Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Σαμαράς στις ΗΠΑ: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο


Πηγή : tvxs.gr


Την «πολιτική βούληση να συντρίψει τον εξτρεμισμό» εξέφρασε ο Ελληνας πρωθυπουργός, μιλώντας στην Ουάσιγκτον χθες το απόγευμα σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Πιτερσον σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στην αμερικανική εκδοχή των δύο άκρων, ο  Αντώνης Σαμαράς, προσδιόρισε τους αντιευρωπαιστές, ως το άλλο άκρο!  Νωρίτερα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, από όπου πήρε «επαίνους και διαβεβαιώσεις».

«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση του Ινστιτούτου, συνδέοντας παράλληλα την οικονομική κρίση με την «ενίσχυση του λαϊκισμού και του εξτρεμισμού». «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», είπε επίσης.

Νωρίτερα, ο Α. Σαμαράς συναντήθηκε τετ-α-τετ με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κ. Λαγκάρντ, για 45 λεπτά. Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις αλλά όπως διέρρευσε από την ελληνική πλευρά «η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα», «έγινε ανασκόπηση της πορεία της ελληνικής οικονομία και της προοπτικής της, καθώς και η πορεία του ελληνικού προγράμματος», και «συζητήθηκαν όλα τα θέματα».

Από την πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζεται «παραγωγική» η συνάντηση. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Είχα με τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά μια παραγωγική συζήτηση σήμερα το απόγευμα σχετικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Τον επαίνεσα για την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος της στο σκέλος της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, της αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, και τόνισα τη σημασία επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή ενός ισχυρού προϋπολογισμού του 2014 για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο να παράσχει βοήθεια προς την Ελλάδα σε αυτή της την προσπάθεια».

1 σχόλιο: