Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ε.ΠΑ.Μ. για τα νέα μεγαλύτερα δεινά που φέρνει η συμφωνία των Παρισίων και την ανάγκη για την πιο πλατειά συσπείρωση όλων των δυνάμεων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πολιτική Γραμματεία του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου εκφράζει την βαθιά της ανησυχία για την τύχη του λαού και της πατρίδας από την επικείμενη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία μεθοδεύεται πίσω από κλειστές θύρες και με τη μέθοδο της μυστικής διπλωματίας. Με την ενέργειά της αυτή η τωρινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, ούτε την Ελλάδα, αφού πίσω από την πλάτη μας, χωρίς κανενός είδους ενημέρωση, διάλογο και εξουσιοδότηση, ακόμη κι αυτού του εικονικού και ανυπόστατου σημερινού κοινοβουλίου, προχωρά με απόλυτη μυστικότητα σε "διαπραγματεύσεις" για το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας με εξωχώριες δυνάμεις και κέντρα. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως μία ακόμη εξόφθαλμη πράξη εσχάτης προδοσίας εναντίον του λαού και της χώρας όχι μόνο σύμφωνα με το δίκαιο στην Ελλάδα, αλλά και σύμφωνα με το δίκαιο που ισχύει σε κάθε πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα του κόσμου.

Η κυβέρνηση έχει δεχθεί να συμφωνήσει με τους δανειστές της χώρας στο Παρίσι και υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, το πώς θα δημευθεί η περιουσία του Έλληνα πολίτη, δημόσια και ιδιωτική, πώς θα "κουρευτούν" οι καταθέσεις του στις τράπεζες, πώς θα φορτωθεί το νοικοκυριό και ο μικρομεσαίος το κόστος ρύθμισης των "κόκκινων" δανείων και των θαλασσοδανείων του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αλλά και πώς θα ισοπεδωθεί σε λαθρομετανάστη μέσα στην ίδια του τη χώρα με ανάλογη μεταχείριση από το κράτος. Χωρίς δυνατότητα προσφυγής ούτε καν στα εγχώρια δικαστήρια. Αυτό σημαίνει "έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" στην πολιτική αργκό των δανειστών και της κυβέρνησης.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ επισημαίνει ότι η επικείμενη συμφωνία στο Παρίσι αποτελεί καμπή στο αποικιακό καθεστώς της δουλοπαροικίας του χρέους που έχει επιβληθεί στη χώρα και στο λαό της τα τελευταία τέσσερα  χρόνια, δηλαδή από την εποχή του Καστελόριζου. Σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα περίοδο όπου θα κυριαρχεί η άμεση και πρακτική εκποίηση των πάντων, ολόκληρης της χώρας, από την ιδιωτική περιουσία που χρωστά ο έλληνας πολίτης σε εφορία και τράπεζες, έως τους αρχαιολογικούς χώρους, τα νησιά και την παράκτια ζώνη, σε συνθήκες βαθέματος της καταστροφικής ύφεσης, εισοδηματικής και επενδυτικής κατάρρευσης λόγω των πολιτικών λιτότητας και των οριζόντιων περικοπών.

Με την επικείμενη συμφωνία του Παρισιού η κυβέρνηση κατ' εντολή των δανειστών και κυρίως της ευρωένωσης, καλείται να δεχθεί ακόμη και την επίσημη κατάλυση της Ελλάδας ως αυτοτελούς κρατικής οντότητας στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου. Κι έτσι η διαχείριση των τεσσάρων βασικών γνωρισμάτων που συνθέτουν τη νομική προσωπικότητα ενός ανεξάρτητου κράτους υπό το διεθνές δίκαιο, δηλαδή (α) ο μόνιμος πληθυσμός, (β) μια καθορισμένη εδαφική επικράτεια, (γ) δικής του επιλογής κυβέρνηση και (δ) ικανότητα να συνάπτει σχέσεις με άλλα κράτη σύμφωνα με δική του απόφαση, να τεθούν υπό την αίρεση και την διαχείριση εξωχώριων, υπερκρατικών δυνάμεων. Ήδη στην πράξη όλα τα παραπάνω γνωρίσματα είναι στο έλεος των δανειστών και κυρίως της ευρωζώνης. Με τη συμφωνία του Παρισιού, οι δανειστές θα αποκτήσουν και επίσημα αυτό που τους έχει ήδη παραχωρηθεί στην πράξη από τις κυβερνήσεις των τεσσάρων τελευταίων χρόνων.

Για του λόγους αυτούς η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ θεωρεί ότι ποτέ ξανά δεν βρέθηκε σε τέτοιο άμεσο κίνδυνο η πατρίδα και ο λαός και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν υπάρχει ώρα για χάσιμο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παραμείνει στην εξουσία αυτό το καθεστώς διακυβέρνησης, εκτός κι αν θέλουμε να βιώσουμε μια απίστευτη πολιτική και κοινωνική γενοκτονία ενός ολόκληρου έθνους.

Η Πολιτική Γραμματεία καλεί όλες τις αποκαλούμενες ως αντιμνημονιακές δυνάμεις, όλα τα πολιτικά σχήματα, εντός και εκτός κοινοβουλίου, όλα τα κινήματα βάσης, τις προσωπικότητες που συναισθάνονται έστω και λίγο τον κίνδυνο που απειλεί την χώρα και τον λαό της, να διαδηλώσουν από κοινού ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε κανενός είδους συμφωνία, ή υπογραφή της παρούσας κυβέρνησης. Τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να τον δεσμεύσει καμιά κυβέρνηση που σφετερίζεται την εξουσία και μυστικά, πίσω από κλειστές πόρτες, έχει δεχθεί να συμφωνήσει ότι της ζητήσουν οι δανειστές και τα εξωχώρια κέντρα.

Επίσης, η Πολιτική Γραμματεία καλεί όλους όσοι αντιστρατεύονται την υπάρχουσα διακυβέρνηση να προχωρήσουν από κοινού σε μια πολιτική συμφωνία που αφορά στα πιο άμεσα και ζωτικά αιτήματα του λαού. Τη διαγραφή των χρεών προς την εφορία και την δημιουργία ενός τίμιου, σταθερού, δίκαιου και ανταποδοτικού φορολογικού συστήματος με βάση το πραγματικό εισόδημα και τη φοροδοτική ικανότητα του πληθυσμού. Την άμεση ρύθμιση των χρεών προς τις τράπεζες με βάση το πραγματικό εισόδημα του δανειολήπτη και τη σημερινή αξία του δανείου του. Το σταμάτημα όλων των διαδικασιών κατάσχεσης και πλειστηριασμών, καθώς και των ποινικών μέτρων για οφειλές προς το δημόσιο. Την υιοθέτηση των αιτημάτων του κινήματος ασφαλισμένων και ανασφαλίστων του ΟΑΕΕ. Την κατοχύρωση βασικού μισθού και εργασιακών δικαιωμάτων, κοκ.

Η Πολιτική Γραμματεία θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια, έτσι ώστε η πολιτική συμφωνία να είναι ανοιχτή σε όλες τις δυνάμεις που θέλουν να συστρατευτούν στον κοινό σκοπό, βάζοντας το δίκαιο και το συμφέρον της πατρίδας και του λαού πάνω από το στενό κομματικό συμφέρον. Κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να μας απαλλάξει από την διακυβέρνηση του σφετερισμού και του δωσιλογισμού. Καμιά αυτοδυναμία. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τους ξεφορτωθούμε στα σίγουρα. Αρκεί να θέσουμε τον λαό και την πατρίδα, πάνω από τις όποιες προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις.

Η πολιτική συμφωνία αυτή δεν πρόκειται να κουκουλώσει τις διαφορές. Ειδικά για τόσο σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα όπως η διαγραφή του χρέους, το εθνικό νόμισμα και η σχέση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, η πολιτική συμφωνία θα είναι ανοιχτή στον πολιτικό διάλογο, στην ελεύθερη ζύμωση με επιχειρήματα δημόσια, ανοιχτά, μέσα στον λαό. Ας αποδείξει η πράξη του κινήματος και η αφοσίωση στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού το ποιος έχει δίκιο.

Το ΕΠΑΜ δεν φοβάται να αναμετρηθεί ελεύθερα και με επιχειρήματα για να αποδείξει την αναγκαιότητα των προταγμάτων του. Άλλωστε το ΕΠΑΜ δεν έχει στραφεί εναντίον του καθεστώτος του δωσιλογισμού, της δουλοπαροικίας του χρέους και της ευρωένωσης, για ιδεολογικούς λόγους, αλλά γιατί ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και προκοπή του λαού, δεν συμβιβάζονται με την μετατροπή της χώρας σε αποικία και μάλιστα χειρίστου είδους με εργαλείο πρωτίστως το χρέος και το νόμισμα. Το ΕΠΑΜ πιστεύει ότι όποιος είναι ειλικρινής στον αγώνα του για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του ελληνικού λαού, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να αναμετρηθεί με το χρέος και το ευρώ. Επομένως, το Μέτωπο δεν έχει ανάγκη να πείσει κανένα για τα προτάγματά του. Δεν υπάρχει χρόνος για κάτι τέτοιο. Αρκεί να κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να γλυτώσει ο λαός και η χώρα. Τα υπόλοιπα θα τεθούν στην ώρα τους.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ θα επιχειρήσει να έρθει σε επαφή με όλες τις ηγεσίες των κομμάτων και πολιτικών σχημάτων, εντός και εκτός κοινοβουλίου, με σκοπό την επίτευξη μιας τέτοιας πολιτικής συμφωνίας. Ταυτόχρονα, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του Μετώπου να πρωτοστατήσουν σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε κίνημα και πρωτοβουλία πολιτών, να αναδειχθεί η ανάγκη για μια τέτοια πολιτική συμφωνία.

Η Πολιτική Γραμματεία καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ να οργανώσουν κατά τόπους εκδηλώσεις και ανοιχτές συζητήσεις και να βοηθήσουν στη δημιουργία επιτροπών απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και με ανεξάρτητους πολίτες, που θα απαιτούν από τις ηγεσίες των αποκαλούμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων να εγκαταλείψουν την επιλογή της κομματικής αυτοδυναμίας και να συμπράξουν εδώ και τώρα στη δημιουργία μιας μεγάλης πολιτικής συμμαχίας όλων μαζί εναντίον της κυβερνώσας σύμπραξης. Μόνο έτσι θα απαλλαγούμε το ταχύτερο δυνατό από την κυβέρνηση και θα φράξουμε τον δρόμο στα χειρότερα.

Οι καιροί δεν περιμένουν. Οφείλουμε να δράσουμε εδώ και τώρα. Συλλογικά. Η καταστροφή που μας απειλεί οφείλει και μπορεί να αντιμετωπιστεί απ' όλους μαζί. Αρκεί να υπερβούμε τις κομματικές μας διαφορές και να θέσουμε, πάνω απ' όλα, το καλό της πατρίδας, αλλά και της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού που σήμερα υποφέρει και κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε.

Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου