Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Εντολή Μιχαλολιάκου η δολοφονία Φύσσα - Ζητούσε να "καθαρίσουν" τον "Περίανδρο"

Σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι η εκπαίδευση των μελών


Δυο νέοι μάρτυρες που κατέθεσαν στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, φέρνουν στο φως νέα στοιχεία για τη δράστη και την ιεραρχία της οργάνωσης.  Ο «μάρτυρας Γ» και ο «μάρτυρας Δ» οδηγήθηκαν στα ανακριτικά γραφεία τις τελευταίες ώρες, υπό το καθεστώς άκρας μυστικότητας. Ο ένας μάλιστα φέρεται να είναι ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής.


Ο Μιχαλολιάκος ήταν ο αρχηγός, ο Κασιδιάρης α' υπαρχηγός, ο Παναγιώταρος β' υπαρχηγός και ο Παππάς "ταξίαρχος" Από τις καταθέσεις τους προέκυψαν στοιχεία τόσο για τους Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο και Γιάννη Λαγό όσο και για δυο βουλευτές, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν εμπλακεί στην υπόθεση μέχρι τώρα.

Οι μάρτυρες στη δικογραφία αναφέρονται ως «Μάρτυρας Γ» και «Μάρτυρας Δ» -καθώς έχουν προηγηθεί δύο καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων στον Άρειο Πάγο, ο «Μάρτυρας Α» και ο «Μάρτυρας Β».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει στα χέρια του και άλλη μία κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα με στοιχεία στην δικογραφία «Μάρτυρας Ε».

Οι αποκαλύψεις από τον «μάρτυρα Γ»

Ο «μάρτυρας Γ» είναι εκείνος που αποκαλύπτει πως υπήρχε εντολή «να φάνε τον Φύσσα» και πως η δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον "φάνε". Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου», φέρεται να έχει καταθέσει.

Ο «μάρτυρας Γ», κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις». Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει πει, μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του κατονομαζόμενου μη κατηγορούμενου βουλευτή που ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης, ενώ μετά την απόλυσή του από τις ένοπλες δυνάμεις το 2010, «μπήκα στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, τον οποίο αποτελούσαν 300-400 άτομα». Η Χρυσή Αυγή δε δεχόταν όποιον κι όποιον στον σκληρό πυρήνα της - Έκαναν έρευνα για το κομματικό παρελθόν των μελών του κόμματος Χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών» τον εν λόγω βουλευτή καθώς «η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί στρατιωτικούς βαθμούς στην ιεραρχία…» ενώ κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο «πυρηνάρχη» της Τ.Ο Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Οι «δοκιμασίες», δηλαδή η εκπαίδευση, γινόταν όπως υποστηρίζει ο μάρτυρας, σε σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ενώ η οργάνωση διατηρούσε σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο οπλισμό όπως κοντάρια και ασπίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «μάρτυρας Γ» αναφέρθηκε στην κατάθεση του στην τακτική που εφάρμοζαν τα «Τάγματα» για την οποία είπε ότι έμοιαζε με εκείνη των ΜΑΤ: «Στις πρώτες σειρές της διμοιρίας ήταν οι «Κέρβεροι» οι οποίοι ήταν για την άμυνα. Περίμεναν πάντα την επίθεση των αντιπάλων. Μόλις αυτή γινόταν έβγαιναν από τις πίσω σειρές οι «Πύργοι».

Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής είπε πως όλοι οι βουλευτές του νομού Αττικής γνώριζαν τι συμβαίνει αφού, όπως φέρεται να κατέθεσε, «οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου». Κατά την κατάθεση, «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος με τον κατονομαζόμενο βουλευτή τη Β' Αθήνας. Ο Παναγιώταρος είχε τα Νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη». Click4more: Αυτός είναι ο «Κύκλος της Χρυσής Αυγής» - Πως αποδεικνύεται η ύπαρξη κρυφού καταστατικού Οι ρόλοι κάθε βουλευτή, κατά τον μάρτυρα, είχαν ως εξής: Ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Ο Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με τον μάρτυρα, μεταξύ των μελών αποκαλούνταν «Ταξίαρχος».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του μάρτυρα, από το 2009 και μετά που έγινε το συνέδριο της Χρυσής Αυγής αρχηγός της ήταν ο Μιχαλολιάκος, α’ υπαρχηγός ο Κασιδιάρης, και β’ υπαρχηγός ο Παναγιώταρος.

Μάλιστα στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο «να καθαρίσουν, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής», τον «Περίανδρο» Ανδρουτσόπουλο και ακόμη ένα άτομο, που «ήταν παλιός λοχαγός της οργάνωσης».
"Μας μάθαιναν πως να ρίχνουμε μαχαιριές με θανατηφόρα αποτελέσματα και πως να καίμε ανθρώπους με καπνογόνα" Τέλος, ο μάρτυρας αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες εκτενώς σε πρόσωπο «υπεύθυνο για το Παγκράτι» το οποίο κατονόμασε και υποστήριξε ότι μέσω φροντιστηρίου που διαθέτει η μητέρα του, η Χρυσή Αυγή έχει εξασφαλίσει «φυτώριο νέων μελών».

Όπως φέρεται να υποστήριξε, «ο υπεύθυνος του γραφείου στο Παγκράτι» χρησιμοποιεί «τα φροντιστήρια που διατηρεί η μητέρα του εκεί» για να προσηλυτίζει παιδιά εφηβικής ηλικίας.

Ο «μάρτυρας Δ» - Με εντολή βουλευτών οι επιθέσεις σε μετανάστες

Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε «λαθρομετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου».

Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό αλλά όπως ανέφερε «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι «λαθρομετανάστες». Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής είναι σε γνώση κάθε περιστατικού. Ένας από τους μάρτυρες βρέθηε στα δικαστήρια για να καταθέσει στις 10:30 το βράδυ της Παρασκευής και ο άλλος μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα Φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι ο βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σ' ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές, υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα».

Ο «μάρτυρας Δ» φέρεται επίσης να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου