Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Κανείς πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να συγχαρεί το παιδί μου»

Πηγή: http://www.protothema.gr

Η οργή του πατέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή

Ο Κυριάκος Χονδροκούκης, παλιός πρωταθλητής και πατέρας του «χρυσού» Δημήτρη που αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες αθλητές και με αφορμή τον θρίαμβο του γιου του τόνισε πως «κανείς πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή».

Ο πατέρας του νεαρού πρωταθλητή, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, είπε χαρακτηριστικά: «Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά. Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τους αθλητές μας. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή. Η επιτυχία είναι ατομική και της Ομοσπονδίας που παλεύει όπως μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας».

Αναφερόμενος στις θυσίες του γιου του είπε πως «ο Δημήτρης, όπως και άλλα παιδιά της ηλικίας του, αντί να ξενυχτούν στα μπαρ, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο γι' αυτή τη χώρα. Όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και σε άλλα επίπεδα, όπως είναι οι τέχνες, οι επιστήμες, η μουσική. Ο καθένας που έχει το ιδιαίτερο ταλέντο του».

Και συμπλήρωσε «Η πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Πρέπει να σας διευκρινίσω ότι γυμνάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες. Φέτος το χειμώνα γυμναζόντουσαν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από τους δέκα βαθμούς εσωτερικού χώρου. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου