Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΑΣ ΑΡΗΣ 'Η ΕΝΑΣ ΤΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


Πηγή: www.iskra.gr



ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!
ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ «ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ» ΚΑΙ «ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟ»!

Σαν σήμερα στις 9 Οκτωβρίου κλείνουν 44 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Τσε Γκεβάρα.

Σήμερα, επίσης, η Κ.Ε. του ΚΚΕ διοργανώνει στη Λαμία εκδήλωση για την «πολιτική» αποκατάστασητου πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη.

Καλά είναι τα αφιερώματα στον Τσε Γκεβάρα με αφορμή την αποφράδα τούτη μέρα της βάρβαρης δολοφονίας του.
Καλή είναι και η χιλιοκαθυστερημένη πολιτική εκδήλωση της «μισής αποκατάστασης» του Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος έχει αποκατασταθεί προ πολλού στην καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Το πιο επίκαιρο, όμως, αφιέρωμα στη μνήμη του Τσε και η πιο επίκαιρη εκδήλωση «αποκατάστασης» τουΆρη, μάλλον, είναι να απαντήσουμε και να απαντήσουμε όλοι, δυνάμεις της Αριστεράς και πολίτες, στο μέγα επίκαιρο αγωνιώδες ερώτημα των καιρών:

Τι θα έκαναν ο Άρης και ο Τσε για να αντιμετωπίσουν τη σύγχρονη ελληνική τραγωδία;

Μπορούμε να φανταστούμε τον Άρη και τον Τσε στη σύγχρονη Ελλάδα;

Μπορούμε να υποθέσουμε τι θα έπρατταν;

Νομίζουμε ότι όλοι, περίπου, «γνωρίζουμε» ποια θα ήταν η κατεύθυνση και η πρωτοβουλία τους.

Ο Άρης και ο Τσε θα κήρυτταν παλλαϊκό ξεσηκωμό και σύγχρονο πόλεμο ενάντια στην τρόικα και τους ποικιλόνυμους εγχώριους συνεργάτες της, ενάντια στα μνημόνια και τους εφαρμοστές τους.

Ο Άρης και ο Τσε θα σάλπιζαν την πιο σκληρή και αμείλικτη καταδίκη στο φόβο, την ηττοπάθεια, τημιζέρια, τη μοιρολατρία και κυρίως την πιο σκληρή καταδίκη και απομόνωση του σύγχρονου «ραγιαδισμού» και «δοσιλογισμού» σε όλες τις αποχρώσεις του.

Ο Άρης και ο Τσε, φανταζόμαστε ότι δεν θα αναγνώριζαν ποτέ ένα άτιμοάδικο και βαθύτατα ταξικό χρέος και θα διατράνωναν τη μη αποπληρωμή του ως όρο επιβίωσης και σωτηρίας της χώρας.

Ο Άρης και ο Τσε θα κατάγγελναν τη νεοαποικιακή κηδεμονία της ΕΕ και του ΔΝΤ και θα διατράνωναν την ανάγκη άμεσης απεμπλοκής της χώρας από την κηδεμονία των Βρυξελλών, των Γερμανογάλλων ιμπεριαλιστών και των υπερατλαντικών «προστατών», με ότι αυτό και αν συνεπάγεται.

Ο Άρης και ο Τσε θα σάλπιζαν άμεσα τη συμπόρευση-συμπαράταξη της Αριστεράς και το πιο πλατύπροοδευτικό μέτωποένα σύγχρονο ΕΑΜ- για να φύγουν τρόικα και μνημόνια, να απαλλαγεί η χώρα από το βραχνά του χρέους, να αποτινάξει τα δεσμά πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής«αιχμαλωσίας» από ληστρικές νομισματικές και αγοραίες ενώσεις και βρώμικους στρατιωτικούς μηχανισμούς, να χαράξει νέους ανεξάρτητουςαντι-ιμπεριαλιστικούςπροοδευτικούς καισοσιαλιστικούς δρόμους, δρόμους, επίσης, ελευθερίαςχειραφέτησης για τους εργαζόμενους, τουςλαούς και τις χώρες στην περιοχή μας, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη!

Αυτήν την ώρα Μέρκελ-Σαρκοζί παζαρεύουν την τύχη της χώρας και του ελληνικού λαού, προετοιμάζοντας, πιθανώς, ένα κούρεμα μέρους του χρέους, με όρους πραγματικού «σφαγείου» για αυτή τη χώρα και τους πολίτες της.

Αυτήν την ώρα, που με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο οι ληστές νεοαποικιοκράτες ηγέτες της ΕΕδιαμοιράζουν τα ιμάτια της Ελλάδας, στέλνοντας στον καιάδα τους εργαζόμενους της χώρας μας και στην άβυσσο τον ελληνικό λαό.

Αυτήν την ώρα που η σημερινή καθημαγμένη Ελλάδα φωτογραφίζει το αύριο των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη.

Αυτήν την ώρα δεν αρκούν αφιερώματα στον Τσε ούτε πολιτικές εκδηλώσεις για τον Άρη.

Αυτήν την ώρα μοιάζουν κωμικοτραγικά είτε τα επικοινωνιακά παιχνίδια είτε οι στείρες περιχαρακώσεις στην Αριστερά.

Αυτήν την ώρα οι αριστερές δυνάμεις οφείλουν να τιμήσουν τον Άρη και τον Τσε, ακολουθώντας στο σήμερα τα δύσβατα μονοπάτια της μεγάλης ενότητας πάνω σε επίκαιρες, μεγάλες και καινοτόμες ρήξεις και του ασυμβίβαστου αγώνα που άνοιξαν, διένυσαν και πλήρωσαν με τη ζωή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου