Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Το μήνυμα που έστειλε στον Ανδρουλάκη παλιά γνώριμή του από τα χρονια της χουνταςΣήμερα το πρωί είχα την ατυχία να ανοίξω την τηλεόραση την ώρα που μιλούσες στην εκπομπή
του Χασαπόπουλου και να "απολαύσω" τις καινούριες θεωρίες σου περί των σταδίων που διέρχεται η ψυχολογία του κόσμου σε περίοδο κρίσης, την θέση σου για στήριξη στον νέο αρχηγό αφού πριν από λίγες μέρες είχες εκφράσει την "ανθρώπινη" στήριξη σου στον προηγούμενο αρχηγό σου Γιώργο απόγονο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου.

Σοβαρά;

Και αναρωτήθηκα αν σε άκουγε ένας νεαρός που το καλοκαίρι του 1974 γύριζε το Λασήθι και μάζευε κόσμο για συγκέντρωση στο γεφυράκι του Αγ.Νικολάου, που ανέβηκε πάνω στον τηλεφωνικό θάλαμο μπροστά στο λιμεναρχείο, μια και δεν τον βοηθούσε και το ύψος του, για να βγάλει φλογερό λόγο στους συγκεντρωμένους νεολαίους και όχι μόνο,τι θα μπορούσε να πεί.

Όλα τα πράγματα έχουν αγαπητέ Μίμη τα όρια τους .

Σου θυμίζει κάτι αυτός ο νεαρός;

Ήμουν σαν συναγωνίστρια και σαν Γιαραπετρίτισα σ'εκείνο το ακροατήριο.

Σίγουρα αντικείμενο ψυχιατρικής έρευνας η μετάλλαξη σου.


Βέβαια το μόνο που μπορεί κάπως να εξηγήσει την συμπεριφορά σου, παρόλο που δεν είμαι ρατσίστρια, είναι το γονίδιο της φιλοχρηματίας, κληρονομιά της μεραμπελιώτικηςκαταγωγής σου. Έτσι τουλάχιστον λέγανε οι παλιοί Λασηθιώτες. Μάρκα μεραμπελιώτικη!

Έκανα υπομονή και δεν είπα τίποτε στα μυθεύματα που ξεφούρνισες σε κείνη την συνέντευξη σουστον Κούλογλου πριν από αρκετά χρόνια.

Να φανταστείς μου την έστειλε ο τέως Γ.Κ. που έφαγε τοπολύ ξύλο μαζύ με τον Αν.Στεμνή {τον μακαρίτη όπως έμαθα}.

Αλήθεια πως τον ξέχασες να τον αναφέρεις τον μακαρίτη αφού ήσασταν όλοι μαζύ συγκρατούμενοι στην ΕΣΑ Καβάλας;

Όντως είσαι μεγάλος παραμυθάς και αδίστακτος.

Εξαργύρωσες κατά  τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δράση της περιόδου εκείνης.

Δεν έχεις ακόμα χορτάσει ώστε στα στερνά σου τουλάχιστον να μπορέσεις να περισώσεις ότι και αν μπορεί πιά τώρα να περισωθεί από την αξιοπρέπεια σου;   

Να σου θυμίσω και κάτι ακόμα.

Είπες ότι όλα αυτά θα τα βρεί μπροστά της η δική σου γενιά όταν θα βγεί στην σύνταξη κ.λ.π.

Να σου θυμίσω ότι η δική σου γενιά που είναι και δική μου γενιά έχει ήδη αρχίσει να βγαίνει στην σύνταξη και να υφίσταται όλα αυτά τα τρομακτικά μέτρα που δεν δείλιασες ούτε στιγμή έστω να τα μεμφθείς βρε παιδί μου, μέτρα αποτέλεσμα της πολιτικής του απόγονου, 3ης γενιάς βέβαια της "μεγάλης" πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου, {ξέρεις βέβαια τι λέγεται για την 3η γεννιά κάθε δυναστείας , δεν είναι ανάγκη να στο θυμίσω, φέρε μόνο στην μνήμη σου τους απογόνους του Ελ.Βενιζέλου}, του μέλλοντος αρχηγού σου, των δικών σας υποταγών στις σχετικές εντολές, χωρίς να αρθρώσετε ένα κιχ! κ.λ.π.

Να σου γνωρίσω αλήθεια ότι με αυτές τις πολιτικές, κατάφερες να αποστερήσεις από συναδέλφους σου μηχανικούς {δεν νομίζω να μας είδες ποτέ έτσι αν και ξέρεις με τι αγώνα προσωπικό και των γονιών μας περάσαμε εκείνα τα χρόνια στο Ε.Μ.Π.}, μετά από 35 και παραπάνω ενίοτε χρόνια δουλειάς, το στοιχειώδες δικαίωμα να ζουν αξιοπρεπώς.

Να παίρνουν σύνταξη 1150 ΕΥΡΩ,τον μήνα {από ευγενή κατά πως βρήκατε να τα λέτε ταμεία}
και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες τους, να μην έχουν την στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους αν είναι φοιτητές
ή αν είναι άνεργοι.

Άξια η ανταμοιβή σου και αργότερα η συνταξάρα σου για όλες  τις  παραπάνω επιλογές σου, αν και ευχαρίστως θα σου πρότεινα να ανταλλάξουμε τις συντάξεις μας, μιάς και πιστεύω ότι εγώ δικαιούμαι την δική σου αφού έχω δουλέψει και όχι "δουλέψει " παραπάνω από σένα στην ζωή μου.

Ακούω 4800 ΕΥΡΩ και βάλε.

Αληθεύει;

Κάποιος φίλος από τα παλιά μου είπε σήμερα όταν του'πα ότι δεν αντέχω άλλο και θα σου γράψω αυτά τα λίγα που εκφράζουν μικρό κομμάτι της τεράστιας αγανάκτησης μου, να σε παρατήσω, γιατί δεν είσαι και πολύ στα καλά σου μ'αυτά που κάνεις.

Μου είπε και κάτι άλλο .

Τι σκοπό έχεις να το κάνεις ;
Σάμπως θα του κάνεις τη μούρη κρέας;
Ο άνθρωπος δεν παίζεται .
Σας δουλεύει κατάμουτρα.

Έτσι απάντησα ότι θέλω να ξέρει ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο  σαν κι αυτόν ,
ότι έχουμε ακόμα σώας τας φρένας και μνήμη αδιαμφισβήτητη.

Καλά θα κάνεις δε να μην εμφανιστείς ξανά σε επέτειο για το πολυτεχνείο, σε κανένα κανάλι, γιατί προκαλείς όλους αυτούς που έμειναν οικειοθελώς στη σκιά και απλά ακούνε τα σχολιανά τους από τους σημερινούς νέους για την επάρατο "γενιά  του Πολυτεχνείου".

Σίγουρα αυτή η γενιά έβγαλε πολλά μπουμπούκια όμως σ'αυτά δεν ανήκουν οι άνθρωποι  σαν και μένα.

Καληνύχτα λοιπόν Μίμη και να ξέρεις ότι εμένα μπορεί να μην με γράψει ποτέ καμιά ιστορία, μά εσένα θα σε γράψει στα σίγουρα, με μελανά γραμματάκια.
             
Το μανούλι του Πολυτεχνείου κατά πως έλεγες για πάρτη μου .

Λίλιαν Χρυσοφάκη από Χανιά


Υ.Γ.  Καλά θα κάνεις να το διαβάσεις και να μην το πετάξεις στον κάλαθο των αχρήστων όχι για τίποτε
άλλο μα γιατί αυτή είναι η γνώμη των πολλών που αύριο μεθαύριο θα τους βρεις μπροστά σου.

1 σχόλιο:

 1. >
  Αγαπητή Λίλιαν ,
  ο Ανδρουλάκης δεν ανταμοίβεται μόνο με 4.800Ε. , που αναφέρεις..... και μ'αυτό δεν εννοώ τις διαφορες άλλες αποζημιώσεις ή τα κέρδη απο επιτροπές που συμμετέχει αυτός ο τενεκές ο ξεγάνωτος .... !
  Τι πιστεύω εγώ ..... :
  Η υιοθέτηση του Ανδρουλάκη και της Δαμανάκη απο τη Σοσιαλδημοκρατία δεν ήταν μια τυχαία πράξη ..
  , όπως δεν ήταν τυχαία η αντίστοιχη υιοθέτηση του Ανδριανόπουλου και Μάνου . Δηλαδή, για να γίνω ευκρινής, χώσαν μέσα στη ΦΥΛΗ-ΠΑΣΟΚ το "αριστερό" άλλοθι..., καθώς και τους πλέον νεοφιλελεύθερους - να μην ξεχνάμε ότι ο Ανδριανόπουλος στο άνδρο που διευθύνει .... τους έκανε όλους αυτούς, δηλ. στην παρέα Παπανδρέου-Καραμανλή σεμινάρια εισαγωγής στον νεοφιλελευθερισμό !
  Αν παρατήρησες ο Ανδρουλάκης και η Δαμανάκη δεν παίρνουν θέση πάντα..., δεν μιλούν σε κάθε τυχαίο γεγονός ! Οταν μιλούν δε , λένε πάντα ασυνάρτητα πράματα, διότι αυτό δεν έχει σχέση με τη προσωπική τους λογική και πίστη , παρά με την διατεταγμένη εντολή που πρόκειται να επιτελέσουν ! (Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι οι ασυναρτησίες του Τσοχατζόπουλου)
  Για δες λοιπόν πόσο ασυνάρτητος είναι ο Ανδρουλάκης στα 2 τελευταία του άρθρα ..... ! Ωραία, μπορει να είναι στην αρχή μιας Altzheimer.. ,
  Για μένα οι άνθρωποι αυτοί , τα ΧΑΡΟΥΠΙΑ αυτά , είναι πράκτορες , εγκάθετοι σε κόμμα Σοσιαλδημοκρατικό , για να στρέφουν την πολιτική του κάθε φορά στην κατεύθινση που θέλουν οι πολυεθνικές !
  Εσείς στην Κρήτη στους Γάμους και στα Βαφτίσια παίζετε και Μπαλωθιές αν δεν σφάλω ............!

  *(προς αποφυγήν παρεξηγήσεων : δεν είμαι ΚΚΕ)
  <
  σε χαιρετω , επώνυμα :
  Δημήτρης Βουχάρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή