Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Aστυνομία στην κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας - 20 μαθητές στα κρατητήρια!


Με αυταρχισμό και συλλήψεις ανήλικων μαθητών αντιμετωπίζει η μνημονιακή  κυβέρνηση τα οξυμένα προβλήματα της παιδείας και τον αγώνα των μαθητών ενάντια στην διάλυση της δημόσιας παιδείας και τις εξοντωτικές διατάξεις του » Νέου Λύκειου».  Τι κι αν οι μαθητές του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Λαμίας   συνέχισαν την κατάληψη ζητώντας τα αυτονόητα για τη λειτουργία του σχολείου τους -  καθηγητές και βιβλία.

Οι καταλήψεις έπρεπε να τελειώνουν με κάθε θυσία! Ετσι χτες γύρω στις 11 το βράδυ  στο 1ο ΕΠAΛ στα Γαλανέϊκα Λαμίας  έγινε επέμβαση της αστυνομίας παρουσία Εισαγγελέα. Συνελήφθησαν 2ο άτομα μεταξύ των οποίων 12 ανήλικοι μαθητές και 3 εξωσχολικοί. Οδηγήθηκαν όλοι στα κρατητήρια της Ασφάλειας απ΄όπου αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι ανήλικοι μαθητές. Οι υπόλοιποι αφού πέρασαν τη νύχτα στη φυλακή σαν εγκληματίες  8 από τους συλληφθέντες σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Μπορεί οι συλλήψεις των μαθητών να λειτουργήσουν εκφοβιστικά και να σταματήσουν προσωρινά τις καταλήψεις των σχολείων.  Όσο όμως τα προβλήματα στα δημόσια  σχολεία  παραμένουν  ο κοινός  αγώνας καθηγητών, μαθητών και γονιών δεν θα σταματήσει γιατί είναι αναγκαιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου