Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Δ. Καζάκης: Χειμαρρώδης και αναλυτικός καθήλωσε το πολυπληθές ακροατήριο της Πτολεμαΐδας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Πτολεμαΐδα 13 Οκτωβρίου 2013
Με μια χειμαρρώδη ομιλία που κράτησε καθηλωμένο μέχρι και την τελευταία στιγμή το ακροατήριο που κατέκλυσε στην κυριολεξία την αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Πτολεμαΐδας, ο Γ. Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Εορδαίας. Στη διοργάνωση της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/10/2013, συμμετείχαν οι απολυμένοι της ΕΡΤ και οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
tyle="margin: 0cm 0cm 10pt;"> Ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη ήταν η προσήλωση με την οποία οι πολίτες της Πτολεμαΐδας παρακολούθησαν την ομιλία και τα εύστοχα πολιτικά ερωτήματα που τέθηκαν στο τέλος, προς επίρρωση του ειλικρινούς ενδιαφέροντος, αλλά και της εμφανούς αγωνίας για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Και βέβαια, δεν ήταν καθόλου τυχαίο το σχόλιο που ψιθυριζόταν από κάποιους πολίτες: «Απόψε ο Καζάκης …«κεντάει»!

Ο ομιλητής ανέλυσε την τρέχουσα κατάσταση τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε υπό κατοχή» και «η παράταξη που κυβερνά θέλει να καταστρέψει τα πάντα» με απώτερο στόχο «να πουληθεί η χώρα σαν οικόπεδο». «Δεν τους ενδιαφέρει αν θα πεθάνουν οι Έλληνες, αλλά πώς θα πεθάνουν ταχύτερα» τόνισε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ., επισημαίνοντας ότι «δεν μπορείς να θέσεις έναν λαό υπό εκκαθάριση, διότι αυτό σημαίνει καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους».

Σκιαγραφώντας την οικονομική κατάσταση της χώρας, ο Δημήτρης Καζάκης υποστήριξε ότι «μπήκαμε στη φάση της πλήρους  κατάρρευσης» κι αυτό που θα βιώνουμε τα επόμενα χρόνια είναι «μεγάλες επιχειρήσεις που λόγω της συμπίεσης τους κέρδους θα εγκαταλείπουν τη χώρα, αφού πρώτα τις λεηλατούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους. Είναι ζήτημα αν θα υπάρχουν μέσα παραγωγής τα επόμενα χρόνια».

Επανέλαβε τα κύρια σημεία της προτεινόμενης λύσης που εδράζεται
- στη μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους

- στην υιοθέτηση εθνικού κρατικού νομίσματος και

- στην αλλαγή πολιτικού και πολιτειακού συστήματος που θα επέλθει με την 4η Συντακτική Εθνοσυνέλευση.

 Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. επανέλαβε την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ρωμαλέου παλλαϊκού κινήματος που θα θέσει ως κύριο και μοναδικό πρόταγμα την ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, το οποίο θα επιτευχθεί με τη διοργάνωση μιας Γενικής Πολιτικής Απεργίας διαρκείας, με λειτουργικές καταλήψεις παντού.


Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Καζάκης απάντησε σε ερωτήσεις των ακροατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου