Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Spiegel: Προκαταβολή από την Μόσχα στην Αθήνα για τον αγωγό

Αγωγός ρευστότητας


   
Τρία έως 5 δισ. ευρώ πρόκειται να προκαταβάλει άμεσα η Μόσχα στην Αθήνα  ως προκαταβολή για τον αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, που θα περνάει από τη χώρα μας, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel. «Η απόφαση αυτή θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων» δηλώνει Έλληνας αξιωματούχος στο περιοδικό, καθώς η Ελλάδα θα μπορεί να αντεπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση ρευστότητας.
       
Η συμφωνία κλείστηκε στη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν και το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας θα υπογραφεί την ερχόμενη εμβομάδα, με τον Ρώσο πρόεδρο να αποφασίζει τη διέλευση του αγωγού μέσω Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο που επικαλείται το περιοδικό οι υπόγραφες μεταξύ Μόσχας και Αθήνας για τον αγωγό αναμένονται να μπουν  το πιθανότερο την Τρίτη.  Τα κεφάλαια θα αποτελούν προκαταβολή των κερδών που θα προκύψουν για την ελληνική πλευρά από τα τέλη διέλευσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
        
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία συμφωνία που «μπορεί να γυρίσει σελίδα για την Ελλάδα».
             
Το έργο του Turkish Stream, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας προς την υπόλοιπη Ευρώπη αναμένεται να έχει υλοποιηθεί μέχρι το 2019.

Πηγή:  tvxs.gr
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου