Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Κάλεσμα συγκρότησης Λαϊκού Μετώπου στην Πάτρα!

Οι φωνές που καλούν σε Μία και Ενιαία απάντηση του Λαού απέναντι στην εθνική και κοινωνική καταστροφή στην οποία μας σπρώχνουν, όλο και πληθαίνουν! Χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, τώρα είναι η ώρα!


Ανοιχτό Κάλεσμα για τη Συγκρότηση Πολιτικού Μετώπου Ανατροπής

Διανύουμε την πλέον κρίσιμη περίοδο που έχει γνωρίσει ο ελληνικός λαός τις τελευταίες δεκαετίες από τον πόλεμο, μέχρι και σήμερα. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δέχονται την πιο σφοδρή και αδίστακτη επίθεση από την κυβέρνηση και την τρόικα. Με αιτία και αφορμή το Χρέος και την Κρίση που οι ίδιοι παράγουν, Κυβέρνηση-Τρόικα εξαπολύουν το πιο αντιδραστικό χτύπημα στα στοιχειώδη δικαιώματα των ανθρώπων ενώ παράλληλα ξεπουλούν ‘για ένα πινάκιο φακής’ τον δημόσιο πλούτο ώστε να κερδοσκοπήσουν μια χούφτα επιχειρηματιών.
Το πολιτικό τέλμα επιτείνεται. Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος παρά την πρωτόγνωρα μαζική και ώριμη αντίδραση του λαού, ο τόπος μπαίνει σε νέες περιπέτειες. Χωρίς καμιά πειθώ αλλά υπό την προστασία και την επιβολή των ΜΑΤ, χωρίς λαική στήριξη αλλά με στείρα επιβολή ή ακόμα και προσπάθειες για δήθεν «εθνική» συναίνεση γύρω από πλαίσιο πραγματικού εθνικού ξεπουλήματος, προωθούν ένα σαρωτικό κύμα αναδιαρθρώσεων. Στόχος τους μια πρωτόγνωρη εκμετάλλευση των ανθρώπων για να ικανοποιηθούν οι τράπεζες και τα κοράκια της χρηματοπιστωτικής αγοράς. Η αντιδραστική αυτή όμως προσπάθεια Κυβέρνησης – Τρόικας φαίνεται ότι είναι δυνατό να πέσει στο κενό εξαιτίας της βαθιάς λαϊκής αγανάκτησης και της αποφασιστικότητας του λαού μας, της διάρκειας, επιμονής και ενότητας του αγώνα του. Στις 40 και πλέον μέρες αυτού του αγώνα ο λαός μας έγινε φάρος της αντίστασης, έδειξε ότι δεν υποτάσσεται, δεν σκύψει υποτακτικά, δεν είναι ραγιάς όπως οι ίδιοι νομίζουν. Αντίθετα: σήμερα όλος ο κόσμος μπήκε μπροστά στον αγώνα για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του ως εργαζόμενος, ως νεολαίος, ως συνταξιούχος, εν τέλει ως λαός που θέλει να είναι κυρίαρχος στον τόπο του.

Είναι ώρα να φύγουν! Κυβέρνηση και Τρόικα πρέπει να Ανατραπούν!
Δεν Χρωστάμε – Δεν Πουλάμε – Δεν Πληρώνουμε!
Όχι στην καταστρατήγηση της Δημοκρατίας – Άμεση Δημοκρατία Τώρα!


Τα συνθήματα αυτά αναζητούν δικαίωση. Η κοινωνική πλειοψηφία έδειξε ότι απαιτεί μια ουσιαστική πολιτική τομή! Είναι όμως αναγκαίο ένα ακόμα βήμα προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η ανατροπή αυτής της πολιτικής πριν είναι πολύ αργά αλλά και για να γίνει η οργή του λαού χείμαρρος και να δοθεί προοπτική και πολιτικά στους αγώνες του. Είναι αναγκαίο να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός αριστερού στο περιεχόμενο και τη λογική, λαϊκού και ριζοσπαστικού πολιτικού μετώπου, ενός μετώπου της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού ικανό να κερδίσει τον αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πλατεία Συντάγματος καθώς και στο σύνολο της χώρας. Ενός πολιτικού μετώπου που θα βρίσκει σε ουσιαστική αγωνιστική ενότητα και γείωση με τον αγώνα του ίδιου του κόσμου, με το κοινωνικό μέτωπο των αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ενός μετώπου που θα τροφοδοτείται και θα τροφοδοτεί τον λαϊκό αγώνα.

Βασικοί Στόχοι ενός τέτοιου μετώπου είναι:
§  Ανατροπής της κυβέρνησης, της τρόικας και του Μνημονίου - Μεσοπρόθεσμου και της πολιτικής και οικονομικής κατοχής της χώρας από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ. Για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα από το οποίο σειονται οι πλατείες «πάρ’ τε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ»
§  Μη αναγνώριση και άρνηση της πληρωμής του χρέους και διαγραφή του. Να υπάρχει δηλαδή στήριξη και συμπόρευση με το αίτημα του λαϊκού κινήματος «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ»
§  Έξοδος από το ευρώ και την ΟΝΕ και ρήξη με την πολιτική της ΕΕ
§  Εθνικοποίηση των Τραπεζών και των Υποδομών κοινής ωφέλειας (ενέργειας, επικοινωνιών, νερού, μεταφορών, περίθαλψης, παιδείας κ.α.) με κοινωνικό έλεγχο
§  Αναδιανομή του Πλούτου
§  Κοινωνική ανάπτυξη, όχι κοινωνική καταστροφή, και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βελτίωση των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους.
§  Πραγματική – Άμεση Δημοκρατία Τώρα!
§  Τιμωρία των ενόχων – Δήμευση της περιουσίας τους και υποχρεωτική κοινωνική εργασία. Κατάργηση της Βουλευτικής Ασυλίας για όσους εμπλέκονται σε υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος
§  Διάλυση των ΜΑΤ και εν γένει των Δυνάμεων Καταστολής – Προστασία των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Για όλα τα παραπάνω απαιτείται να υλοποιηθεί το αίτημα του λαού για Δημοκρατία. Καθοριστικός παράγοντας για τα παραπάνω είναι η άμεση συμμετοχή και δράση του λαϊκού παράγοντα. Τόσο οι οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις όσο και η μεγάλη δύναμη των ανένταχτων αγωνιστών οφείλουν να συμβάλουν στην κινηματική και πολιτική ανάπτυξη αυτού του αγώνα. Η δυναμική, η αποφασιστικότητα και οι εξελίξεις που δρομολογήθηκαν με την εισβολή του λαϊκού παράγοντα στις πλατείες είναι αναγκαίο και αναντικατάστατο στοιχείο. Είναι βασικό λοιπόν ο λαός να είναι και να παραμείνει στο προσκήνιο και όχι να είναι θεατής εξελίξεων. Απαιτείται η προσπάθεια για διεκδίκηση της εξουσίας, μιας εξουσίας με το λαό στα κέντρα αποφάσεων, που θα είναι αυτή που θα καταφέρει να προωθήσει τους παραπάνω στόχους αλλά και να δει συνεργασίες και με άλλους λαούς και χώρες της περιφέρειας της ΕΕ που επίσης βρίσκονται κάτω από την μπότα της τρόικας και του ΔΝΤ.

Τέτοιες προτάσεις ήδη έχουν κατατεθεί από αρκετές δυνάμεις της Αριστεράς και του Κινήματος: από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ του ΣΥΝ, από το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης, από άλλες δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ (Ξεκίνημα κ.α.), την Κομ. Αν., αλλά και από τη Σεισάχθεια (Ε.Πα.Μ.) καθώς και από πρωτοβουλίες ανέντακτων αγωνιστών σε όλη την Ελλάδα. Τέτοιες προτάσεις συζητά μεγάλο μέρος του κόσμου που αγωνίζεται διότι γνωρίζει την ανάγκη να δοθεί εν τέλει κεντρική πολιτική διέξοδος. Είναι ώρα όμως εκτός από προτάσεις να περάσουμε και σε συγκερκιμένες δράσεις και πρωτοβουλίες και κυρίως να προσπαθήσουμε να ενωθούμε σε μια ενιαία προσπάθεια. Καλούμε λοιπόν να γίνει σύσκεψη ανέντακτων, οργανωμένων δυνάμεων αλλά και αυτόνομων αγωνιστών, εργαζομένων και νεολαίας που θέλουν να συμβάλλουν στην παραπάνω κατεύθυνση στην Πάτρα και να υπάρχουν και αντίστοιχα καλέσματα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Γνωρίζουμε ότι αντίστοιχες προσπάθειες έχουν ήδη ξεκινήσει σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα και σε καμιά περίπτωση δεν διεκδικούμε την αποκλειστικότητα αυτό για το οποίο παλεύουμε είναι ο συντονισμός όλων αυτών των κοινών προσπαθειών. Πιστεύουμε ότι αυτές οι διαδικασίες πρέπει να επιταχυνθούν: σήμερα είναι η περίοδος της πολιτικής κρίσης των «από πάνω». Σήμερα που δείχνουν ότι δεν πείθουν και δεν μπορούν να δώσουν καμιά διέξοδο αλλά μόνο να ρίξουν τον κόσμο πιο βαθιά στην φτώχεια και να πουλήσουν μέχρι και το χώμα που πατάμε, σήμερα πρέπει να ανατραπούν!

Μπορούμε να Νικήσουμε!
Ήρθε οι ώρα να φύγουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου