Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Πηγή: iskra.gr




«ΜΠΛΟΚΟ» ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΖΗΤΗΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ! ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΕΝΟΠ ΚΑΤΑ ΔΕΗ! 

Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της ΔΕΗ στην οδό Πειραιώς 247 (Μοσχάτο) πραγματοποιεί αυτήν την ώρα η ΓΕΝΟΠ με στόχο να εμποδίσει την έκδοση λογαριασμών με το τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα πάντως με αδιασταύρωτες πληροφορίες η Διοίκηση της ΔΕΗ προτίθεται να αναθέσει την έκδοση των επίμαχων λογαριασμών σε ιδιωτική εταιρεία(-ες).

«Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού απέναντι στον άνεργο, τον φτωχό και τον μεροκαματιάρη. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα επιτρέψουν να μείνουν χωρίς ρεύμα φτωχοί συνάνθρωποι μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή η ΓΕΝΟΠ.
  
Εντολή στη διοίκηση της ΔΕΗ να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο έκδοσης λογαριασμών της επιχείρησης στην οδό Πειραιώς έδωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά την προσφιλή συνήθεια της κυβέρνησης, όταν ο αγώνας των εργαζομένων είναι ανυποχώρητος,  να επιχειρεί τον εκφοβισμό τους και την καταστολή των κινητοποιήσεων τους, μέσω εισαγγελικών παρεμβάσεων. 

Και βέβαια, η διοίκηση της ΔΕΗ, σε πλήρη ταύτιση με την κυβέρνηση και τις πολιτικές της, έδωσεεντολή στη νομική της υπηρεσία να προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά της ΓΕΝΟΠ!
Η διοίκηση της ΔΕΗ  καλεί την ΓΕΝΟΠ να αποχωρήσει άμεσα από τις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης και διαβεβαιώνει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στην Επιχείρηση η κατάληψη του κέντρου έκδοσης λογαριασμών. Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι εξασφάλισε (;), με ιδιαίτερο κόστος (!)για την Επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους εκτύπωσης και αποστολής, μηχανισμοί που θα ενεργοποιηθούν σήμερα.

«Το αν θα κινηθεί νομικά η διοίκηση εναντίον μας δεν μας απασχολεί», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος.

Οι συνδικαλιστές δηλώνουν ότι θα παραμείνουν όσο χρειαστεί προκειμένου να αναστείλουν την έκδοση των λογαριασμών.

Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο. Την κατάληψη στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Στο χώρο βρέθηκαν επίσης, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι του ΠΑΜΕ, της Αυτόνομης Παρέμβασης,του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, καθώς και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μια από τις λίγες, αλλά πολύ όμορφες εικόνες ενωτικής συμμετοχής των δυνάμεων της Αριστεράς σε εργατικές κινητοποιήσεις!


Παράλληλα υπάρχει διαρκές ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση για ενίσχυση της πρωτοβουλίας αυτής.  Στόχος είναι να κρατηθεί όσο χρειαστεί η κατάληψη προκειμένου να μην εκδοθούν τα χαράτσια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου