Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Εμπρός για την πιο πλατιά συμμετοχή στο Συνέδριο του Ε.ΠΑ.Μ.



Μέσα σε ένα πραγματικά πανηγυρικό κλίμα επιβεβαίωσης της ενότητας και του αγωνι-στικού πνεύματος που χαρακτηρίζει τους αγωνιστές του Ε.ΠΑ.Μ., ολοκληρώθηκαν από-ψε το βράδυ Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, οι εργασίες της έκτακτης Συνόδου του απερχό-μενου Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε η πρόταση για τον Κανονισμό διεξαγωγής του 3ου Τακτικού Συνεδρίου του Ε.ΠΑ.Μ. που θα διεξαχθεί στην Αθήνα το 4ήμερο 25 - 28 Σεπτεμβρίου.

Στη Σύνοδο έγινε ανάλυση της πολιτικής κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώνεται και την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλο-γών, η διεθνής κατάσταση και οι πιθανότητες επέκτασης των πολεμικών αναμετρήσεων κτλ., καθώς και οι αντίστοιχες θέσεις του Ε.ΠΑ.Μ..

Συζητήθηκε επίσης, η εντατικοποίηση των προσπαθειών του Ε.ΠΑ.Μ. στη κατεύθυνση δημι-ουργίας μιας πανστρατιάς αντίδρασης στις ληστρικές επιδρομές του καθεστώτος ενάντια στα λαϊκά εισοδήματα και την περιουσία, καθώς και ενός ευρύτατου μετώπου άρνησης πληρωμής των ληστρικών φόρων με κύρια αιχμή τον ΕΝΦΙΑ.

Έγινε εκτεταμένη ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στο εσωτερικό του Μετώπου και το άνοιγμα των οργανώσεών του στα λαϊκά προβλήματα και γενικά στην κοινωνία.

Αποφασίστηκε, το χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι το Συνέδριο, να αποτελέσει ευκαιρία για το πιο πλατύ άνοιγμα των οργανώσεων του Ε.ΠΑ.Μ. στη κοινωνία, τη προσέγγιση των πολιτών, την ανταλλαγή απόψεων μαζί τους και το κάλεσμα τους να συμμετάσχουν στο γόνιμο προσυνεδριακό διάλογο, είτε εγγραφόμενοι ως τακτικά μέλη στο Μέτωπο, συμμετέχοντας ενεργά και στις εργασίες του Συνεδρίου, είτε διατυπώνοντας απλά τις απόψεις τους για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία σήμερα και τους τρόπους αντιμετώπισης του καθεστώτος κατοχής.

Αθήνα 30 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου