Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ που λέγαμε τους ΜΑΤατζήδες «ταγματασφαλίτες»!




Ήμασταν οι πρώτοι που αποκαλέσαμε τους ΜΑΤατζήδες «ταγματασφαλίτες», ένα χρόνο πριν, στα πρώτα δυναμικά αντιμνημονιακά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Μας βγήκε πάνω στα πληκτρολόγια, βλέποντας και περιγράφοντας τη μανία με την οποία χτύπαγαν τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.

Οι συνειρμοί με τα τάγματα ασφαλείας της ναζιστικής κατοχής ήταν αυθόρμητοι.

Στις τελευταίες εκλογές δικαιωθήκαμε: Όπως γράφει η εφημερίδα Το ΒΗΜΑ, ένας στους δύο αστυνομικούς ψήφισαν «Χρυσή Αυγή».

Άρα οι μπάτσοι διάλεξαν στρατόπεδο, οι μισοί τουλάχιστον, εκείνο της εθνικής προδοσίας και του δωσιλογισμού.

Ως εκ τούτου είναι ευθύνη της επόμενης δημοκρατικής και αριστερής κυβέρνησης να τσακίσει τους ναζί μέσα στην αστυνομία.

Μια αστυνομία ακροδεξιά που απέκτησε αυτά τα χαρακτηριστικά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Καραμανλή, όταν ο Βύρων Πολύδωρας τους αποκαλούσε «πραιτοριανούς» και το σώμα μετατράπηκε σε ακροδεξιά σφηκοφωλιά, όπως ήταν και πριν το 1981. Μια αστυνομία ακροδεξιά που έμεινε ανέγγιχτη από τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Χρήστο Παπουτσή.

Η Δημοκρατία οφείλει στον εαυτό της να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους τους επίορκους αστυνομικούς που καταπάτησαν το Σύνταγμα και τους Νόμους πολλές φορές, όχι επειδή εκτελούσαν εντολές -όπως δικαιολογούνταν- αλλά επειδή -όπως φαίνεται- δρούσαν και σύμφωνα με τα ιδεολογικά τους πιστεύω.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό και η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου