Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου ελεύθεροι!


Πηγή: "ΧΩΝΙ"


του Μάνου Κακλαμάνου

Προσωπικά, φέτος τα Χριστούγεννα, δεν μπορώ να πάω στην πόλη μου. Για να πάω στις Σέρρες, θα πρέπει να πληρώσω 200 και πλέον ευρώ στη βενζίνη και άλλα 40 και πλέον ευρώ στα διόδια.

Προτιμώ να πάρω δώρα στην οικογένειά μου (αφού αναγκαστικά θα πρέπει να επιλέξω ένα από τα δύο). Άρα, δεν μπορώ να δω τους παλιούς μου φίλους και τους συγγενείς μου. Όμως τι τους νοιάζει τους Σαμαρα-τροϊκανούς….ο  Μανωλάκης; Χεσμένο τον έχουν, όπως και τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μαζέψουν τα λεφτά που έχουν τάξει στους τοκογλύφους.

Θυμάστε που τέτοιες μέρες –τα παλιά καλά χρόνια- δεν έβγαινε το χαμόγελο από το πρόσωπό μας;

Θυμάστε που κανονίζαμε ταξίδια είτε στο εξωτερικό (οι άλλοι) είτε στο χωριό καταγωγής μας (εμείς) για να ξαναδούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα; Θυμάστε ρε… που ζούσαμε ευτυχισμένοι; Τα θυμάστε ή έχουν καταφέρει να τα σβήσουν και από τη μνήμη σας; Γιατί αυτό θέλουν… να μην αντιδράσουμε, να μην φωνάξουμε και κυρίως… ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

Σας ρωτώ λοιπόν… Θυμάστε τα Χριστούγεννα που κάναμε παιδιά; ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ. 

Ξαναφέρτε αυτές τις εικόνες στο μυαλό σας. Όλοι χαρούμενοι, όλοι γελαστοί. Θυμηθείτε τη μητέρα σας και αναρωτηθείτε… εμείς σήμερα όντως κάνουμε τα πάντα για τα παιδιά μας, όπως έκαναν εκείνοι;

Θυμηθείτε τον πατέρα σας και αναλογιστείτε… μας αξίζει το μέλλον που αποφάσισαν αυτοί οι απίστευτοι τύποι για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας;

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ και αντιδράστε. 

Εμείς μπορούμε να θυμόμαστε τους γονείς μας με υπερηφάνια.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο δώρο και στα παιδιά μας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ και πάρτε το απόφαση… αν συνεχίσουμε την ίδια πολιτική, του χρόνου θα κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς δώρα. Σε δύο χρόνια δεν θα γιορτάσουμε καθόλου. Πλέον το καταλαβαίνουν όλοι. Ακόμη και οι υποστηρικτές του μνημονίου, που αρχικά μας έλεγαν ότι το μνημόνιο θα διαρκέσει λίγους μήνες. Μετά μας έλεγαν ότι θα διαρκέσει λίγα χρόνια. Μετά παραδέχθηκαν ότι θα είμαστε υπό κατοχή και υπό μνημονιακή διαρκή και συνεχή λιτότητα για κάποιες δεκαετίες! 

Και όμως κάθε φορά υποστηρίζουν τη μνημονιακή πολιτική γιατί δήθεν είναι μονόδρομος!
 
Ε, ΛΟΙΠΟΝ… ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ; 

ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΟΤΑΝ ΣΕ ΒΙΑΖΟΥΝ. 

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

ΥΓ. Η μητέρα μου έζησε με τον καρκίνο 17 χρόνια. 

17 φορές έκατσε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι φορώντας περούκα  ή μαντήλα στο κεφάλι. 


17 φορές με κοίταξε βράδυ Χριστουγέννων και μου ευχήθηκε «και του χρόνου να κάνουμε Χριστούγεννα μαζί». Και κυριολεκτούσε. 


17 χρόνια το θηρίο… Έτρωγε σπλήνες και προσευχόταν 17 χρόνια για να είναι δυνατή και όρθια όσο θα την είχα ανάγκη, μέχρι να με μεγαλώσει. Αυτό ήθελε. Και τα κατάφερε. Νίκησε τον καρκίνο για το παιδί της.

Και εμείς δεν μπορούμε να ανατρέψουμε έναν Σαμαρά για τα δικά μας παιδιά; Είμαστε σοβαροί;  Δεν μπορούμε να στείλουμε στα τσακίδια έναν Σαμαρά και έναν Στουρνάρα; Μπορούμε και παραμπορούμε μάγκες. Και θα το κάνουμε. Θα τους ανατρέψουμε.

Καλά Χριστούγεννα και του χρόνου ελεύθεροι (λένε ότι αυτές τις μέρες πιάνουν οι ευχές).    

Μάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου