Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΔΕΗ: Απεργίες σε όλες τις μονάδες παραγωγής ρεύματος από το βράδυ της Τετάρτης!

Απεργίες "όπου υπάρχει παραγωγή ρεύματος" σε όλη την χώρα από το βράδυ της Τετάρτης, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την πώληση της "μικρής ΔΕΗ" στην Βουλή - Συλλαλητήριο και στην Αθήνα την Πέμπτη στις 19.00 έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων αφήνει η κυβέρνηση δια της κυβερνητικής εκπροσώπου - Στο Αμύνταιο την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας



Απεργίες των εργαζομένων σε όλες τις μονάδες της ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα ξεκινούν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

Απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.

Συλλαλητήριο και στην Αθήνα την Πέμπτη στις 19.00 έξω από τα κεντρικά κτίρια της Επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Στο συλλαλητήριο καλεί και η ΜΕΤΑ, τονίζοντας: "Η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτελεί παλλαϊκό καθήκον και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ’ αυτή, γι’ αυτό και η πάλη για την μη ψήφιση του σχεδίου νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για το σύνολο των εργαζομένων."


Με επιστράτευση απειλεί η κυβέρνηση

Με πρόσχημα – για άλλη μια φορά – την... ενόχληση των τουριστών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη – μιλώντας στον ΣΚΑΙ - άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Σε μια προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας, χαρακτήρισε "σαμποτάζ κατά του κράτους" τυχόν μπλακ άουτ από τις κινητοποιήσεις, αλλά "στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης" την εκποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

"Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δε μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους... 20 εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διεμήνυσε η Σοφία Βούλτεψη.

Δήλωσε, πάντως, πως θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Αμύνταιο

Στο μεταξύ, στο Αμύνταιο θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ και το ορυχείο Αμυνταίου - Φιλώτα Φλώρινας. Στη συνέχεια θα παραστεί σε ανοιχτή συνάντηση με τους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου και τους φορείς της περιοχής στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου.

Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

Με χθεσινό σχόλιο του γραφείο τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "απομονωμένη κοινωνικά κυβέρνηση", που "προσπαθεί να ολοκληρώσει το νέο κύκλο μνημονιακών δεσμεύσεων, αρνούμενη να αποδεχτεί τη συντριπτική ήττα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα".

"Με το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των αιγιαλών, δεν διστάζει να δείξει την καθολική πολιτική της τύφλωση και την γύμνια της απέναντι στους πολίτες που στις εκλογές του Μαΐου απαίτησαν αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής", αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εμπεριέχει διατάξεις που παραβαίνουν και την κοινοτική νομοθεσία. Σχετικά εδώ


- See more at: http://left.gr/news/dei-apergies-se-oles-tis-monades-paragogis-reymatos-apo-vrady-tis-tetartis#sthash.TLHhU9Re.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου