού Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ.


Ολοκληρώθηκαν σήμερα το βράδυ, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 οι εργασίες του 3ου Πανελλαδικού Συνεδρίου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου στην Καλλιθέα με τη συμμετοχή πλέον των 500 συνέδρων και παρατηρητών από όλη τη χώρα.

Το Συνέδριο άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης 25/9/14 σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, όπου μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό του απερχόμενου Γενικού γραμματέα της Π.Γ. συν/στή Δημήτρη Καζάκη, ακολούθησαν οι θερμοί χαιρετισμοί από τους προσκεκλημένους. Το Συνέδριο χαιρέτησαν δια των παρισταμένων εκπροσώπων τους, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β', το κόμμα "Δραχμή", το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ", το κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - Ενιαίο Μέτωπο", το κόμμα των Πειρατών, πολλές άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις. Χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν η βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ραχήλ Μακρή και οι πρέσβεις της Κούβας και της Βενεζουέλας. Παρέστη επίσης, αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίστηκαν την Παρασκευή 26/9 με τοους απολογισμούς των απερχόμενων οργάνων και την συζήτηση επί του Καταστατικού. Συνεχίστηκαν το Σάββατο με τις πολιτικές εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των συνέδρων. Τελικά οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε ένα κλίμα ενότητας και αγωνιστικής διάθεσης την Κυριακή με την ψήφιση της πολιτικής απόφασης και την εκλογή των νέων οργάνων. 

Το Συνέδριο αυτό αποτελεί σταθμό και τομή για τα πολιτικά πράγματα της χώρας, αφού για πρώτη φορά πολιτικός φορέας εφάρμοσε στην πράξη και χωρίς καμιά εξαίρεση, τη δημοκρατική εναλλαγή στα πρόσωπα, υλοποιώντας καταστατική πρόβλεψη για μη δυνατότητα εκλογής στα όργανα, όλων των μελών τους που συμπληρώνουν δύο συνεχόμενες θητείες. 

Έτσι, όλα τα μέχρι τώρα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας συμπεριλαμβανομένου του σ. Δημήτρη Καζάκη, καθώς και του Οργανωτικού Γραφείου επιστρέφουν στους πυρήνες τους και αναλαμβάνουν νέα πρόσωπα τα νέα καθήκοντα που προκύπτουν από τις ανάγκες και την αλλαγή του καταστατικού που εγκρίθηκε από το Συνέδριο.

Σύντομα θα εκδοθεί λεπτομερές Δελτίο Τύπου για τις εργασίες του 3ου Πανελλαδικού Συνεδρίου και τη συγκρότηση των νέων οργάνων.

Αθήνα 28 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου