Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η 25η Μαρτίου ξυπνά εφιάλτες στους σύγχρονους "Κοτζαμπάσηδες"!

Παραθέτουμε 2 μικρά άρθρα που περιγράφουν την κατάσταση πανικού στην οποία βρίσκεται το Καθεστώς εν όψει της επετείου της Επανάστασης του 1821!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ!
ΠΕΡΙ «ΒΙΑΣ» ο λόγος. «Ξαφνικά» τα κανάλια της διαπλοκής και του Μνημονίου ανακάλυψαν καινούργια λέξη: «Βία».  


Και σπεύδουν να την καταδικάσουν. Ποια «βία» όμως; Αυτή που απορρέει από τους πολίτες όταν αγανακτούν και αποδοκιμάζουν. Είτε πολιτικούς, είτε δημόσιους λειτουργούς, είτε οπαδούς του ΠΑΣΟΚ και του Μνημονίου, όπως ο Γιώργος Νταλάρας.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις επιστράτευσαν τη λέξη και όλη την εβδομάδα την ακούγαμε ως επωδό στα διαπλεκόμενα δελτία. Η αντίδραση έγινε «βία». Η αγανάκτηση έγινε και αυτή «βία». Το ως εδώ και μη παρέκει μετονομάστηκε επίσης σε «βία». Και όλοι καταδικάζουν τη «βία»....

Όμως, οι λιποθυμίες των μαθητών στα σχολεία δεν είναι βία. Οι διακοπές ... του ρεύματος δεν είναι βία. Τα λεφτά και οι περιουσίες των πολιτών που υφαρπάζονται δεν είναι βία. Ο τρόπος με τον οποίο μιλά ο Πάγκαλος δεν είναι βία. Ο Παπανδρέου που μας έστειλε στο Μνημόνιο και καταφέρεται και αυτός εναντίον της βίας δεν είναι βία. Ο Βενιζέλος που πάει κόντρα και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας δεν είναι βία.

Το ότι θα βάζουν χέρι και στο μισθό αυτού που δεν έχει να πληρώσει τα χαράτσια δεν είναι βία. Οι περικοπές των φαρμάκων σε ηλικιωμένους, αρρώστους και ασφαλισμένους που πλήρωσαν μια ζωή για να τα έχουν στα γεράματα τους δεν είναι βία. Η μετακίνηση αποτυχημένων υπουργών σε άλλα υπουργεία ως επιβράβευση της ανικανότητάς τους δεν είναι βία. Το να βγαίνεις και να λες στον κόσμο «με ζηλεύετε, επειδή από την Κοκκινιά κατάφερα να αποκτήσω σπίτι μεγάλο και είμαι σίγουρος ότι θα θέλατε και εσείς το ίδιο», δεν είναι βία, είναι σοσιαλισμός. Ε;

Μα, υπάρχει τίποτα πιο βίαιο από τον Διονύσιο Σολωμό «που με βία μετράει τη γη»; Η διαπλοκή θα τον είχε καταδικάσει για τους στίχους του. Φυσικά! Διότι αυτή είναι η νέα σκλαβιά. Και τρέμει τον ξεσηκωμό του Γένους. Την 25η Μαρτίου…

Παναγιώτης Τιμογιαννάκης

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη : Φοβούνται εξέγερση πολιτών της 25 Μαρτιου.


Σχέδιο καταστολής την 25η Μαρτίου....


-Μια κυβερνητική σύσκεψη από αυτές που γίνονται μόνο από δικτατορικές ή κατοχικές κυβερνήσεις θα διεξαχθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πολίτες που είναι διατεθειμένοι να εκφράσουν με κάθε τρόπο την οργή τους για την εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει οι κυβερνώντες την ....ζωή τους και το ξεπούλημα της χώρας.

Τρομοκρατημένοι ήδη από την πρόγευση που έχουν δώσει, τόσο στην άτυπη, αλλά πολύ ουσιαστική από πλευράς αποτελεσμάτων, εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου, αλλά και από τα πρόσφατα επεισόδια στη διάρκεια της παρέλασης στη Ρόδο για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση Παπαδήμου ετοιμάζει σχέδιο καταστολής.

Σημερα πραγματοποιείται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:00, όπου θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Αν.Γιαννίτσης, Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος και Π.Καψής.

Δεν αποκλείεται ακόμα και ματαίωση πολλών παρελάσεων ενώ είναι βέβαιο ότι οι επίσημοι θα είναι ελάχιστοι ή και "αόρατοι".

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, με τον τρόπο αυτό ομολογεί εμμέσως πλην σαφώς τον αντεθνικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της, αφού βέβαια δεν θα είχαν να φοβηθούν τίποτα, αν οι πράξεις τους και ο τρόπος που πολιτεύονταν ήταν σύμφωνος με το λαϊκό αίσθημα.

«Δεν είναι δυνατόν μικρές, ακραίες ομάδες να εμποδίζουν τις κοινωνικές, εθνικές και όποιες άλλες δραστηριότητες σε αυτή τη χώρα» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ.Χρυσοχοΐδης, την Παρασκευή, κάνοντας λόγο για «ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες επιχειρούν εν μέσω της κρίσης, εν μέσω του πανικού, εν μέσω της αγωνίας που υπάρχει στους πολίτες να εκμεταλλευτούν και να επιβάλλουν τις δικές τους απόψεις».

Μα, αν πρόκειται για "ισχνές μειοψηφίες" δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβούνται.

Είναι βέβαιο ότι θα απομονωθούν από την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Να φοβούνται μόνο αν αντί για "ισχνή πλειοψηφία" βρεθούν αντιμέτωποι με το ποτάμι της λαϊκής οργής. Τότε...

Να σημειώσουμε ότι στην σύσκεψη λαμβάνει μέρος ως μη όφειλε, αφού δεν υπάρχει κανένα θέμα της αρμοδιότητάς του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ή μήπως υπάρχει θέμα της αρμοδιότητάς του και δεν το κρατούν επτασφράγιστο; Και ουσιαστικό θέμα, μάλιστα;

Γιατί όπως λέει και ένα παλιό ρητό "Λαός - Στρατός ενωμένος, ποτέ νικημένος"...

2 σχόλια:

 1. Καλά θα κάνει ο κύριος Τιμογιαννάκης να ξανακαθήσει στα θρανία ώστε να μάθει τι ακριβώς εννοούσε ο Σολωμός όταν έγραφε το "σε γνωρίζω από την όψη που με βιά μετράει τη γη"...

  Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας δυστυχώς...


  Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη
  Τοῦ σπαθιοῦ τὴν τρομερή,
  Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν ὄψη,
  Ποὺ μὲ βιὰ μετράει τὴν γῆ.

  Ἀπ’ τὰ κόκκαλα βγαλμένη
  Τῶν Ἑλλήνων τὰ ἱερά,
  Καὶ σὰν πρῶτα ἀνδρειωμένη,
  Χαῖρε, ὢ χαῖρε, Ἐλευθεριά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι θέλει να πεί ο ποιητής όταν λέει "βιά";

  Η κόψη του σπαθιού η τρομερή, έχει ή όχι αναφορά στη βία;
  Τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά, είναι ή όχι αναφορά στον βίαιο θάνατο;

  Χωρίς Βία και χρήση ασύμμετρων πολεμικών τακτικών, Ελευθερία στην Ελλάδα θα υπήρχε ;

  Ευτυχώς, πάντως, που η ημιμάθεια αποκλείεται όταν παρατίθεται πολυτονική αντιγραφή/επικόλληση (copy/paste εις την βαρβαρικήν), η οποία προσθέτει μια νοσταλγική πινελιά ανεπιτήδευτου πατριωτισμού.

  Το άλλο, με δάκτυλο και το φεγγάρι, το εξήγησε κανείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή