Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Λαοθάλασσα στη Θεσσαλονίκη



Μέγα πλήθος και μέγα πάθος στη σημερινή συναυλία κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές που πραγματοποιείται απόψε στη Θεσσαλονίκη. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί το βράδυ του Σαββάτου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Στη συναυλία «για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ» συμμετέχουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Χαΐνηδες. Η συναυλία αναμεταδίδεται ζωντανά από την ελεύθερη τηλεόραση της ΕΡΤ3.

«Τραγουδάμε ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, ενάντια στις "επενδύσεις" με κάθε κόστος. Τραγουδάμε για την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας, για το δικαίωμα στη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον. Τραγουδάμε για μια εξόρυξη που δε θα γίνει ποτέ», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι Επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού.

Επιπλέον, μέσω της συναυλίας οι Επιτροπές ζητούν «την απελευθέρωση των άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας για το δικαίωμα στη ζωή και για ένα καλύτερο μέλλον».

Πρόκειται για τέσσερις κατοίκους της Ιερισσού και της Μ. Παναγιάς που έχουν προφυλακιστεί με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική και κατά αστυνομικού. Για τις ίδιες υποθέσεις βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία άλλων 27 κατοίκων της περιοχής.

Λυπούμαστε που δεν είμαστε εκεί. Δηλώνουμε ανεπιφύλακτα τη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους συντρόφους της Χαλκιδικής.

Με το χαμόγελο, το τραγούδι, με την ίδια τη Ζωή


                                                        ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

τα ζόμπι της άθλιας εξουσίας των εργολάβων και των ξένων επικυρίαρχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου