Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο μέγας προστάτης των δημοσιογράφων, Σίμος Κεδίκογλου

Πηγή:ΤΟ ΧΩΝΙ

Και ο κλάδος της δημοσιογραφίας μαστίζεται από την κρίση (και ποιος κλάδος δε μαστίζεται, εξάλλου, στην Ελλάδα των Σαμαράδων...), υπάρχει, όμως, ζωντανή η ελπίδα: ο κύριος Σίμος θα σώσει τους δημοσιογράφους!

Θαυμάστε δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου κυβέρνησης που ισχυρίζεται ότι έχει την εξουσία στο όνομα του Συντάγματος και με το πολίτευμα να είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία:

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων υπέκυψε στις συνήθεις κομματικές σκοπιμότητες και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ειδησεογραφικό μπλακάουτ στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου και συνέχισε «Με τον τρόπο αυτό οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ όχι μόνο απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αδιαφορούν πλήρως για τα πραγματικά προβλήματα των δημοσιογράφων σήμερα, αλλά και ότι δεν διστάζουν να πλήξουν και τη διεθνή εικόνα της πατρίδας, εν ονόματι του κομματικού συμφέροντος».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία της χώρας να επιχειρούν να «πνίξουν» την είδηση μιας πολύ σημαντικής επίσκεψης ενός φίλου ηγέτη που έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα. Καλούμε τον κ. Τσίπρα, έστω και την τελευταία στιγμή, να τους μαζέψει».

Προσέξτε, τι είπε ο άνθρωπος: με την απόφαση των δημοσιογράφων να απεργήσουν την παραμονή της γενικής απεργίας - προτιμώντας δηλαδή να καλύψουν τις συγκεντρώσεις και τις πορείες των εξαθλιωμένων Ελλήνων και όχι την επίσκεψη του... Φρανσουά για... μπίζνες στην Ελλάδα του "Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας, πληροφορίες εντός" - οι συνδικαλιστές αποδεικνύουν ότι αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα των δημοσιογράφων σήμερα.

Δηλαδή; Τι εννοείς, βρε Σίμο; Αν οι δημοσιογράφοι αποφάσιζαν να καλύψουν τις χειραψίες του Σαμαρά με τον Ολάντ και τις κενές περιεχομένου δηλώσεις, θα έλυναν τα προβλήματα τους; Τι μας λες ακριβώς; Ότι η δημοσιογραφία οφείλει να είναι ουρά της εξουσίας για να έχει λυμένα τα ζητήματα της; Συγνώμη, αλλά κάτι άλλο δε μπορούμε να καταλάβουμε.

Και την επόμενη φορά που θα μπεις στον κόπο να σχολιάσεις τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα σήμερα, ας μας πεις και κάτι περισσότερο. Πες μας για τις απολύσεις, για τους συνεργάτες σας, μεγαλοεργολάβους που πατάνε στο λαιμό τους εργαζόμενους, γαι τα κανόνια που σκάνε κάθε μέρα στο χώρο, για τα εξαρτώμενα μέσα, για τα παπαγαλάκια, για τους έμμισθους κονδυλοφόρους.

Και άσε μας εμάς να απεργήσουμε, όποια μέρα θέλουμε.

Το ΧΩΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου