Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Κάποιοι έχουν περισσότερη... εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

«Η δημοκρατία της ολιγαρχίας είναι αυτή, που επιτρέπει στο κεφάλαιο να μισθώνει την εξουσία. Η μορφή αυτού του μισθώματος, λέγεται εκλογές...».

Μπορίς  Μπερεζόφσκι, Ρώσος μεγιστάνας.
____________________________________

του "askordoulakos"

Άλλη μια περίπτωση λαμπρών λειτουργών της «Δικαιοσύνης» (δικηγόρου και εισαγ-γελέα) ανέδειξαν οι υποκλαπείσες συνομιλίες για τα στημένα ματς. Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστεί ο (όνομα και πράγμα) Θ. Σοφός, δικηγόρος, να «πασάρει» στον Μαρινάκη κάποιον ...ανεξάρτητο δικαστικό λειτουργό και συγκεκριμένα Εισαγγελέα, τον οποίο ο πάνσοφος Σοφός χαρακτηρίζει ως άνθρωπο «ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ», ο οποίος «ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ» τον Μαρινάκη και ήθελε, λέει, να έρθει σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Όταν κι η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι τη σήμερον ημέρα, άπαντες παρακολουθούν άπαντες, ...
πόσο ηλίθιος (ή και ξετσίπωτος) είναι άραγε, κάποιος δικηγόρος που λέγεται Σοφός και μιλάει άνευ προφυλάξεων και άνετα από το τηλέφωνο, για «πιασμάν» δικαστικούς λειτουργούς, ήτοι αγορασμένους και στημένους;

Πρώτον: Πρέπει άμεσα ο Δικηγορικός Σύλλογος, στον οποίον ανήκει ο «συνάδελφός» μου Σοφός, να τον καλέσει στο πειθαρχικό για περαιτέρω εξηγήσεις (ας αλλάξω πλευρό για να μην ξυπνήσω ε;)

Δεύτερον: Πρέπει άμεσα ν’ αποκαλυφθεί το όνομα του Εισαγγελέα ...εμπιστοσύνης (ας ξαναλλάξω πλευρό για να μην ξαναξυπνήσω ε;). Τέτοιοι άνθρωποι είναι άκρως αντικοινωνικοί κι επικίνδυνοι και ομιλώ εκ προσωπικής πείρας. Η πλειοψηφία των Εισαγγελέων στην Αθήνα είναι απ’ αυτούς τους τραγικούς τύπους, οι οποίοι –για να το πω σχηματικά-κατάφεραν να  βρουν γυναίκα (ή άντρα) μόλις τέλειωσαν τη Σχολή Δικαστών.

Είναι πρόθυμα εκτελεστικά όργανα κάθε εξουσίας και κάθε κατακτητή, αφού θεωρούν ότι έχουν ορκιστεί πίστη-όχι στο Σύνταγμα, το νόμο, αλλά στην εξουσία. Νομίζουν ότι δικάζουν-όχι στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά στο όνομα του  εκάστοτε πρωθυπουργού, υπουργού, ή προϊσταμένου τους.

Είναι από τους ανθρώπους, που αν τους αφαιρέσεις την εισαγγελική ιδιότητα, δε μπορούν να δέσουν ούτε τα κορδόνια τους! Είναι αυτοί, που ελαφρά τη καρδία δίνουν βάση σε γελοίες και προκλητικές καταθέσεις αστυνομικών και διατάσσουν προφυλακίσεις παιδιών σαν το Μάριο Ζέρβα και το φοιτητή με τα πράσινα all star στη Θεσ/νίκη.

Με λίγα λόγια, είναι Εισαγγελείς εμπιστοσύνης!

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του Μετώπου!

από το "Βαθύ Κόκκινο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου