Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

"Πιτσιρίκος": Η κόρη του Δράκουλα και η πέμπτη φάλαγγα

Dracula's daughterΦίλε Πιτσιρίκο, σήμερα η κόρη του Δράκουλα έκανε αήθη επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντας τον αγενή, εγωπαθή και δραχμολάχνο.
       
Προφανώς, χθες το βράδυ της ήρθε το mail από τον φίλο της τον Χριστοφοράκο και η εντολή να βγάλει τους φαλαγγίτες στους δρόμους.
         
Η κόρη του Δράκουλα είπε πως «​αν ​είχε ​-ο Βαρουφάκης- ​την ελάχιστη αίσθηση πατριωτισμού, θα είχε υποβάλει σήμερα την παραίτησή του» και θα είχε διευκολύνει τον Τσίπρα!
      
Πολύ βολικό για τους Γερμαναράδες και τους ντόπιους Νενέκους η αντικατάσταση του Βαρουφάκη από τον γίγαντα της διαπραγμάτευσης –τον υφυπουργό οικονομικών της κυβέρνησης ΝΔ με ΣΥΝ κατά το παρελθόν– Δραγασάκη.
     
Πιστεύω ότι ο Βαρουφάκης –παρά την λανθασμένη και δονχωτική εμμονή του στο ευρώ και στην περαιτέρω «δημοκρατική» ολοκλήρωση της ΕΕ– δεν μπορεί να διαφθαρεί​ ούτε ​μπορεί να εκβιαστεί γιατί δεν είναι πολιτικός και δεν τον απασχολεί το πολιτικό του μέλλον.
      
Ο Βαρουφάκης ψάχνει να βρει μια «καλή και έντιμη» συμφωνία για να υπογράψει και δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν έχει το δικαίωμα να υπογράψει κάτι διαφορετικό. 
    
Όμως, «καλή και έντιμη» συμφωνία με τους νέο-αποικιοκράτες της ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει. Μονάχα μια έντιμη και επίπονη ρήξη.
        
Βέβαια, οι γερμανικοί ποιμενικοί της ντόπιας ολιγαρχίας -και πρώτη από όλους η κόρη του Δράκουλα- μπορούν και θέλουν να τα υπογράψουν όλα και σε αυτή την κατεύθυνση πιέζουν, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τα αφεντικά τους.
      
Το ερώτημα, βέβαια, είναι τι θα κάνει ο Τσίπρας. Αν είχε χρόνο, θα οδηγούσε πιθανότατα –αργά και μεθοδικά– τον Βαρουφάκη στην παραίτηση.
     
Όμως, χρόνο για τέτοιου είδους «ολισθήσεις» δεν έχει. Ή θα μείνει όρθιος μπροστά στην ιστορία αυτού του τόπου ή θα υποχρεωθεί σε εντυπωσιακή κυβίστηση.
   
Υπάρχει, βέβαια, κι ο δρόμος της εντιμότητας.
     
Αν δεν μπορείς ούτε τον σταυρό να σηκώσεις, ούτε τα αργύρια του Ιούδα να δεχτείς, ζητά βοήθεια.
      
Όχι από τον θεό, αλλά από τον λαό.
   
Δημοψήφισμα τώρα.
      
Με ερώτημα πολιτικό: «Επιθυμείτε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, ναι​ ή όχι;». Τόσο απλά.
       
Φιλιά πολλά από την Εσπερία
   
Ηλίας
     
(Αγαπητέ Ηλία, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τον Γιάνη Βαρουφάκη «βαρίδι» για την Ελλάδα. Η Ντόρα Μπακογιάννη! Η Ντόρα Μπακογιάννη και η οικογένειά της είναι το μεγαλύτερο βαρίδι για την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Αν η Ντόρα Μπακογιάννη είχε την ελάχιστη αίσθηση πατριωτισμού, θα είχε πάει σπίτι της εδώ και δεκαετίες. Βέβαια, οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι που μιλάμε ακόμα για την Μπακογιάννη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τον γιο της Ντόρας, ο οποίος φαίνεται πολύ …έξυπνο και ικανό παιδί. Η Ντόρα Μπακογιάννη όχι μόνο ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία αλλά ήταν υπουργός Εξωτερικών, όταν ο συμμαθητής της Μιχάλης Χριστοφοράκος «διέφυγε» στο εξωτερικό. Και τολμάει να αποκαλεί «βαρίδι» τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ηλία, το πρόβλημα της Ελλάδας είναι τα πολιτικά τζάκια -στα οποία ανήκει και η Ντόρα Μπακογιάννη- και οι ολιγάρχες. Και φυσικά, αυτές οι δυο κατηγορίες ανθρώπων συνδέονται απόλυτα και αρμονικά μεταξύ τους. Αν δεν πέσουν αυτοί, η Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας ή θα γίνει ένας ακόμα από τις «Ντόρες» αυτής της χώρας, ή θα γράψει Ιστορία. Στο χέρι του είναι. Να είσαι καλά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου